Απιστία για εκδίκηση; Δεν είναι πολύ καλή ιδέα

Απιστία για εκδίκηση; Δεν είναι πολύ καλή ιδέα

Ο σύντροφός σας ή ο σύζυγός σας σάς έχουν απατήσει και σχεδιάζετε να κάνετε το ίδιο για να εκδικηθείτε; Αν και αυτή η ιδέα μπορεί να φαίνεται πολύ ικανοποιητική και κατάλληλη μέσα στο μυαλό σας, η πραγματικότητα μπορεί να μην είναι έτσι. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους η απιστία για εκδίκηση δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Η γνώση της απιστίας μπορεί να κάνει ένα άτομο να κάνει πράγματα που δεν έχει ξανακάνει. Αυτές περιλαμβάνουν τη ροπή προς τη βία, τη χρήση σκληρών λέξεων, ακόμη και την πλήρη εγκατάλειψη του άλλου ατόμου. Παρόλα αυτά, το να απατήσετε με τη σειρά σας τον σύντροφό σας, απλά και μόνο για να πάρετε εκδίκηση, δεν είναι τελικά πολύ καλή ιδέα..

Μπορεί να κάνετε άλλες σκέψεις, όταν έρθει η ψυχραιμία

Η απιστία για εκδίκηση φαίνεται αποδεκτή, όταν αισθάνεστε συντετριμμένοι και προδομένοι. Ωστόσο, όταν ενεργούμε με θυμό, δεν παίρνουμε τις καλύτερες αποφάσεις.

Όταν τα πράγματα «κρυώσουν» και αρχίσετε να βλέπετε πιο αντικειμενικά, μπορεί να πάρετε πίσω τις ενέργειές σας. Έτσι, δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας πριν δράσετε.

Μπορεί να το χρησιμοποιήσουν για να δικαιολογήσουν τη συμπεριφορά τους

Η απιστία για εκδίκηση από τη δική σας πλευρά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για να αποδείξει ο σύντροφός σας, ότι αυτό που έκανε δεν ήταν τελικά κάτι το τεράστιο, αφού και εσείς το ίδιο κάνατε.

Μπορεί ακόμη και να ζητήσει συγχώρεση, γιατί είστε πλέον «πάτσι». Η μοιχεία εκδίκησης βοηθά το άτομο που σας πρόδωσε να νιώθει λιγότερο ένοχος για τις πράξεις του και να θεωρεί ότι του αξίζει περισσότερη κατανόηση.

Μπορεί να νιώσετε ενοχές

Δεν θα νιώσετε καλά γνωρίζοντας ότι κάνατε το ίδιο ακριβώς πράγμα που σας πλήγωσε πάρα πολύ στην αρχή. Η απιστία δεν θα μειώσει τον πόνο σας. Θα συσσωρεύσει μόνο περισσότερο θυμό και πίκρα που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε.

Δείτε Επίσης
Υπάρχει ένα μυστικό που οι γυναίκες δεν θέλουν να το ξέρετε…

Το να τον πληγώσεις δεν θα μειώσει τον πόνο σου

Η εκδίκηση κάθε είδους σπάνια φέρνει ειρήνη. Και το να τον απατήσετε απλώς για εκδικητικούς λόγους, πιθανότατα, μόνο για λίγο, θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε λιγότερο πόνο.

Αντίθετα, θα είναι ένα ακόμη θέμα που θα πρέπει να ξεπεράσετε μακροπρόθεσμα. Αυτή η πρακτική δεν θα βοηθήσει καθόλου στην αντιμετώπιση των συναισθημάτων ή στον σχεδιασμό για να ξεπεράσετε την κατάσταση.

Μειώνει τις πιθανότητες συμφιλίωσης

Η εκδίκηση επιδεινώνει τις πιθανότητες ενός γάμου ή μίας σχέσης να επιβιώσει από τις απιστίες. Εάν πιστεύετε ότι υπάρχει τρόπος και λόγος να μην χωρίσετε, τότε σκεφθείτε το καλύτερα. Για να δώσετε μια ευκαιρία στη συμφιλίωση, πρέπει να αντιμετωπίσετε τη βασική αιτία των προβλημάτων.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.