Γυναικεία γλώσσα του σώματος: Πώς να τη διαβάσετε

Γυναικεία γλώσσα του σώματος: Πώς να τη διαβάσετε

Οι κινήσεις μιας γυναίκας αποκαλύπτουν πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζουμε. Αρκεί να δώσετε την απαραίτητη προσοχή! Αγαπητοί άνδρες, είτε είναι η πρώτη γνωριμία, είτε το πρώτο ραντεβού, έχουμε τον τρόπο να σας λύσουμε τη μεγαλύτερή σας απορία: Ενδιαφέρεται;

Από τη Σοφία Κροκιδά

Πρώτες εντυπώσεις

Δώστε προσοχή στο βλέμμα της. Μια γυναίκα που ενδιαφέρεται για εσάς όχι μόνο θα σας κοιτάζει αλλά και θα σας αφήσει να την δείτε την ώρα που το κάνει. Αν σας κοιτάει έντονα, σίγουρα θέλει να σας μιλήσει, πόσο μάλλον αν σας χαμογελάσει.

Προσέξτε το πρόσωπό της. Οι εκφράσεις μιας γυναίκας γίνονται πολύ πιο έντονες όταν ενδιαφέρεται για κάποιον. Δώστε προσοχή στα φρύδια, τα χείλη και τα μάτια της για να δείτε πώς αντιδρά, όταν μιλάτε.

Τα σηκωμένα φρύδια είναι συνήθως καλό σημάδι. Αν συνοδεύονται από ένα γνέψιμο ή ένα χαμόγελο σημαίνει ότι συμφωνεί με τα όσα λέτε. Τα σηκωμένα φρύδια σημαίνουν επίσης ότι σε μία γυναίκα αρέσει αυτό που βλέπει απέναντί της.

Αν δαγκώνει ή γλύφει τα χείλη της, όταν σκέφτεται ή όταν ακούει θέλει να τραβήξει σ’ αυτό το σημείο του προσώπου της την προσοχή σας. Τα στόμα μιας γυναίκας γίνεται πιο ξερό, όταν ενθουσιάζεται.

Αν οι κόρες των ματιών της είναι διεσταλμένες, τότε σίγουρα ενδιαφέρεται για το πρόσωπο που έχει απέναντί της.

Δύο ακόμη σημάδια: Αν πεταρίζει συνεχώς τις βλεφαρίδες της. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά έχει βάση. Αν τα ρουθούνια της ανοίγουν περισσότερο από το κανονικό, αυτό σημαίνει ότι κάτι την έχει ενθουσιάσει.

Προσέξτε επίσης το που βρίσκεται σε σχέση με εσάς. Αν ενδιαφέρεται είναι πιθανό να γέρνει προς το μέρος σας ή και να σας ακουμπάει με το χέρι της αυθόρμητα. Αν κάθεστε σε τραπέζι μπορεί να ακουμπάει το κεφάλι της στα χέρια της για να είναι πιο κοντά σας. Αν όμως έχει τα χέρια της σταυρωμένα τότε μάλλον βαριέται.

Δώστε βάση στον τρόπο που αγγίζει τα μαλλιά της. Οι απαλές κινήσεις όπως το πλέξιμο μιας τούφας γύρω από τα δάχτυλά σας είναι σημάδια ότι ενδιαφέρεται. Οι γρήγορες και άτσαλες κινήσεις είναι δείγμα αμηχανίας ή ανυπομονησίας.

Κοιτάξτε τα δάχτυλά της. Αν ενδιαφέρεται για εσάς, μία γυναίκα είναι πιθανόν να “χαϊδεύει” άθελά της κάποιες ερωτογενείς ζώνες του σώματός της, να παίζει με τα κοσμήματά της ή με το ποτήρι της. Ειδικά αν ακουμπάει τα χείλη ή τον λαιμό της σημαίνει ότι σας θέλει. Είναι μια κίνηση ασυνείδητη αλλά ιδιαίτερα ισχυρή.

Τα πόδια της είναι ένα ακόμη σημείο που πρέπει να προσέξετε. Αν ενδιαφέρεται συνήθως μία γυναίκα σταυρώνει τα πόδια της. Ακόμα καλύτερα αν το πάνω πόδι της δείχνει προς το μέρος σας. Μπορεί επίσης να χαϊδεύει απαλά τα πόδια της ή να ισιώνει τη φούστα της, ώστε να σας τραβήξει την προσοχή.

Στο πρώτο ραντεβού

Αν έρχεται πολύ κοντά σας ή βρίσκει δικαιολογίες για να σας αγγίζει, είναι σίγουρο ότι ενδιαφέρεται. Δείξτε της ότι ενδιαφέρεστε μιλώντας τη “γλώσσα” της και αγγίζοντάς την διακριτικά.

Προσοχή στην οπτική επαφή. Εάν μια γυναίκα σας κοιτάζει συνεχώς στα μάτια σημαίνει ότι σας θεωρεί τον πιο ενδιαφέροντα άνθρωπο στο μέρος όπου βρίσκεστε. Δεν θα το κάνει για πολύ όμως, αν εσείς αποφεύγετε το βλέμμα της. Όσο άβολα κι αν νιώθετε, αν ενδιαφέρεστε θα πρέπει να την κοιτάτε κι εσείς μέσα στα μάτια.

Παρατηρήστε το γέλιο της. Δείτε πόσο συχνά γελάει ή χαμογελάει. Μια γυναίκα που ενδιαφέρεται για εσάς συνήθως σας βρίσκει αστείο και γελάει με ό,τι κι αν πείτε. Επίσης προσέξτε πώς φέρεται, όταν είστε στον ίδιο χώρο αλλά μιλάτε με διαφορετικούς ανθρώπους. Αν μιλάει δυνατά και υπερβολικά μάλλον το κάνει για να τραβήξει την προσοχή σας.

Προσοχή στις “χαριτωμένες” κινήσεις. Υπάρχουν κάποιες χειρονομίες που κάνουν οι γυναίκες, ώστε να σας παροτρύνουν να τις αγκαλιάσετε. Η πιο βασική είναι η κίνηση των ώμων. Άλλο σημαντικό σημάδι είναι οι ανοιχτές παλάμες που κοιτάνε προς τα πάνω. Αν πλησιάζει προς το μέρος σας και γέρνει προς τα μπροστά με την καρέκλα της επίσης σημαίνει ότι ενδιαφέρεται, όπως επίσης αν χαϊδεύει την πλάτη σας και αφήνει το χέρι της να πάει και λίγο πιο χαμηλά.

Μια συμβουλή για τους πιο προχωρημένους είναι το να ελέγξετε τον χτύπο της καρδιάς της. Αν αγκαλιαστείτε προσπαθήστε να βάλετε το αυτί σας στην καρδιά της. Αν χτυπάει δυνατά τότε σίγουρα σας θέλει. Αν είναι νωρίς για αγκαλιά, προσπαθήστε να δείτε τον παλμό της πιάνοντας τον καρπό της.

Μπορείτε επίσης να καταλάβετε πολλά από τον τρόπο που αναπνέει. Αν η ανάσα της είναι γρήγορη ή την κρατάει, τότε κάτι θέλει να σας “πει”

Τέλος, δείτε αν “καθρεφτίζει” τις κινήσεις σας. Πιάνει το ποτήρι της όταν το πιάνετε κι εσείς; Ακουμπάει τα μαλλιά της όταν τα ακουμπάτε κι εσείς; Μια γυναίκα που ενδιαφέρεται συνήθως υποσυνείδητα κάνει ό,τι κάνετε!

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.