Γιατί το καλοκαίρι είναι… αφροδισιακό;

Γιατί το καλοκαίρι είναι… αφροδισιακό;

Το καλοκαίρι είναι για τους περισσότερους συνώνυμο με τον έρωτα. Εφήμερες ή πολλά υποσχόμενες, ρομαντικές ή έντονες, απαγορευμένες ή όχι, οι σχέσεις αυτή την εποχή κάνουν… εντατικά θερινά μαθήματα. Γιατί;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Κάτω από τα παλτά και τις χειμωνιάτικες γκαμπαρντίνες, η γλώσσα του σώματος είναι μάλλον δύσκολο να εκφραστεί. Γι’ αυτό άλλωστε με τα πρώτα καλοκαιρινά σημάδια, η αναλογία κορμιού-ρούχων γέρνει τη ζυγαριά δραματικά προς το πρώτο, αποκαλυπτικό σκέλος.

Πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε πλέον στο απόγειο του υδραργύρου, τα μαγιό παρελαύνουν, το αλκοόλ ρέει άφθονο και η διάθεση για φλερτ συναντά τις κατάλληλες… συνθήκες!

Κι αν ακόμη αναρωτιέστε… γιατί!

  • Γιατί τα ρούχα στοιβάζονται στην ντουλάπα και όχι στα σώματα, που αποκαλύπτουν τα κάλλη τους σε κάθε ευκαιρία.
  • Γιατί τα μαυρισμένα σώματα, τα μαγιό και τα βρεγμένα από τις βουτιές κορμιά προσκαλούν για φλερτ στις παραλίες.
  • Γιατί αυτή την εποχή μπορούμε να γνωρίσουμε την κυριολεκτική σημασία του Sex on the beach, πέρα από την απόλαυση του εν λόγω διάσημου κοκτέιλ στη λίστα των καλοκαιρινών μπαρ.
  • Γιατί η αίσθηση του βραδινού μπάνιου στη θάλασσα αποτελεί φυσικό… Viagra.
  • Γιατί τα θαλασσινά και τα όστρακα που μπαίνουν στο πιάτο μας είναι αρκούντως… αφροδισιακά.
  • Γιατί τα νησιά είναι γεμάτα από ταξιδιώτες με χαλαρή διάθεση που αναζητούν το ίδιο πράγμα με εσάς: One night stands ή… “to be continued”;

Η ένοχη απόλαυση της μίας νύχτας… και πώς το βλέπει ο καθένας!

Ίσως το one night stand να βρίσκει τις ιδανικές συνθήκες να καρποφορήσει το καλοκαίρι, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες, ώστε να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις και τα προβλήματα μετά την απομάκρυνση εκ του… αγκαλιάσματος!

Ίσως για παράδειγμα θεωρείτε δεδομένο πως ο/η παρτενέρ που προσεγγίζετε για ένα και μόνο βράδυ θέλει ακριβώς το ίδιο, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν τρέφουν όλοι τις ίδιες βραχυπρόθεσμες προσδοκίες από μια καλοκαιρινή γνωριμία.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χωρίς να το διατυπώνουν, βλέπουν ήδη μπροστά και ψάχνουν την ένδειξη «Συνεχίζεται τον Σεπτέμβριο» στους υπότιτλους του φλερτ σας, γεγονός που μπορεί να προξενήσει συναισθηματικά προβλήματα την επόμενη ημέρα, όταν θα ξυπνήσει για να σας ζητήσει το τηλέφωνό σας, ενώ εσείς ήδη παίζετε τάβλι με τους κολλητούς σας ή πίνετε καφέ με τις φίλες σας…

Θα πείτε, αφού θα έχετε ήδη γίνει καπνός, γιατί να σας ενδιαφέρουν τα «συντρίμμια» που αφήνετε πίσω;

Σκεφτείτε όμως, ότι ο φτερωτός θεός με το βέλος –και το μαγιό στην περίπτωσή μας- στοχεύει κατά βούληση, και ίσως κάποια στιγμή βρεθείτε στην απέναντι θέση.

Ίσως μετά το one night stand αισθανθείτε ότι βρήκατε μία πολύ ενδιαφέρουσα γνωριμία και θα είναι κρίμα να χάσετε επαφή.

Δείτε Επίσης
Τι μας μαθαίνουν τα ροζ μυθιστορήματα;

Και λίγη στατιστική!

Πάντως, το «πρόβλημα»  είναι κυρίως… γυναικείο φαινόμενο, καθώς οι έρευνες λένε ότι, ενώ το 80% των ανδρών είναι ευχαριστημένοι από ένα one night stand, το ποσοστό για τις γυναίκες φτάνει το 54%.

Άλλο ένα πρόβλημα με τις τυχαίες γνωριμίες είναι η καλοκαιρινή τάση προς την… απιστία, όπως προκύπτει από τις στατιστικές. Με άλλα λόγια, το 69% των Ελλήνων «άπιστων» δήλωσαν πως απάτησαν τον/την σύντροφό τους το καλοκαίρι.

Επομένως, δεν είναι καθόλου απίθανο, ο καλοκαιρινός σας έρωτας να είναι από δεσμευμένος έως παντρεμένος. Όλα τα παραπάνω συνηγορούν σε ένα συμπέρασμα: Μεταξύ one night standers… ειλικρίνεια.

Ξεκαθαρίστε από την αρχή τις προθέσεις σας και μάθετε αυτές του παρτενέρ σας για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

© 2013-2019 womanidol.com. All Rights Reserved.