Cushioning: Η νέα τάση στις σχέσεις. Τι σημαίνει;

Cushioning: Η νέα τάση στις σχέσεις. Τι σημαίνει;

Οι συνήθειες στις σχέσεις πάντα εξελίσσονται μαζί με τους ανθρώπους. Μάθαμε το ghosting (όταν κάποιος εξαφανίζεται χωρίς ούτε λέξη) και το phubbing (όταν ενώ βρισκόμαστε σε ραντεβού, ασχολούμαστε με το κινητό μας), και τώρα ανακαλύπτουμε μια σχετικά νεόκοπη τάση, η οποία περιγράφει κάτι που συμβαίνει συχνά και με ένταση στην εποχή μας. Τι σημαίνει όμως, αυτός ο αγγλικός νεολογισμός και τι πρέπει να προσέξετε;

Από τη Σοφία Κροκιδά

Μπορεί μάλιστα να το βιώνετε (ή να το εφαρμόζετε) κι εσείς η ίδια, δίχως να ξέρετε ότι υπάρχει λέξη που το χαρακτηρίζει. Ο λόγος για το cushioning (από την αγγλική λέξη cushion που σημαίνει μαξιλάρι), δηλαδή το να φλερτάρεις με άλλους ανθρώπους, ενώ βρίσκεσαι ήδη σε σχέση, ώστε να «πέσεις στα μαλακά», όταν χωρίσεις από τον τωρινό σου σύντροφο. Κοινώς, η από παλιά γνωστή «καβάτζα»!

Αυτό που παρατηρείται όμως, είναι ότι η «συνήθεια» αυτή έχει αποκτήσει τα χαρακτηριστικά τάσης, αφού εφαρμόζεται σε μορφή… χιονοστιβάδας. Πρακτικά, ένα άτομο (άνδρας ή γυναίκα), δεν τελειώνει μία σχέση που τελικά δεν το ικανοποιεί, έως ότου έχει εξασφαλίσει τη διάδοχη κατάσταση.

Αν και θεωρείται μία νέα τάση, πρόκειται για την από παλιά γνωστή «καβάτζα», μόνο που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει μία ευρεία πρακτική.

Είναι μια από τις πιο λυπηρές σύγχρονες συνήθειες, και εξαιρετικά ανειλικρινής. Όχι μόνο γιατί αυτός που το κάνει κοροϊδεύει τον σύντροφό του, αλλά και επειδή εμπλέκει (βλέπε χρησιμοποιεί), ένα τρίτο πρόσωπο με το οποίο τελικά μπορεί να μην προχωρήσει.

Και μπορεί κάποιοι να νομίζουν ότι το cushioning δεν είναι τόσο τρομερό, ή μπορεί να θεωρούν ότι «δεν τρέχει και τίποτα», αλλά πολλοί ειδικοί διαφωνούν. Γιατί, μπορεί «τεχνικά» να μην σημαίνει ότι κάποιος απατά τον σύντροφό του, αλλά υιοθετεί μια συμπεριφορά απέναντι σε μια πιθανή νέα σχέση που αποκρύπτει.

Οι άνθρωποι που εφαρμόζουν αυτή την τακτική δεν είναι όλοι ίδιοι. Άλλοι ψάχνουν την εναλλακτική γιατί θέλουν να λήξουν μία σχέση, αλλά δεν μπορούν να μείνουν μόνοι τους.

Άλλοι, γιατί τη χρησιμοποιούν ως έναν μηχανισμό αυτό-προστασίας, επειδή φοβούνται ότι θα τους εγκαταλείψει πρώτος ο σύντροφός τους.

Και άλλοι, γιατί τους αρέσει να τραβούν επάνω τους την προσοχή, να αισθάνονται μόνιμα ότι είναι επιθυμητοί και έξω από τον μόνιμο σύντροφό τους.

Δείτε Επίσης
Ανασφάλεια στη σχέση: Τι σημαίνει και γιατί σας συμβαίνει

«Οι άνθρωποι που επιδίδονται στο σπορ του… cushioning συνήθως δεν είναι έτοιμοι για να ερωτευτούν ή να κάνουν σχέση»

Οι ειδικοί των σχέσεων ισχυρίζονται ότι οι άνθρωποι που επιδίδονται στο σπορ του… cushioning συνήθως δεν είναι έτοιμοι να ερωτευτούν ή να δεσμευθούν σε μία σχέση. Είναι συνήθεια των ανασφαλών συναισθηματικά ανθρώπων και φυσικά δεν είναι καινούριο φαινόμενο.

Είναι όμως λυπηρό γιατί κανείς δεν μπορεί να ερωτευτεί, αν δεν είναι έτοιμος να πληγωθεί. Και όσοι αναζητούν ένα «μαξιλάρι» μάλλον δεν είναι έτοιμοι για την αληθινή αγάπη.

Αν τα παραπάνω σας θυμίζουν κάτι, τότε ίσως θα πρέπει να κουβεντιάσετε με τον σύντροφό σας. Έτσι θα κατανοήσετε καλύτερα τις ανάγκες και των δύο και θα αποφύγετε να πληγωθείτε ή να πληγώσετε έναν άνθρωπο.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.