Και οι σχέσεις θέλουν το ραντεβού τους!

Και οι σχέσεις θέλουν το ραντεβού τους!

Στην αρχή μιας σχέσης τα ραντεβού είναι καθημερινότητα. Και πάντα βρίσκουμε χρόνο για αυτά. Όταν όμως περνάνε τα χρόνια η συχνότητα των ραντεβού πέφτει κατακόρυφα. Και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Σε μια μακροχρόνια σχέση άλλωστε έρχονται άλλες ευθύνες και οι προτεραιότητες αλλάζουν. Μπορεί να είστε χρόνια πλέον παντρεμένοι ή να συζείτε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε ένα ραντεβού, όπως παλιά καμιά φορά!

Από τη Σοφία Κροκιδά

Όλα αυτά συνήθως μας αφήνουν ελάχιστο χρόνο για τον εαυτό μας και τον σύντροφό μας. Ωστόσο, ακόμα και όταν είμαστε τόσο απασχολημένοι είναι σημαντικό να περνάμε ποιοτικό χρόνο ως ζευγάρι και να δείχνουμε ο ένας στον άλλο πόσο τον εκτιμάμε και τον αγαπάμε.

Τα ραντεβού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάτι τέτοιο. Και όταν λέμε ραντεβού εννοούμε τα πάντα, από μια ευφάνταστη έξοδο μέχρι ένα απλό βράδυ στο σπίτι αγκαλιά. Πόσο συχνά λοιπόν πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο σε κάτι τέτοιο;

Πόσο συχνά πρέπει να βγαίνουμε ραντεβού

Φυσικά και δεν υπάρχει ένας κανόνας για τη σωστή συχνότητα των ραντεβού όταν είμαστε σε μακροχρόνια σχέση. Το πιο σημαντικό όμως είναι να βγαίνουμε με τον σύντροφό μας σχετικά συχνά.

Οι σύμβουλοι σχέσεων προτείνουν ένα ραντεβού την εβδομάδα, ή έστω τον μήνα. Σύμφωνα με έρευνες μάλιστα, τα ζευγάρια που βγαίνουν ραντεβού μια φορά τον μήνα είναι πιο πιθανό να μείνουν μαζί, σε σχέση με τα ζευγάρια που βγαίνουν μια φορά την εβδομάδα ή καθόλου.

Δείτε Επίσης
10 λόγοι για τους οποίους τα ραντεβού σήμερα μπορεί να σας τρελάνουν τελείως!

Κάντε αυτό που σας ταιριάζει

Με όλα τα παραπάνω, φαίνεται πως ένα ραντεβού τον μήνα είναι μάλλον μια καλή αρχή. Και το καλύτερο είναι μαζί με τον σύντροφό σας να βρείτε πώς σας αρέσει να περνάτε καλά παρέα, ώστε το ραντεβού να έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Ό,τι κι αν κάνετε το σημαντικό είναι να μην παραμελείτε τον χρόνο που περνάτε μεταξύ σας, όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει. Όσο δύσκολο κι αν είναι να βρίσκουμε χρόνο για κάτι τέτοιο, μπορεί να έχει υπέροχα αποτελέσματα για τη σχέση μας.

Είναι ένας τέλειος τρόπος να έρθουμε πιο κοντά με τον σύντροφό μας και να ξεχαστούμε από τις υποχρεώσεις και τα άγχη της καθημερινότητας. Είναι επίσης ένας τρόπος να αφιερώσουμε χρόνο ο ένας στον άλλο χωρίς… παρεμβολές. Κανονίστε άμεσα το επόμενο ραντεβού σας και θα μας θυμηθείτε!

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.