«Διαβάζετε» τη γλώσσα του αντρικού σώματος;

«Διαβάζετε» τη γλώσσα του αντρικού σώματος;

Αποτελεί μία από τις πιο δύσκολες γλώσσες για εκμάθηση! Ναι, δεν είναι καθόλου εύκολο να αποκωδικοποιήσετε τον άντρα που έχετε απέναντί σας. Δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ούτε αύριο. Ούτε είναι απλό να σφηνώσετε στο μυαλό του και να κολυμπήσετε με απλωτές στην αμήχανη σιωπή που τον τυλίγει… Παρόλα αυτά, ας προσπαθήσουμε να μάθουμε κάποια βασικά!

Aπό τη Δέσποινα Σάμψων

Ο ίδιος δεν θα σου μιλήσει ποτέ όσο θα ήθελες γιατί, κατά μέσο όρο, χρησιμοποιεί 13 χιλιάδες λέξεις λιγότερες από μία γυναίκα κάθε μέρα. Αυτό που δεν γνωρίζεις επίσης είναι ότι θα πρέπει να μετατραπείς εσύ σε ειδικό στη γλώσσα του σώματος για να ερμηνεύσεις γκριμάτσες, μουρμουρητά, ανέκφραστα βλέμματα, το βαρύ φαινομενικά ύφος που σε λιώνει… Τα αγόρια μπορεί να μην λένε πολλά με το στόμα αλλά αποκαλύπτουν περισσότερα με τη στάση τους. Και όσα κορίτσια αναγνωρίζουν τα κλειδιά των γρίφων, έχουν αποδεδειγμένα αυξημένες πιθανότητες να πετύχουν στις σχέσεις τους.

Οι 3 εντολές στη γλώσσα του αντρικού σώματος

Αυτός… και ο ζωτικός του χώρος!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει κάποιο έξυπνο κορίτσι να αναγνωρίζει είναι ότι υπάρχει ένας σημαντικός λόγος που βασίζεται σε βιολογικά επιστημονικά δεδομένα και σύμφωνα με τον οποίο οι άντρες διεκδικούν ζωτικό χώρο. Και αυτό ακόμα κι αν είναι εκνευριστικό στα πρώτα 24ωρα της συνύπαρξης, στην πραγματικότητα δείχνει τη διάθεση του συντρόφου να μείνει εδώ, να κυριαρχήσει στον χώρο και να επιβληθεί. Ναι, το χέρι του που καταλαμβάνει το μπράτσο της πολυθρόνας, τα πόδια που τεντώνονται αυθάδικα κάτω από το τραπέζι, το σώμα του που απλώνεται και στη δική σου μεριά του κρεβατιού μεταφέρουν το μήνυμα της κυριαρχικής διάθεσής του στα τετραγωνικά όχι μόνο της δομημένης επιφάνειας αλλά και της σχέσης! Όταν το σώμα μας καταλαμβάνει περισσότερο φυσικό χώρο, προσπαθούμε να διεκδικήσουμε προνόμια και να επιβεβαιώσουμε τη δύναμή μας. Και ο άνδρας που το κάνει αυτό ασυνείδητα έχει ήδη ξεκινήσει να νιώθει ενδιαφέρον να εδραιώσει τα θεμέλια της σχέσης του και να τη θωρακίσει με κυριαρχικά δικαιώματα. Αλλιώς, θα είχε πεταχτεί με τους φίλους του για ένα γρήγορο ματσάκι 5Χ5…

Ενδιαφέρεται; Τότε οι μύτες των ποδιών του σας… στοχεύουν!

Ένα δεύτερο  σημάδι της προσοχής του (που δεν θα εκδηλωθεί ποτέ με λόγια) είναι ο τρόπος που τοποθετεί τις μύτες των ποδιών του. Εκείνος που ενδιαφέρεται μπορεί να μην αποκαλύψει τίποτα, αλλά να πει τα πάντα, στρέφοντας τα πόδια του προς τη γυναίκα-στόχο. Εξειδικευμένες μελέτες που έχουν εμβαθύνει σε θέματα ψυχολογίας της έλξης έχουν δείξει ότι χωρίς να το συνειδητοποιούμε δείχνουμε με την άκρη των ποδιών μας την κατεύθυνση στην οποία θα θέλουμε να κινηθούμε ή τον άνθρωπο με τον οποίο θα επιθυμούσαμε να είμαστε μαζί.  Ακόμα και στον εργασιακό χώρο, αυτή η ασυναίσθητη κίνηση έχει εφαρμογή. Αν παρατηρήσουμε ομάδες εργαζομένων, η κατεύθυνση των ποδιών τους στρέφεται σε εκείνον που είναι ο φυσικός αρχηγός, ο ηγέτης της ομάδας.

Αργούν… αλλά τα καταφέρνουν!

Οι άντρες δεν είναι καθόλου καλοί χρήστες της γλώσσας του σώματος. Μπορεί να είναι αστέρια στις γλώσσες προγραμματισμού αλλά …χάνουν πολύτιμες πληροφορίες από όλα όσα εκπέμπει μια γυναίκα απέναντί τους. Ο εγκέφαλός τους χρησιμοποιεί άλλες περιοχές για να “διαβάσει” τα μηνύματα και σύμφωνα με την Αμερικανίδα ειδικό, δρα Μόνικα Μουρ, ψυχολόγο στο Webster University του St.Louis μάλλον χάνουν τα πρώτα σημάδια του γυναικείου φλερτ και θα χρειαστεί μια γυναίκα να επιμείνει τρεις φορές με ένα έντονο βλέμμα προτού ο άντρας λάβει το μήνυμα προσέγγισης. Σύμφωνα δε, με έρευνες που βασίζονται σε μαγνητικές τομογραφίες, οι γυναίκες έχουν 14-16 ενεργές περιοχές στον εγκέφαλό τους για να αξιολογήσουν ανθρώπινες συμπεριφορές, όταν οι άντρες έχουν μόνο 4-6. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι καλύτερες στο να «διαβάζουν» τους άλλους.

Και τρία πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε

– Η αμοιβαιότητα είναι θεμελιώδης αρχή της σχέσης: σε έναν άνδρα άρεσε και πάντα θα αρέσει μία γυναίκα που δηλώνει τη διαθεσιμότητά της. Όλες οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι άντρες ελκύονται περισσότερο από μια γυναίκα που φλερτάρει και μάλιστα είναι δεινή παίκτρια του συγκεκριμένου μηχανισμού.

Και μάλιστα, τους αρέσει αυτή η διαθεσιμότητα πάνω από οτιδήποτε άλλο, καταλήγοντας να επιλέγουν όχι την πιο όμορφη εμφανισιακά γυναίκα σε έναν χώρο, αλλά εκείνη που εκφράζει τη διαθεσιμότητά της.

Η γυναίκα που χαμογελάει ολόκληρη, διαθέτει ένα εκφραστικό πρόσωπο, σταυρώνει ελαφρά τα μπράτσα της, κρατάει τα χέρια της πάντα έξω από τις τσέπες της, δείχνει σαν να γέρνει ελαφρώς προς τον άλλο, κοιτάζει βαθιά και έντονα με το βλέμμα ξεκινώντας από τα μάτια, κατεβαίνοντας στο στόμα και αγκαλιάζοντας όλο το σώμα κάνει χρήση όλων των πιθανοτήτων να φύγει με έναν… αφοσιωμένο σύντροφο για πάντα στο πλευρό της.

Δείτε Επίσης
Τι δείχνει η στάση του σώματός του;

– Οι άντρες θα πουν ψέματα αλλά ο λόγος που το  κάνουν είναι τελείως διαφορετικός από εκείνον που το κάνουν οι γυναίκες. Τα κίνητρα για τη μικρή αυτή απάτη (τουλάχιστον στην αρχή της σχέσης) είναι μάλλον θετικά για τη διάθεση που υπάρχει να εμβαθύνουν στη σχέση τους:

Οι άντρες λένε ψέματα για τους ίδιους (8 φορές πιο συχνά από ό,τι οι γυναίκες) και το κάνουν για να φανούν πιο δυνατοί, πιο ενδιαφέροντες και φυσικά πιο πετυχημένοι.

Οι γυναίκες λένε ψέματα όχι τόσο για τις ίδιες, αλλά για να προστατέψουν συναισθήματα τρίτων και να νιώσουν οι άλλοι καλύτερα.

– Του αρέσουν τα χέρια, τα πόδια, το στήθος ή τα οπίσθια; Για τις γυναίκες έχει ήδη δοθεί η απάντηση ότι κοιτάνε την πίσω όψη ενός άντρα αλλά εκείνο για το οποίο δεν είναι σίγουρες είναι τι αρέσει σε εκείνους. Η απάντηση είναι κοινή: το ίδιο σημείο θα τραβήξει και το δικό τους βλέμμα.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.