Είναι το Pokemon Go! μια κωμική αναπαράσταση των σύγχρονων ραντεβού;

Είναι το Pokemon Go! μια κωμική αναπαράσταση των σύγχρονων ραντεβού;

Έχετε σίγουρα παρατηρήσει ότι ολόκληρη η ανθρωπότητα ασχολείται με αυτό το νέο application- παιχνίδι, επονομαζόμενο “Pokemon Go!”, εκτός βέβαια  και αν ζείτε κάτω από έναν βράχο ή έχετε πάει διακοπές στη Βόρεια Ρωσία γύρω στον ένα μήνα! Μήπως τελικά, αυτό το εθιστικό παιχνίδι είναι μία μεταφορά των σύγχρονων ραντεβού;

Eπιμέλεια: Δέσποινα Αρκουλάκη

Καθώς πηγαίνετε στη δουλειά ή βόλτα το πρωί πιθανότατα το τελευταίο διάστημα θα έχετε βιώσει έναν συνωστισμό. Άνθρωποι με μεγάλα μάτια από τον ενθουσιασμό να υπερηφανεύονται για το πιο Pokemon κατάφεραν να κατακτήσουν αυτήν τη φορά και να στέκονται ο ένας πάνω από το κινητό τού άλλου με μεγάλη αγωνία. Κάποιοι άλλοι ξαφνικά συγκρίνουν τις σημειώσεις τους από το Σαββατοκύριακο και νιώθουν απογοητευμένοι, όταν δεν έχουν κάποια καινούρια ειδοποίηση. Γιατί άραγε; Ο περισσότερος κόσμος ψάχνει νέες τοποθεσίες μήπως και καταφέρει να τα πιάσει όλα… Το Pokemon Go! δεν είναι τελικά μια απλή ασχολία για έφηβα αγόρια…

Όχι, αυτό το εθιστικό παιχνίδι είναι στην ουσία μια μεγάλη μεταφορά τής σύγχρονης πραγματικότητας των ραντεβού. Δεν με πιστεύετε; Δείτε προσεκτικά αυτά που ακολουθούν και ύστερα διαφωνήστε όσο θέλετε..

Μπορείτε να μονομαχήσετε για αυτά στο “Gym” και να συναγωνιστείτε με άλλους εκπαιδευτές.

Hello!  Μήπως αυτό σας θυμίζει κάτι γνώριμο; Σαν ένα κλασικό Σαββατόβραδο; Ψάχνοντας για “Gym”, ή αλλιώς για μπαρ και στη συνέχεια προσπαθείτε να πάρετε τον έλεγχο με την ομάδα σας; Μονομαχώντας στο “Gym”στο παιχνίδι, είναι σαν μια «μονομαχία» στην πραγματική ζωή. Αν πηγαίνετε στο “gym” αρκετά, εσείς και η ομάδα σας τα πάτε όλο και καλύτερα και έχετε τον έλεγχο (έτσι ακριβώς, όσο συχνότερα πηγαίνετε στο στέκι σας με την παρέα σας τόσο πιο πολύ κερδίζετε έδαφος).

Pokéballs = ατάκες για «καμάκι»

Πετώντας μια pokeball είναι σαν να κάνετε καμάκι σε κάποιον άλλο. Αν ταΐσεις ένα pokemon βατόμουρα αυξάνονται οι ελπίδες να το πιάσεις. Αναλαμπή: Αυτό μοιάζει όπως όταν προσφέρεται κάποιος να κεράσει ένα ποτάκι για να πιάσει κουβέντα και να φλερτάρει με σκοπό του την κατάκτηση!

Όσο πιο προχωρημένοι γίνεστε τόσο πιο εξελιγμένο pokemon θα πιάσετε…

Στη μεταφορά μας λοιπόν, αυτό είναι οπωσδήποτε προφανές. Όταν πρωτοκατεβάζετε το παιχνίδι δεν ξέρετε ακριβώς πώς λειτουργεί με αποτέλεσμα να περνάτε δίπλα από ένα Dragonite και να μην το παρατηρείτε ή να μην του δίνετε σημασία. Όσο πιο έμπειροι γίνεστε, τόσο πιο εύκολα θα ξεχωρίζετε τις πολύ καλές περιπτώσεις. Έτσι, όσο πιο πολύ προπονείστε, τόσο πιο γρήγορα αντιλαμβάνεστε το χάσιμο χρόνου. Το ίδιο ισχύει με τις σχέσεις. Όσο πιο μεγάλη η εμπειρία, τόσο πιο εύκολα και πιο γρήγορα καταλαβαίνετε ποιο άτομο αξίζει περισσότερο…

Όλοι ψάχνουν για κάτι διαφορετικό (κι έχει περισσότερη πλάκα με τους φίλους)

Όπως και σε μια παρέα, γνωρίζετε τον τύπο του κάθε φίλου και άνετα θα δώσετε τον αριθμό του φίλου σας σε ένα ενδιαφερόμενο πρόσωπο. Έτσι και στην αντίστοιχη περίπτωση του παιχνιδιού όταν θα δείτε το pokemon που τόσο καιρό έψαχνε θα τον βοηθήσετε να το ψάξει.

Πρέπει να βρίσκεστε στο κινητό σας 24 ώρες το 24ώρο

Για να είστε καλός στο παιχνίδι -όπως και σε ένα ερωτικό παιχνίδι- θα πρέπει να είστε στο κινητό σας κάθε μέρα όλη μέρα! Αν ζείτε τον μεγάλο έρωτα, γίνεστε ένα με το κινητό σας… Σας αποσπά συνήθως από τη δουλειά, σας κάνει να αργείτε σχεδόν στα πάντα, και γενικότερα σας κάνει να φέρεστε λιγουλάκι σαν τρελό άτομο.. Έτσι κάπως γίνεται και με αυτό το όχι και τόσο αθώο τελικά παιχνιδάκι!

Δηλώνουμε ένοχοι

Όπως και το Pokemon Go! έτσι και στον ερωτικό τομέα, μπορεί να μοιάζετε με κάτι πέρα από ένα φυσιολογικό άτομο! Όπως κάποιοι πάνε να χτυπηθούν από αυτοκίνητο κυνηγώντας ή παρακολουθώντας σε κατάσταση «τρέλας» το αντικείμενο του πόθου τους, έτσι δυστυχώς, τόσο εύκολο, είναι να χάσει κάποιος το μυαλό του κυνηγώντας τα pokemon στο παιχνίδι αυτό.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι είναι απλά ένα παιχνίδι

Ίσως η πιο σημαντική ομοιότητα και στις δύο περιπτώσεις είναι ότι καμιά φορά, κάποιοι μπερδεύονται και ταλαιπωρούνται, ενώ θα πρέπει στο πίσω μέρος του μυαλού τους να σκέφτονται ότι είναι απλά ένα παιχνίδι.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.