Ταιριάζετε; Το απόλυτο τεστ

Ταιριάζετε; Το απόλυτο τεστ

Όταν έρχεται η στιγμή να διαλέξουμε τον σύντροφο της ζωής μας, ξέρουμε ότι οι επιλογές εκεί έξω είναι πολλές. Πώς μπορούμε λοιπόν να βρούμε τον ένα και μοναδικό ανάμεσα σε τόσα εκατομμύρια ανθρώπων; Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά τελικά δεν είναι και τόσο. Αρκεί να κάνετε στον εαυτό σας και το ταίρι σας τις 8 σωστές ερωτήσεις. Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι αυτές και ετοιμαστείτε για απαντήσεις που ίσως… σας αλλάξουν τη ζωή!

επιμέλεια: Σοφία Κροκιδά

Οι ερωτήσεις του τεστ οι οποίες αφορούν τόσο εσάς όσο και τον σύντροφό σας έχουν δημιουργηθεί από ειδικούς θεραπευτές και ψυχολόγους με ειδίκευση στις σχέσεις, όπως η διάσημη ειδικός σχέσεων Rebecca Hendrix από τη Νέα Υόρκη. Ξεκινήστε λοιπόν!

1. Πώς περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας;

Το τι κάνετε στον ελεύθερό σας χρόνο είναι μια φαινομενικά ακίνδυνη ερώτηση. Μπορεί όμως να αποδειχτεί καθοριστική για τη σχέση σας.

Αν για παράδειγμα ο σύντροφός σας λατρεύει να κοιμάται μέχρι αργά και να ξυπνάει για να παραγγείλει την αγαπημένη του πίτσα, ενώ εσείς είστε ο πρωινός τύπος που ξεκινάει τη μέρα του με έναν υγιεινό χυμό και τρέξιμο, τότε ίσως και να μην είστε τόσο ταιριαστοί.

Αν δεν έχετε παρόμοια πλάνα για το τέλειο Σαββατοκύριακο, τότε ετοιμαστείτε για πολλές υποχωρήσεις.

2. Ποιο είναι το στιλ της δέσμευσης που προτιμάτε;

Και όταν λέμε στιλ δέσμευσης, εννοούμε το πόσο κοντά θέλετε να είστε με κάποιον και πόση οικειότητα σας αρέσει να έχετε μέσα στη σχέση σας.

Κάποιοι άνθρωποι είναι από φυσικού τους πιο ανεξάρτητοι από κάποιους άλλους. Αυτό σημαίνει ότι τους αρκεί να βρίσκονται με τον σύντροφό τους μία φορά την εβδομάδα και τους ενοχλεί το να είναι συνέχεια στο τηλέφωνο. Σε κάποιους όμως αρέσει το να είναι 24 ώρες το 24ωρο με τον σύντροφό τους.

Το να βρίσκεστε εσείς στο ένα άκρο και ο σύντροφός σας στο άλλο μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη σχέση σας και είναι σημάδι ότι ίσως δεν ταιριάζετε και τόσο.

3. Ποιο είναι το πιο ενδιαφέρον πράγμα που διαβάσατε τελευταία;

Είναι σημαντικό να κάνετε ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι προκαλεί το πνεύμα του συντρόφου σας. Αν πιστεύετε ότι είστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο, θυμηθείτε ότι θα πρέπει να περνάτε πολύ χρόνο μαζί και είναι απαραίτητο να κάνετε συζητήσεις που προκαλούν το ενδιαφέρον και των δύο.

Αν ο σύντροφός σας δεν διαβάζει, μάθετε τι μουσική του αρέσει ή τι είδους ταινίες προτιμά να βλέπει. Ό,τι κι αν είναι αυτό θα πρέπει να είναι κοινό μεταξύ σας προκειμένου να κρατάτε το ενδιαφέρον της σχέσης σας ζωντανό ακόμα και στις καθημερινές σας στιγμές.

4. Ποιες είναι οι πεποιθήσεις σας;

Δεν λέμε ότι το να πιστεύετε σε διαφορετικές θρησκείες είναι αιτία χωρισμού. Σήμερα υπάρχουν αμέτρητες τέτοιες σχέσεις. Αλλά αν αυτό που πιστεύετε εσείς είναι σημαντικό στο πώς βλέπετε τη ζωή και στο πώς θέλετε να είναι η οικογένεια που θα φτιάξετε, τότε είναι απαραίτητο να έχετε κοινές αντιλήψεις.

Ρωτήστε τον σύντροφό σας αν πιστεύει σε κάποια ανώτερη δύναμη, αν πιστεύει στη μετά θάνατον ζωή και αν ακολουθεί κάποια θρησκεία, η οποία τον καθοδηγεί στη ζωή. Μάθετε πόσο σημαντικό είναι κάτι τέτοιο για τον ίδιο και αν θέλει να φτιάξει μια οικογένεια με τα αντίστοιχα πιστεύω.

5. Πόση όρεξη για σεξ έχετε;

Αν εσείς θέλετε όλη την ώρα να τρυπώνετε με τον σύντροφό σας στο κρεβάτι για ερωτικά παιχνίδια, ενώ αυτός έχει πιο χαμηλή λίμπιντο, τότε μάλλον μπορεί να παρουσιαστεί πρόβλημα.

Στην αρχή της σχέσης σας είναι κάτι που ίσως δεν μπορέσετε να το διακρίνετε, αφού συνήθως τότε είναι που δεν μπορείτε να ξεκολλήσετε ο ένας από τον άλλο. Αλλά όταν περάσουν τα πρώτα «μέλια», η διάθεση για σεξ αλλάζει και ίσως ο σύντροφός σας να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις δικές σας ορέξεις.

6. Ποια είναι η σεξουαλικό συμπεριφορά σας;

Μιας και μιλάμε για σεξ, κάντε στον σύντροφό σας και την παραπάνω ερώτηση. Τι σημαίνει αυτή; Ο τρόπος με τον οποίο κάποιος αντιμετωπίζει το σεξ συναισθηματικά και ερωτικά. Αν για εσάς μια ιδανική βραδιά σεξ περιλαμβάνει μαστίγια και άλλα παιχνίδια, ενώ ο σύντροφός σας προτιμάει κεριά και απαλή μουσική, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Δείτε Επίσης
Τοξικές σχέσεις: γιατί δεν φεύγετε;

Αν ένα ζευγάρι είναι ανοιχτό σε νέες εμπειρίες, τότε μπορεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση. Αν όμως κανένας από τους δύο δεν θέλει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει το σεξ, τότε οι δρόμοι σας δεν θα αργήσουν να χωρίσουν.

7. Πώς ξοδεύετε τα χρήματά σας;

Μπορεί να μην έχετε κοινό ταμείο αυτή τη στιγμή. Μπορεί να μην χρειάζεται καν να μοιράζεστε κάποια έξοδα. Αλλά ακόμα κι έτσι, το πώς διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη σχέση σας.

Σε κάθε ζευγάρι υπάρχει ο οικονόμος και αυτός που ξοδεύει πιο απερίσκεπτα. Έχοντας αυτό στο μυαλό σας, δεν πρέπει να σας κάνει εντύπωση που τα περισσότερα ζευγάρια τσακώνονται για τα χρήματα. Για να γλυτώσετε λοιπόν αυτούς τους καβγάδες, μπορείτε να μάθετε από νωρίς τι σημαίνουν τα χρήματα για τον σύντροφό σας, πώς τα διαχειρίζονται και πού τα ξοδεύουν.

8. Μπορείτε να βασιστείτε πάνω του;

Μερικές ερωτήσεις δεν χρειάζεται να τις κάνετε στον σύντροφό σας. Θα πρέπει να τις απαντήσετε εσείς η ίδια. Και το αν μπορείτε να βασιστείτε πάνω του είναι από τις πιο σημαντικές. Γιατί, όταν μοιράζεσαι τη ζωή σου με κάποιον, από τα πιο μικρά πράγματα μέχρι τις πιο σημαντικές στιγμές σας, θα πρέπει να μπορείτε να στηριχτείτε πάνω του χωρίς να σας μεταφέρει όλο το βάρος των ευθυνών.

Μοιράζεται μαζί σας τις υποχρεώσεις του σπιτιού; Σας συμπαραστέκεται όταν είστε στεναχωρημένη; Σας μαγειρεύει όταν εσείς δουλεύετε; Όλα αυτά είναι πράγματα τα οποία σπάνια συζητάει ένα ζευγάρι στην αρχή και για τα οποία τσακώνεται συνεχώς αργότερα. Γι’ αυτό φροντίστε να λύσετε τέτοιου είδους ζητήματα από νωρίς.

Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείτε;

Όταν εσείς και ο σύντροφός σας ταιριάζετε τέλεια, τότε θα έχετε παρόμοιες απαντήσεις στις περισσότερες ερωτήσεις. Αν όμως διαφωνείτε στα περισσότερα από τα παραπάνω, ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε λίγο πιο σοβαρά τη σχέση σας.

Φυσικά, δεν υπάρχουν κανόνες που υποδεικνύουν το αν είστε ταιριαστοί ή όχι! Τον τελευταίο λόγο πάντα έχετε εσείς και το πόσο σημαντικό είναι το να τα βρίσκετε στους συγκεκριμένους τομείς που αναφέραμε.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Women’s Health US

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.