Ταξίδι με παιδιά: Ό,τι χρειάζεται να ξέρετε από πριν!

Ταξίδι με παιδιά: Ό,τι χρειάζεται να ξέρετε από πριν!

Όλοι ξέρουμε ότι τα παιδιά μπορούν, άθελά τους, να αποτελέσουν με διάφορους τρόπους «μπελά» στις καλοκαιρινές διακοπές. Διαβάστε τις συμβουλές μας εάν θέλετε να μετατρέψετε τις διακοπές με τα παιδιά σας σε μια διασκεδαστική εμπειρία!

Aπό τη Μαρία Αγγελακοπούλου

Οι διακοπές με τα παιδιά μπορούν να αποτελέσουν αρκετά στρεσογόνα διαδικασία. Όταν είναι ανήσυχα και τα ξεσπάσματα στοχεύουν προς τα εσάς, έχοντας ταυτόχρονα την απαίτηση να είστε εσείς αυτή που θα τα ψυχαγωγεί ασταμάτητα, το σκηνικό μοιάζει λιγότερο σαν διακοπές και περισσότερο σαν άλλη μια βδομάδα δουλειάς.

Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορούν να γίνουν, ώστε να κάνετε πολύ λιγότερο αγχωτική την όλη κατάσταση και σίγουρα περισσότερο διασκεδαστική. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και «λύστε τα χέρια σας»!

Σχεδιάστε κάποια πράγματα εκ των προτέρων

Μην αποθαρρύνεστε! Τα πλάνα δεν στερούν τον αυθορμητισμό των διακοπών, αντίθετα τακτοποιούν όλα τα ζητήματα, ώστε να έχετε το ελεύθερο να είστε αυθόρμητη κατά τη διάρκειά τους.

Ψάξτε π.χ. τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες για τα παιδιά που προσφέρει το ξενοδοχείο που επιλέξατε. Υπάρχει παιδική χαρά ή κάτι αντίστοιχο; Στα μπάνια των παραλιακών εγκαταστάσεων ή της πισίνας, υπάρχει χώρος για να αλλάξετε το μωρό σας; Σε μερικά ξενοδοχεία οργανώνονται ακόμα και εκδηλώσεις για τα παιδιά με μικρές παραστάσεις, κλόουν ή ταχυδακτυλουργούς.

Πακετάρετε νωρίς τα βασικά

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα που αφορούν τα παιδιά και είναι απαραίτητα σε οποιαδήποτε εξόρμηση από το σπίτι -πόσο μάλλον στις διακοπές- και είναι εύκολο να τα έχετε έτοιμα αρκετές μέρες πριν το ταξίδι. Μερικά από αυτά είναι τα μωρομάντιλα, κουτάκια με χυμό εκτός ψυγείου, συσκευασμένα κρακεράκια, παιδικά παυσίπονα-αντιπυρετικά, σιρόπι για το στομάχι σε περίπτωση ναυτίας και αλοιφή για τσιμπήματα από έντομα.

Σημαντικό επίσης είναι να υπάρχει κάποιο παιδικό βιβλίο δραστηριοτήτων ή κάποια συσκευή τύπου iPad, ώστε να μπορείτε να κρατάτε το παιδί απασχολημένο ιδιαίτερα σε στιγμές, όπως ο μεσημεριανός ύπνος. Μπορεί να σας ακούγεται κάπως περίεργο αυτό αλλά να είστε σίγουρες ότι είναι πολύ πιθανό το μικρό σας να μην συμμερίζεται την κούρασή σας το μεσημέρι και να ανακαλύψετε ξαφνικά ότι βρίσκεστε σε αδιέξοδο.

Δείτε Επίσης
Το ταξιδιωτικό άγχος είναι πραγματικό!

Μην παίρνετε μαζί σας τίποτα πέρα από τα απαραίτητα, ή πράγματα που μπορείτε να προμηθευτείτε επί τόπου 

Η προσπάθεια να έχετε στον νου σας πολλές αποσκευές και ταυτόχρονα το παιδί, θα τσιτώσει τα νεύρα σας πριν καν το καταλάβετε. Ελέγξτε αφενός τι μπορεί να σας προσφέρει το ξενοδοχείο και αφετέρου τι μαγαζιά βρίσκονται στη γύρω περιοχή.

Ετοιμάστε τα παιδιά

Τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τα ΚΤΕΛ είναι μέρη με ιδιαίτερο συνωστισμό και πολλές φορές όσο καλά κι αν προσέχετε το μικρό σας μπορεί να χαθεί από το βλέμμα σας. Σιγουρευτείτε λοιπόν ότι θα φοράνε κάτι ανοιχτόχρωμο και εμφανές, όπως ένα μπλουζάκι σε φωσφοριζέ χρώμα, ώστε να ξεχωρίζουν από τον κόσμο εάν χαθούν από το οπτικό σας πεδίο σε μια ουρά ή σε ένα πολύ συνωστισμένο χώρο. Επιπλέον, ο αριθμός του κινητού σας θα πρέπει να είναι πάντοτε γραμμένος στο χέρι τους.

Περιορίστε λίγο τους κανόνες

Μπορεί να είναι πραγματικά ντροπιαστικό όταν τα παιδιά σας αρχίζουν να φέρονται άσχημα δημοσίως και ακόμα χειρότερο όταν είστε εγκλωβισμένοι σε ένα αεροπλάνο ή ένα λεωφορείο. Η φόρμουλα που δουλεύει περισσότερο είναι η δωροδοκία.

Υποσχεθείτε του κάτι απλό και πραγματοποιήσιμο που όμως δεν θα μπορούσε να κάνει στο σπίτι σε αντάλλαγμα για την καλή του συμπεριφορά και θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα σταματήσει να κλαίει και να γκρινιάζει! Διαφορετικά, φροντίστε να έχετε μαζί σας κάτι για να ασχοληθεί και να λειτουργήσει ως περισπασμός από αυτό που ζητάει.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.