Αρκετές σχέσεις πριν τον γάμο; Λιγότερες πιθανότητες διαζυγίου!

Αρκετές σχέσεις πριν τον γάμο; Λιγότερες πιθανότητες διαζυγίου!

Αφήστε τις ντροπές και ξεχάστε τι σας έχουν πει μέχρι τώρα, γιατί οι επιστημονικές έρευνες έρχονται να μας διαβεβαιώσουν ότι ένας ικανός αριθμός σχέσεων και εμπειριών πριν τον γάμο είναι ένας από τους παράγοντες για να μην καταλήξουμε… στο διαζύγιο!

Aπό τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Μία μεγάλη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα των ΗΠΑ  δείχνει ότι – σε αντίθεση με ό,τι νόμιζαν οι άνθρωποι μέχρι τώρα – οι γυναίκες με αρκετούς σεξουαλικούς παρτενέρ και ικανό αριθμό σχέσεων, έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουν ένα μακροχρόνιο και καλό γάμο.

Επίσης, αυτό που παρατηρήθηκε είναι ότι οι γυναίκες που είχαν μόλις δύο σεξουαλικούς συντρόφους πριν τον γάμο τους παρουσιάζουν εξαιρετικά μεγαλύτερο ποσοστό να φθάσουν στο διαζύγιο από όσες είχαν από τέσσερις έως εννέα. Αυτή ήταν και η ανακάλυψη που προκάλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ομάδα των ερευνητών. Εν ολίγοις σε αυτό που κατέληξαν ήταν: «Αν έχετε περισσότερα συγκρίσιμα στοιχεία για τον μελλοντικό σας σύζυγο, τόσο το καλύτερο»!

Ένα ακόμη στοιχείο της έρευνας είναι ότι οι γυναίκες που παντρεύτηκαν ανάμεσα στο 2002 και το 2014 είχαν πολύ μεγαλύτερη σεξουαλική εμπειρία από τις γυναίκες των προηγούμενων δεκαετιών. Είναι ξεκάθαρο σύμφωνα με τα αποτελέσματα ότι οι νεότερες γυναίκες έχουν περισσότερους παρτενέρ από εκείνες που γεννήθηκαν ανάμεσα στις δεκαετίες του 1950 και του 1960, και ακόμη περισσότερo με εκείνες που έχουν γεννηθεί πριν το ’50. Ε, δεν μας κάνει και εντύπωση!

Όμως, αυτή η απελευθέρωση και μερικές φορές και η υπερβολή στην κουλτούρα περί το σεξ μπορεί να αλλάζει τη συμπεριφορά των ανθρώπων προς το καλύτερο. Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες: «Φαίνεται πως κάνει καλό στη συμπεριφορά και στις σχέσεις, όταν έχουμε συμφιλιωθεί με την ιδέα του σεξ και το θεωρούμε ως κάτι φυσιολογικό».

Δείτε Επίσης
Oι άνδρες προτιμούν τις 25άρες

Από την άλλη, πάντως, και πριν τα θεωρήσουμε όλα υπέροχα με την πρόοδό μας, υπάρχει κι άλλο ένα στοιχείο της έρευνας που μας δείχνει ότι η υπερβολή, ίσως βλάπτει. Παρά το γεγονός ότι οι 3-9 σεξουαλικοί σύντροφοι πριν τον γάμο είναι ένδειξη μικρότερου αριθμού διαζυγίων, οι πάνω από 10 ανεβάζουν το ποσοστό διαζυγίου στο 33%! Όλα αυτά τα στοιχεία λέει η ερευνητική ομάδα ισχύουν μόνο για τα πρόσφατα χρόνια γιατί, για τις παλιότερες γενιές, οι γυναίκες που είχαν ακόμη και δύο σεξουαλικούς συντρόφους πριν τον γάμο είχαν πολύ υψηλά ποσοστά διαζυγίων!

Εντάξει, λοιπόν, κάντε τον λογαριασμό και αποφασίστε αναλόγως, πριν πάρετε τελεσίδικη απόφαση να φορέσετε το δαχτυλίδι. Τώρα, στ’ αλήθεια αυτό θα μετρήσει μόνο στην επιτυχία του γάμου σας;

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.