Αναταράξεις στη σχέση σας; Μην φοβάστε!

Αναταράξεις στη σχέση σας; Μην φοβάστε!

Όλα πήγαιναν τόσο καλά τους πρώτους μήνες… Και μετά ήρθαν οι πρώτες αλλαγές και μία κάμψη της πρώτης φλόγας. Αναρωτιέστε αν πρέπει να ανησυχήσετε; Μη φοβάστε, δεν είστε η μόνη που νιώθει έτσι! Τελικά, μάλλον είναι φυσιολογικό και άλλωστε, γι’ αυτό είμαστε εδώ! Για να σας βοηθήσουμε και να σας αποκαλύψουμε ότι μάλλον αγαπιέστε αλλά ταυτόχρονα… φοβάστε. Και ο φόβος μπορεί να φυλάει τα έρημα… αλλά όχι τον έρωτα!

Από τη Σοφία Κροκιδά

Είναι μια ιστορία που όλοι έχουμε ζήσει κάποια στιγμή στη ζωή μας. Μήπως νιώθετε ότι έχει αλλάξει ο χαρακτήρας του συντρόφου σας ξαφνικά ή ότι στις αρχές τις γνωριμίας σας σάς έκρυβε κάτι;

Μήπως πιστεύετε ότι ζυγίσατε λάθος τα πράγματα στη σχέση σας, και νιώθετε εκνευρισμό, άγχος ή ακόμα και θυμό;

Μπορεί να πιστεύετε ότι διαλέξατε λάθος σύντροφο και ότι τώρα πρέπει να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες των επιλογών σας; Και τι απέγινε εκείνη η φλόγα των πρώτων ραντεβού; Μη φοβάστε, δεν είστε η μόνη που νιώθει έτσι! Γιατί όλα φαίνονται ξαφνικά διαφορετικά;

Πριν παρατήσετε τα όπλα πρέπει να ξέρετε γιατί σας συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, και γιατί είναι κάτι το εντελώς φυσιολογικό.

Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι ο σύντροφός σας σάς ενοχλεί ή σας απογοητεύει ακριβώς επειδή αγαπιέστε;

Και ότι το πιο πιθανό είναι και ο σύντροφός σας να νιώθει ακριβώς το ίδιο μ’ εσάς; Όλοι ανεξαιρέτως μπαίνουμε σε μια νέα σχέση κουβαλώντας τα βάρη του παρελθόντος μας, είτε από την παιδική μας ηλικία είτε από προηγούμενες σχέσεις. Και όσο θέλουμε πραγματικά να βρούμε την αληθινή αγάπη άλλο τόσο φοβόμαστε ότι θα πληγωθούμε ξανά.

Όταν πιστεύουμε ότι μπορεί να πληγωθούμε συναισθηματικά από τον σύντροφό μας το υποσυνείδητό μας δουλεύει σκληρά για να μας προστατεύσει

Τα παιχνίδια του μυαλού

Όταν πιστεύουμε ότι μπορεί να πληγωθούμε συναισθηματικά από τον σύντροφό μας το υποσυνείδητό μας δουλεύει σκληρά για να μας προστατεύσει από τον πιθανό πόνο.

Το υποσυνείδητό σας ξέρει ότι όσο πιο κοντά έρχεστε με τον σύντροφό σας τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο πόνος αν χωρίσετε. Γι’ αυτό και το μυαλό σας «μαγειρεύει» τρόπους να κρατήσετε μια απόσταση. Πώς;

Δείτε Επίσης
5 «βάναυσα» ειλικρινείς λόγοι γιατί οι άντρες δεν θέλουν να παντρευτούν!

  • Είστε σε εγρήγορση για τα πάντα, από τον τρόπο που πλένει τα πιάτα μέχρι το πώς οδηγεί και τι αποφάσεις παίρνει
  • Ενοχλείστε με μικρά πράγματα που παλιά σας ήταν εντελώς αδιάφορα, όπως ο θόρυβος που κάνει όταν τρώει ή το ότι τρώει τα νύχια του.
  • «Πνίγεστε» όταν σας ζητάει να περάσετε χρόνο μαζί
  • Νιώθετε παραμελημένη όταν θέλει να περάσει χρόνο με τους φίλους του

Έτσι λοιπόν «πιάνεστε» από την παραμικρή λεπτομέρεια και τσακώνεστε συνεχώς για ασήμαντα πράγματα. Και δεν καταλαβαίνετε ότι από τον φόβο του να δεθείτε με τον σύντροφό σας ψάχνετε να δημιουργήσετε προβλήματα.

Έρωτας από την αρχή

Στο στάδιο αυτό δεν είναι λίγοι εκείνοι που τα παρατάνε. Το αποτέλεσμα; Η ιστορία επαναλαμβάνεται ίδια και απαράλλαχτη και στις επόμενες σχέσεις τους και τα άλυτα προβλήματα επανέρχονται στην επιφάνεια αποτρέποντάς τους να φτιάξουν μια αληθινή βαθιά σχέση, όπως την ονειρεύονται.

Αλλά εσείς τώρα ξέρετε. Ξέρετε ότι η ασταθής, δύσκολη αυτή περίοδος είναι εντελώς φυσιολογική σε μία σχέση. Γιατί παράλληλα παλεύετε να νικήσετε τους φόβους σας.

Αν μπορέσετε να ξεπεράσετε αυτές τις δυσκολίες τότε θα έρθετε ένα βήμα πιο κοντά στην αληθινή αγάπη. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μερικά πράγματα:

  • Αν νιώθετε απογοητευμένη από τον σύντροφό σας, υπάρχει λόγος.
  • Αν τσακώνεστε συνεχώς για τα ίδια ασήμαντα θέματα, υπάρχει λόγος.
  • Αν κάποιες φορές νιώθετε να πνίγεστε, υπάρχει λόγος.
  • Αν νιώθετε ότι πολλές φορές δεν σας δίνει αρκετή προσοχή, υπάρχει λόγος.

Αν δεν ξέρετε τον λόγο, τότε θα συνεχίσετε να προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα με εντάσεις, τσακωμούς και απόσταση. Όμως, αν κοιτάξετε κατάματα τους φόβους σας θα ανοίξει μπροστά σας ένας νέος κόσμος γεμάτος αγάπη και αρμονία. Ένας κόσμος που νομίζατε ότι ποτέ δεν θα βρείτε.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.