Εσείς… κάνετε sexting;

Εσείς... κάνετε sexting;

Και ποιά από εμάς δεν έχει στείλει ένα προκλητικό μήνυμα ή μια σέξι φωτογραφία από το κινητό της; Το sexting σήμερα είναι ο βασιλιάς τής ερωτικής επικοινωνίας και λέει πολλά για τη σχέση μας! Τι αποκαλύπτουν για τη σχέση σας τα ερωτικά μηνύματα που ανταλλάσετε;

από τη Σοφία Κροκιδά

Προέρχεται από την ένωση των λέξεων sex και texting. Και είναι η ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων, είτε αυτό είναι κείμενο, είτε βίντεο ή φωτογραφία, μέσω του κινητού μας. Εξαιρετικά δημοφιλές, το sexting είναι μια συνήθεια που χρόνο με τον χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους.

Σε έρευνα που διεξήχθη το 2017 στην Αμερική διαπιστώθηκε πως το 74% των Αμερικανών έχει ανταλλάξει ερωτικά μηνύματα με τους συντρόφους του, ενώ το 2012 το ποσοστό ήταν μόλις 21%. Και σύμφωνα με σχετική μελέτη του 2018, όσοι κάνουν sexting συχνά μέσα στη σχέση τους έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς όμως, το sexting δεν είναι απλά ένας τρόπος να “αναστατώσουμε” τον σύντροφό μας. Όπως λένε, το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών έχει άμεση σχέση με το πώς δενόμαστε συναισθηματικά με τους συντρόφους μας και πώς τους αντιμετωπίζουμε μέσα σε μια σχέση.

Φαίνεται ότι πιο χρήσιμο είναι στους δεσμευμένους παρά στους αδέσμευτους ή σε όσους διατηρούν περιστασιακές σχέσεις.

Τα οφέλη του sexting έχουν άμεση σχέση με το φύλο και το είδος της σχέσης κάποιου.

Το να στέλνει κανείς σεξουαλικά μηνύματα όταν μόλις έχει ξεκινήσει μια σχέση μπορεί να είναι σημάδι άγχους για αυτή ή ότι δεν ενδιαφέρεται για κάτι μακροχρόνιο.

Ενώ όμως η σχέση προχωράει, το sexting μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα… ευεργετικό!

Μέχρι πρόσφατα βέβαια οι ερευνητές εξέταζαν το “φαινόμενο” μόνο μέσω ανύπαντρων εφήβων ή νέων με κάποια χαλαρή σχέση ή singles.

Οι ελάχιστες μελέτες που έχουν συμπεριλάβει άτομα άνω των 30 ετών και παντρεμένα ζευγάρια επικεντρώνονται στην εξάρτηση στο σεξ και τις μορφές απιστίας και σπάνια υπολογίζουν τα θετικά του sexting.

Υπάρχουν όμως αποδείξεις που φανερώνουν ότι το sexting είναι μάλλον περισσότερο … “σπορ” όσων έχουν μακροχρόνια σχέση. Και μάλιστα προτιμούν τις “βρώμικες” κουβέντες αντί των φωτογραφιών.

Έρευνα του 2015 ανάλυσε τις συνήθειες του sexting ανάμεσα σε 180 γυναίκες και 175 άντρες, όλοι παντρεμένοι. Το αποτέλεσμα είναι ότι το 29% αυτών ανταλλάσει σέξι μηνύματα, ενώ λιγότεροι από τους μισούς στέλνουν γυμνές ή ημίγυμνες φωτογραφίες.

Δείτε Επίσης
Τα αδιάψευστα σημάδια ότι ΔΕΝ του αρέσουμε!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ότι αυτοί που ανταλλάσσουν λεκτικά μηνύματα είναι συνήθως άνθρωποι που δυσκολεύονται να δεσμευτούν, ενώ όσοι στέλνουν φωτογραφίες παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα άγχους.

Έρευνες έδειξαν επίσης ότι οι άντρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετικές συνήθειες γύρω από το sexting, ανάλογα με τον τρόπο δέσμευσης που επιλέγουν.

Οι άντρες συνήθως ανταλλάσουν πονηρά μηνύματα όταν δεν έχουν μόνιμο δεσμό, ενώ αντίθετα οι γυναίκες όταν έχουν μόνιμη σχέση.

Αυτό μάλλον δείχνει ότι οι άντρες συνήθως χρησιμοποιούν το sexting για να αποφύγουν μια κατάσταση, ενώ οι γυναίκες για να ηρεμήσουν την ένταση μέσα σε μια σχέση.

Κάποτε θεωρούνταν υπερβολικά προκλητικό. Παρόλα αυτά, καθώς με τον καιρό το sexting γίνεται κομμάτι της καθημερινότητάς μας και τα ζευγάρια μαθαίνουν πώς να το κάνουν “σωστά”, αρχίζει να αποτελεί κάτι απόλυτα φυσιολογικά και υγιές που καμιά φορά μπορεί να αντικαταστήσει τα παιχνίδια των προκαταρκτικών.

Κρατάει τις σχέσεις από απόσταση σε εγρήγορση και βοηθάει τα ζευγάρια με μακροχρόνια σχέση να δώσουν νέο αέρα στη σεξουαλική τους σχέση. Μήπως ήρθε η ώρα να πιάσετε το κινητό σας;

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.