Η ιδανική διαφορά ηλικίας για την επιτυχία της σχέσης

Η ιδανική διαφορά ηλικίας για την επιτυχία της σχέσης

Εδώ και καιρό υποστηρίζεται ότι η ηλικία και η διάρκεια μίας ερωτικής σχέσης έχουν πολλά κοινά. Και αποδεικνύεται στην πραγματικότητα ότι ισχύει! Οι ερευνητές Andrew FrancisTan από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης και Hugo M. Mialon από το Πανεπιστήμιο Emory στην Ατλάντα των ΗΠΑ πραγματοποίησαν μια μελέτη σε 3.000 πρόσφατα παντρεμένους και πρόσφατα χωρισμένους Αμερικανούς άνδρες και γυναίκες και δείτε τα αποτελέσματα.

Όλοι γνωρίζουμε τα στερεότυπα που ισχύουν συνήθως για τις σχέσεις με διαφορά ηλικίας. Αν ένας πολύ μεγαλύτερος άντρας παντρευτεί ή σχετίζεται με μια πολύ νεότερη γυναίκα, τότε είναι είτε πολύ εγωιστής είτε γεμάτος αυταπάτες και εκείνη, σύζυγος-τρόπαιο.

Αντίστροφα, αν μια πολύ μεγαλύτερη γυναίκα βγαίνει ραντεβού με έναν πολύ νεότερο άνδρα, τότε είναι κούγκαρ και εκείνος κυνηγός κουγκάρ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, και οι δύο πλευρές αντιμετωπίζουν την αρνητική επίθεση γύρω τους από άτομα που πιστεύουν ότι η σχέση δεν ταιριάζει λόγω ηλικίας. Πάντα πιστεύουν ότι υπάρχει ένας άλλος λόγος (συνήθως οικονομικής εκμετάλλευσης) που αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται μαζί.

Όποιο και αν είναι το επιχείρημα για τα ζευγάρια που συναντήθηκαν, και ανεξάρτητα από το αν παραμένουν μαζί ή όχι, σύμφωνα με την επιστήμη, η σχέση τους έχει πραγματικά περισσότερο περιορισμένη προσδοκία λόγω ενός τεράστιου χάσματος στις ηλικίες τους.

Αν και υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που θα υποστήριζαν ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός, υπάρχει στην πραγματικότητα μια συγκεκριμένη διαφορά ηλικίας που θα σας βοηθήσει να εκφράσετε την «αληθινή αγάπη» με έναν σύντροφο.

Ποια είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας στις σχέσεις;

Οι ερευνητές Andrew Francis-Tan από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης και Hugo M. Mialon από το Πανεπιστήμιο Emory στην Ατλάντα των ΗΠΑ πραγματοποίησαν μια μελέτη για τη διάρκεια του γάμου, κατά την οποία διαπίστωσαν ότι η αύξηση της διαφοράς ηλικίας μεταξύ των συντρόφων αυξάνει τις πιθανότητές τους να χωρίσουν τελικά.

Η μελέτη περιελάμβανε έρευνα σε περισσότερους από 3.000 πρόσφατα παντρεμένους και πρόσφατα χωρισμένους Αμερικανούς άνδρες και γυναίκες. Κατά την ανασκόπηση των απαντήσεών τους, οι ερευνητές προσδιόρισαν ότι όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά ηλικίας μεταξύ των συζύγων, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα τελικά να χωρίσουν.

Δείτε Επίσης
Ποιος είναι ο σημαντικότερος «πυροκροτητής» στα αυτοάνοσα, για τον οποίο κανείς δεν μιλάει

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια διαφορά ηλικίας στις σχέσεις αυξάνει τις πιθανότητες να χωρίσετε ή να πάρετε διαζύγιο κατά 30 φορές περισσότερες από εκείνες ενός ζευγαριού στο οποίο και οι δύο σύντροφοι έχουν την ίδια ηλικία!

Πόσο μεγάλο είναι το χάσμα ηλικίας;

Βασικά, όσο πιο κοντά είστε σε ηλικία με τον σύντροφό σας, τόσο πιο πιθανό είναι η σχέση σας να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Αν ένα ζευγάρι έχετε περίπου 5 χρόνια διαφορά ηλικίας, αντιμετωπίζει 18% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσει.
  • Αν οι δυο σας μοιράζεστε μια διαφορά ηλικίας περίπου 10 ετών, αυτός ο αριθμός αυξάνει τις πιθανότητες χωρισμού μέχρι το 39%!
  • Δυστυχώς, έχουμε ακόμη χειρότερα νέα για άτομα με τουλάχιστον 20 χρόνια διαφορά μεταξύ τους. Οι πιθανότητές σας να χωρίσετε αυξάνονται σε ένα εκπληκτικό 95% πάνω από αυτές των ζευγαριών που έχουν την ίδια ηλικία.
  • Ίσως το πιο συγκλονιστικό είναι ότι τα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας 30 ετών έχουν 172% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν!

Ποια διαφορά ηλικίας λειτουργεί καλύτερα στις σχέσεις;

Αποδεικνύεται ότι το να βρεις κάποιον κοντά στην ηλικία είναι η καλύτερη επιλογή. Το να παντρευτείς κάποιον έστω και ένα χρόνο μεγαλύτερο ή μικρότερο από εσένα σημαίνει αύξηση 3% στις πιθανότητές σου να χωρίσεις.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.