Έρωτας και αγάπη: Τι είναι καλύτερο τελικά;

Έρωτας και αγάπη: Τι είναι καλύτερο τελικά;

Σχεδόν όλες οι κομεντί που έχουμε δει μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η πρωταγωνίστρια βρήκε το άλλο της μισό και έμειναν για πάντα τρελά ερωτευμένοι. Τι γίνεται όμως όταν πέφτουν οι τίτλοι του τέλους; Τι πραγματικά συμβαίνει όταν η σχέση πια μετράει χρόνια;

Από τη Σοφία Κροκιδά

Οι ειδικοί λένε πως “όταν είσαι ερωτευμένος, κυριαρχεί η φύση με την τεστοστερόνη στα ύψη. Αυτό συμβαίνει όταν ερωτεύεσαι. Η ντοπαμίνη και η νορεπινεφρίνη “ξυπνάνε” και ξαφνικά νιώθεις πιο τέλεια από ποτέ.

Από τον έρωτα στην αγάπη

Δυστυχώς, όλο αυτό δεν κρατάει παραπάνω από 18 μήνες συνήθως. Και μετά η πραγματικότητα μας χτυπάει την πόρτα. Ενώ όμως κάποιοι το βλέπουν σαν την αρχή του τέλους, κάποιοι άλλοι το βλέπουν σαν μια μοναδική ευκαιρία να χτίσουν μια πιο υγιή και σταθερή σχέση.

Με το που ένα ζευγάρι περάσει από αυτή τη φάση, το άγχος του να είσαι συνεχώς τέλειος ατονεί και οι δύο σύντροφοι αρχίζουν να αγαπιούνται αληθινά. Που σημαίνει ότι πλέον βλέπουν ο ένας τον άλλον όπως πραγματικά είναι.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αδιαφορείς πλέον για τον άλλον. Απλά του δίνεις χρόνο για τον εαυτό του. Στην αρχή μιας σχέσης ή ενός γάμου, είναι πολύ σημαντικό να είσαι πάντα τέλεια σε όλα. Να χτενίζεσαι με το που ξυπνάς,  να απλώνεις λίγο ρουζ στα μάγουλά σου και να φοράς τις πιο σέξι πιτζάμες σου.

Αλλά έτσι ο σύντροφός σου δεν βλέπει ποια πραγματικά είσαι. Και μετά έρχεται η καθημερινότητα, το άγχος της δουλειάς, τα παιδιά και η δυσκολία του να τα ισορροπήσεις όλα και δεν έχεις πια χρόνο να κοιτάς την παραμικρή λεπτομέρεια.

Φυσικά και πρέπει να προσέχεις το σώμα σου και να τρέφεσαι σωστά για το καλό σου. Αλλά πλέον καταλαβαίνεις ότι τα αχτένιστα μαλλιά δεν σημαίνουν κάτι για τη σχέση σας. Απεναντίας, η αγάπη έτσι γίνεται ακόμα πιο δυνατή.

Δείτε Επίσης
Γιατί δεν ξεχνάμε ποτέ την πρώτη μας αγάπη

Η συμπονετική και η παθιασμένη αγάπη

Σχέση δεν είναι μόνο το να είσαι ερωτευμένος ή να αγαπάς κάποιον. Είναι κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν δύο είδη αγάπης: η συμπονετική και η παθιασμένη.

Η συμπονετική αγάπη μοιράζεται μεταξύ δύο ανθρώπων και περιλαμβάνει αμοιβαίο σεβασμό, φροντίδα και εμπιστοσύνη. Η παθιασμένη αγάπη είναι όλα αυτά τα έντονα συναισθήματα που μας κατακλύζουν, η σεξουαλικότητα, το άγχος και ο έρωτας.

Αν ο παθιασμένος έρωτας είναι αμοιβαίος, τότε και οι δύο είναι χαρούμενοι. Αν όχι, μπορεί να προκαλέσει δυστυχία και απελπισία στον ερωτευμένο σύντροφο. Όπως λένε και οι ειδικοί, οι καλύτερες σχέσεις είναι αυτές που συνδυάζουν και τα δύο!

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.