5 πράγματα που λένε οι άπιστοι όταν τους έχουν πιάσει

5 πράγματα που λένε οι άπιστοι όταν τους έχουν πιάσει

Η απιστία είναι μια επώδυνη και περίπλοκη προδοσία που μπορεί να κλονίσει τα θεμέλια κάθε σχέσης. Όταν έρχονται αντιμέτωποι με τις δόλιες ενέργειές τους, οι άπιστοι καταφεύγουν συχνά σε ποικίλες τακτικές για να ελαχιστοποιήσουν την ενοχή τους ή να χειραγωγήσουν την κατάσταση. Κατανοώντας τις κοινές φράσεις που τείνουν να χρησιμοποιούν, όταν τους έχουν συλλάβει, μπορούμε να αποκτήσουμε μια εικόνα για τη νοοτροπία τους και να εξοπλιστούμε καλύτερα για να πλοηγηθούμε στις συνέπειες της απιστίας.

Επιμέλεια: Νικολέτα Γιαννοπούλου 

«Δεν σήμαινε τίποτα»

Μία από τις πιο κοινές φράσεις που χρησιμοποιούν οι άπιστοι είναι η υποβάθμιση της σημασίας των πράξεών τους. Με τον ισχυρισμό ότι η απιστία τους δεν είχε νόημα, στοχεύουν να μειώσουν τον συναισθηματικό αντίκτυπο και ελπίζουν να απομακρύνουν την προσοχή από την προδοσία τους.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η απιστία αποτελεί παραβίαση της εμπιστοσύνης, ανεξάρτητα από το αν συνεπαγόταν συναισθηματική ή σωματική σύνδεση.

«Συγγνώμη, ποτέ δεν είχα σκοπό να σε πληγώσω»

Οι προσποιημένες τύψεις είναι μια άλλη τακτική που χρησιμοποιούν οι άπιστοι για να προκαλέσουν τη συμπάθεια και να ελαχιστοποιήσουν τη βαρύτητα των πράξεών τους.

Ενώ μπορεί να υπάρχουν γνήσιες τύψεις, είναι σημαντικό να γίνεται διάκριση μεταξύ λέξεων και πράξεων. Οι αληθινές τύψεις θα πρέπει να ακολουθούνται από μια ειλικρινή προσπάθεια κατανόησης του πόνου που προκαλείται, επανόρθωσης και αποκατάστασης της εμπιστοσύνης.

«Με ώθησες σε αυτό»

Οι άπιστοι μπορεί να επιχειρήσουν να εκτρέψουν την ευθύνη στους συντρόφους τους υποδηλώνοντας ότι οι πράξεις τους ήταν αποτέλεσμα της συμπεριφοράς ή των ελλείψεων του συντρόφου τους.

Αυτή η δήλωση απομακρύνει την ευθύνη από τον άπιστο και επιδιώκει να δικαιολογήσει την απιστία του. Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να θυμόμαστε ότι η απιστία είναι μια επιλογή και θα πρέπει να επιδιώκονται πιο υγιείς εναλλακτικές, όπως η ανοιχτή επικοινωνία ή η αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας, για την αντιμετώπιση προβλημάτων σχέσεων.

«Ήταν λάθος»

Το να περιγράφουν την απιστία τους ως λάθος είναι μια συνηθισμένη προσπάθεια για να απαλλάξουν τον εαυτό τους από την ευθύνη. Ενώ όλοι είναι επιρρεπείς στο να κάνουν λάθη, η απιστία είναι μια σκόπιμη και συνειδητή επιλογή που συχνά περιλαμβάνει σχεδιασμό και εξαπάτηση.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η αποδοχή της ευθύνης είναι ένα θεμελιώδες βήμα προς την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης.

Δείτε Επίσης
8 κοινές επιθυμίες και τι αποκαλύπτουν για εμάς

«Υπόσχομαι ότι δεν θα ξαναγίνει»

Υποσχέσεις αλλαγής και πίστης προσφέρονται συχνά ως μέσο για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και τη διάσωση της σχέσης. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικοί κατά την αξιολόγηση αυτών των υποσχέσεων.

Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μετά την απιστία απαιτεί συνεπή και ειλικρινή προσπάθεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η θεραπεία ζευγαριών ή η συμβουλευτική μπορεί να είναι πολύτιμα εργαλεία για την αντιμετώπιση των υποκείμενων ζητημάτων και την ανοικοδόμηση μιας ισχυρότερης βάσης.

Με δύο λόγια

Όταν έρχονται αντιμέτωποι με την απιστία τους, οι άπιστοι μπορεί να καταφύγουν σε διάφορες τακτικές για να χειραγωγήσουν την κατάσταση και να ελαχιστοποιήσουν την ενοχή τους.

Έχοντας επίγνωση των φράσεων που χρησιμοποιούνται συνήθως, τα άτομα μπορούν να πλοηγηθούν καλύτερα στον απόηχο της απιστίας και να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για το μέλλον των σχέσεών τους.

Η ανοικοδόμηση εμπιστοσύνης και η θεραπεία από την απιστία είναι μια προκλητική διαδικασία που απαιτεί ανοιχτή επικοινωνία, γνήσιες τύψεις και δέσμευση για αλλαγή και από τους δύο συντρόφους.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.