ReFUZE to Choose!

ReFUZE to Choose!
ReFUZE to Choose!
Αναρωτιέστε αν θέλετε να βρεθείτε στη θάλασσα ή στην εξοχή κι ένα βουνό; Δεν υπάρχει πρόβλημα! Γιατί να μην τα έχετε και τα δύο;
Αν είστε μία γυναίκα που ψάχνει συνεχώς νέες δραστηριότητες, αν ναι μεν αγαπάτε τη δουλειά, αλλά πολύ σύντομα χάνετε το ενδιαφέρον σας σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον που δεν παρουσιάζει προκλήσεις… τότε ανήκετε σε αυτή τη νέα κατηγορία που ονομάζονται scanners
Και ποια γυναίκα δεν αγαπά τη μόδα; Αλλά γιατί κάθε μέρα να έχουμε το ίδιο στιλ; Αν τη μία θέλετε να είστε κομψή και άψογη, την επόμενη σαν αγοροκόριτσο και ύστερα να κυκλοφορείτε με boho φορέματα, τίποτα δεν σας σταματά! +5
Προβολή Φωτογραφιών
ReFUZE to Choose!

Γιατί σήμερα είναι καλύτερο να συνδυάζουμε από το να επιλέγουμε; Ποιες είναι οι προσωπικότητες «Scanners» που συνδυάζουν σκανάροντας πρώτες τις νέες τάσεις; Και ποιο είναι το μυστικό ρόφημα που κρύβει την ιδέα του fusion και των δυναμικών αλλαγών στη συνταγή του;

Από την Δέσποινα Σάμψων

Έχετε σκεφτεί πόσο διαφέρουμε από τη μητέρα μας; Γιατί ο τρόπος σκέψης μας και οι αντιδράσεις μας δεν θυμίζουν τίποτα από τα μοντέλα συμπεριφοράς τής προηγούμενης γενιάς; Ποιες είναι οι αξίες που αλλάζουν; Γιατί εκείνη ήταν σταθερή σαν βράχος στις απόψεις της κι εμείς ακολουθούμε συνεχώς διαφορετικά μονοπάτια; Γιατί εκείνη η συγκεκριμένη γενιά θέλει να επιλέγει και η σύγχρονη να συνδυάζει;

Σύμφωνα με την Αμερικανίδα ειδικό σε θέματα αυτοβελτίωσης, Μπάρμπαρα Σερ, υπάρχει ένα είδος προσωπικότητας που η ίδια αποκάλεσε «Scanner», στο μπεστ-σέλερ βιβλίο της «Refuse to Choose!: A Revolutionary Program for Doing Everything That You Love».

Ο  «scanner», δηλαδή, είναι ο τύπος του ανθρώπου που επιθυμεί να εξερευνήσει τα πάντα, να δοκιμάσει διαφορετικές εμπειρίες, ακόμα και να αλλάξει επαγγελματική κατεύθυνση. Με άλλα λόγια, αυτός που «αρνείται να επιλέξει».

Μήπως είμαστε ο τύπος «Scanner»;

  • Δυσκολευόμαστε να «κάτσουμε στ’ αβγά μας», όπως έλεγαν οι γιαγιάδες μας; Ψάχνουμε συνεχώς νέες δραστηριότητες αναζητώντας μία επιπλέον απασχόληση, ένα καινούργιο χόμπι ή, γιατί όχι, νέα καριέρα;
  • Χάνουμε πολύ σύντομα το ενδιαφέρον μας σε ένα νέο επαγγελματικό περιβάλλον ή ακόμα και σε ένα πεδίο με ελεύθερες δραστηριότητες; Εμφανιζόμαστε με ενθουσιασμό σε μια αίθουσα συσκέψεων για να γοητεύσουμε τους συνεργάτες μας αλλά μετά από λίγους μήνες, που υποχρεωνόμαστε να λέμε τα ίδια και τα ίδια, χάνουμε το ενδιαφέρον μας;
  • Ξεκινάμε κάτι με πάθος, γεμάτες ενέργεια και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα νιώθουμε ήδη εξαντλημένες; Μας «κατηγορούν» για διάσπαση προσοχής, ήπια κατάθλιψη ή για έλλειψη βιταμινών;
  • Είμαστε φοβερές στην εκκίνηση; Ιδανικές να λανσάρουμε νέες ιδέες και να αναλαμβάνουμε την υλοποίηση από το μηδέν νέων πρότζεκτ;
  • Μαθαίνουμε εύκολα; Νιώθουμε ικανοποιημένες στο αρχικό στάδιο μιας εκπαίδευσης σε κάποιον καινούργιο τομέα; Χαιρόμαστε σαν μικρά παιδιά να ανακαλύπτουμε πώς λειτουργεί μια νέα συσκευή ή ένα νεοσύστατο τμήμα σε μια εταιρεία; Μας αρέσει να οργανώνουμε, να προγραμματίζουμε και να κατεβάζουμε ιδέες;

Αν οι απαντήσεις μας είναι θετικές, τότε έχουμε «κουμπώσει» στον τύπο «Scanner». Το μόνο που μένει είναι να μάθουμε, αν το σύνθημα Refuze to Choose, είναι φτιαγμένο από τα υλικά της σημερινής εποχής ή πετάμε στα σύννεφα.

Σήμερα είναι καλύτερο να συνδυάζεις από το να επιλέγεις!

Οι «Scanners» ζουν με την αγωνία ότι κάτι θα χάσουν από τη ζωή που τρέχει με άλλους ρυθμούς. Κατανοούν πιο εύκολα από τον μέσο όρο ότι διαθέτουν ταλέντα και ικανότητες που μένουν ανεκμετάλλευτα. Παθιάζονται με εντελώς διαφορετικά αντικείμενα.

Μπορεί να επιδιώκουν να ακούσουν μια ομιλία του καθηγητή και μαθηματικής ιδιοφυίας, Κωνσταντίνου Δασκαλάκη και την ίδια στιγμή να αναχωρούν για να χορέψουν τάνγκο σε μεταμεσονύχτιες συναθροίσεις στην καρδιά της πόλης.

Οι σπουδές τους δεν είναι δεδομένες. Για εκείνες όχι απλώς υπάρχουν σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, αλλά ολοκληρωτική στροφή στον τομέα των ανώτερων σπουδών τους! Έτσι, τις βρίσκουμε σε μεγαλύτερες ηλικίες από ένα πτυχίο Νομικής να μεταπηδούν στην Κβαντική Φυσική. Ή, να διακόπτουν μια πολυδάπανη μετεκπαίδευση χωρίς να νιώθουν την υποχρέωση να απολογηθούν, ούτε να τελειώσουν οπωσδήποτε κάτι που ξεκίνησαν.

Ίσως είναι πιο κοντά από οποιονδήποτε άλλον στις νέες αξίες που ορίζει η πραγματικότητα. Μια εποχή δυναμική που δεν ακολουθεί γραμμικά μοντέλα αλλά κρύβει ανατροπές και δοκιμάζει τις αντοχές μας. Οι «Scanners» είναι πιο συμβατοί σήμερα με τις νέες ανάγκες. Διαθέτουν τόλμη και κουράγιο να τα πάρουν όλα από την αρχή.

Δεν επιδιώκουν να κατακτήσουν ολοκληρωτικά τίποτα. Δεν θα κάτσουν στην ίδια θέση για πάντα. Η ζωή δεν έχει να κάνει με την αριστεία αλλά με το πάθος και την ενέργεια που δείχνει κάποιος στην αφετηρία. Ζουν για τους ίδιους και όχι για τους άλλους. Δουλεύουν για τον εαυτό τους και όχι για τους άλλους.

Αν οι «Scanners» ήταν ρόφημα, τι θα ήταν;

FuzeTeaΈνας βαρετός καφές ή μια ουδέτερη γεύση μεταλλικού νερού; Τίποτα από τα δύο! Σήμερα, θα ήταν το FuzeTea, το νέο τσάι στην οικογένεια της Coca-Cola που συνδυάζει απόσταγμα τσαγιού, χυμούς φρούτων και αρωματικά βότανα ανατρέποντας τα σταθερά μοτίβα της παγωμένης απόλαυσης.

Δείτε Επίσης
Εστιατόριο Alali: Γευστική εμπειρία στη Σαντορίνη

Από το FuzeTea Roοbois με το εκχύλισμα κόκκινου τσαγιού από την Νότια Αφρική, τα blueberries και το μέλι μέχρι το FuzeTea Acai, με πράσινο τσάι, ρόδι και acai berry, ένας νέος ενδιαφέρον κόσμος ανοίγεται μπροστά μας.

Μία fusion ιδέα που μας παρακινεί να κάνουμε κι εμείς fusion στην καθημερινότητά μας. Να μην επιλέγουμε υποχρεωτικά έναν ρόλο ή μία δραστηριότητα και να μένουμε προσκολλημένες σε στερεότυπες ιδιότητες.

Αλλά, να τολμάμε να συνδυάζουμε όλα όσα μας αρέσουν και εκφράζουν την προσωπικότητά μας, ακόμα κι αν αυτά φαντάζουν αντισυμβατικά ή αταίριαστα μεταξύ τους.

Το παγωμένο τσάι FuzeTea παίζει ακριβώς αυτόν τον ρόλο! Συνδυάζεται με τις πρωινές μας μετακινήσεις και το διάλειμμα στο γραφείο, μέχρι την επιστροφή μας στο σπίτι για χαλάρωση και δημιουργεί αναπάντεχους συνδυασμούς, κάνοντας fuze τις διαφορετικές πτυχές της ζωής μας.

Το FuzeTea είναι η απόδειξη πως τα πιο ιδιαίτερα πράγματα μπορούν να μας συμβούν όταν αρνούμαστε να «κολλήσουμε», όταν αρνούμαστε να επιλέξουμε.

ReFUZE to CHOOSE, λοιπόν, και ας αγκαλιάσουμε τον μικρό scaner που κρύβουμε μέσα μας, με τη βοήθεια του οποίου ανακαλύπτουμε τις διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα μας.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.