Μηνύματα με το νέο σου φλερτ; Τα «πρέπει» και τα «μη»!

Μηνύματα με το νέο σου φλερτ; Τα «πρέπει» και τα «μη»!

Μια νέα γνωριμία έχει συνήθως μεγάλο ενδιαφέρον. Μπορεί να φταίει το αμοιβαίο παιχνίδι που κάνει την καρδιά μας να χτυπάει, ή είναι απλά η ιδέα ότι αρέσουμε σε κάποιον. Ένα νέο φλερτ φέρνει κάτι όμορφο στη ζωή μας, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να αγωνιούμε για το πόσα και τι μηνύματα θα του στείλουμε. Μήπως ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία; Αν απαντήσατε ναι, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς!

Από τη Σοφία Κροκιδά

Κάποτε, οι άνθρωποι έπρεπε πραγματικά να σκεφτούν τα πράγματα και είτε να τα γράψουν με μολύβι και χαρτί, είτε να τα πουν κατά πρόσωπο σε κάποιον. Και οι δύο επιλογές περιελάμβαναν συνήθως μια απίστευτη προετοιμασία (και, συχνά, πολλά κομμάτια… τσαλακωμένου χαρτιού) σε μια προσπάθεια να πούμε ακριβώς το σωστό.

Σήμερα, η αποστολή μηνυμάτων καθιστά την επικοινωνία πολύ απλή και, ενδεχομένως, λίγο υπερβολική. Μπορεί να είναι εύκολο να στείλετε ένα μήνυμα χωρίς πραγματικά να σκεφτείτε τα πράγματα. Όπως λένε μάλιστα οι ειδικοί των σχέσεων και οι ψυχολόγοι, δεν πρόκειται μόνο για το μήνυμα ή τον αποστολέα, αλλά κυρίως για το πώς θα ληφθεί από τον παραλήπτη και μάλιστα, ανεξάρτητα από την πρόθεση.

Αν δυσκολευτείτε να βρείτε αυτή την ισορροπία, ακολουθούν μερικές συμβουλές για τον σωστό και λανθασμένο τρόπο για να στείλετε το μήνυμά σας.

Μην στέλνετε όλη μέρα, κάθε μέρα

Σας καταλαβαίνουμε. Τον σκέφτεστε όλη μέρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να το παρακάνετε με τα μηνύματα! Ακόμα κι αν τα αισθήματα είναι αμοιβαία, μην ξεχνάτε ότι ο καθένας έχει το πρόγραμμά του και τις υποχρεώσεις του. Αν τον «βομβαρδίζετε» με μηνύματα όλη μέρα, μπορεί να γίνετε ενοχλητική και να πετύχετε το αντίθετο από αυτό που θέλετε.

​Στείλτε ένα απλό μήνυμα και περιμένετε

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί του δεν είναι κακό να του δείξετε ότι τον σκέφτεστε. Σε αυτές τις περιπτώσεις το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα μήνυμα χωρίς υπερβολές και να περιμένετε να σας απαντήσει. Ακόμα κι αν αργεί να σας απαντήσει αντισταθείτε στον πειρασμό να του ξαναστείλετε. Μπορεί να σας φαίνεται βασανιστήριο η αναμονή, αλλά η υπομονή θα σας ανταμείψει.

Μην του στέλνετε κάθε meme που βρίσκετε αστείο

Ναι, κι εμείς ξεκαρδιζόμαστε με αστεία memes που βρίσκουμε στα social media και τα στέλνουμε και  στους φίλους μας. Άλλωστε είναι λογικό να θέλουμε να μοιραστούμε κάτι αστείο με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Καλό είναι όμως, στην αρχή μιας γνωριμίας να είστε λίγο πιο συγκρατημένη.

Μέχρι να μάθετε λίγο καλύτερα τον άλλο προσπαθήστε να κρατηθείτε αντί να του στείλετε άλλη μια φωτογραφία που σας φάνηκε αστεία. Ακόμα καλύτερα, κρατήστε την για κάποια στιγμή που θα ψάχνετε έναν καλό λόγο για να του στείλετε!

Στείλτε του κάποιο ενδιαφέρον νέο που διαβάσατε

Όσο περισσότερο γνωρίζεστε, ίσως διαπιστώσετε ότι ενδιαφέρεστε για κάποια κοινά ζητήματα. Αν λοιπόν, καθώς χαζεύετε στο κινητό σας βρείτε κάποιο νέο που πιστεύετε ότι θα ενδιαφέρει και εκείνον, είναι καλή ιδέα να το μοιραστείτε μαζί του. Είναι μάλιστα ένας εξαιρετικός τρόπος να ανοίξετε κουβέντα μέσα από μηνύματα. Ή και από κοντά. Αλλά πάντα με μέτρο!

Μην του στέλνετε για να μάθετε γιατί δεν σας έστειλε

Όλοι θέλουμε να απαντάνε άμεσα στα μηνύματά μας. Αλλά ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Και φυσικά είναι πολύ ενοχλητικό να στέλνετε σε έναν άνθρωπο που γνωρίζετε ελάχιστα, απαιτώντας να σας εξηγήσει γιατί δεν απάντησε στα προηγούμενα μηνύματά σας.

Και μάλιστα, όσο σκληρό κι αν ακούγεται, η αλήθεια είναι πως αν ενδιαφέρεται κάποιος για εσάς δεν χρειάζεται υπενθύμιση για να σας στείλει. Αν χρειάζεται, μάλλον ήρθε η ώρα να πάτε παρακάτω!

Στείλτε για να δείτε πώς πάνε τα πράγματα

Όλα πάνε καλά. Βγήκατε, περάσατε όμορφα και μετά..σιωπή! Είναι απόλυτα λογικό να στείλετε ένα μήνυμα για να «κόψετε κίνηση»! Δύο μέρες μετά το ραντεβού είναι μια καλή στιγμή για να του στείλετε, αφού είναι αρκετές για να του λείψετε και να σκεφτεί πώς περάσατε αλλά όχι και τόσες ώστε να ξεχαστεί ό,τι έγινε.

Μην του κάνετε ανάκριση για τους φίλους του

Όταν τον βλέπετε από κοντά είναι λογικό να ρωτήσετε κάποια πράγματα για τις παρέες του. Άλλωστε οι παρέες του καθενός είναι πάντα μια ενδιαφέρουσα κουβέντα ώστε να γνωριστείτε καλύτερα. Αλλά, όσο περίεργη κι αν είστε, δεν είναι καλό να τον ρωτάτε για τους φίλους του μέσω μηνυμάτων.

Αν για παράδειγμα νιώθετε άβολα με την κολλητή του, αυτό είναι κάτι που πρέπει να λύσετε μόνη σας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να του το δείξετε. Μην χαλάτε τη σχέση σας δείχνοντας ζηλιάρα και κτητική.

Κάντε γενικές ερωτήσεις

Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε κάποιον είναι να περάσετε χρόνο μαζί του. Κάποιες φορές μάλιστα αυτό γίνεται και μέσω μηνυμάτων. Όταν κυλάει η κουβέντα είναι απόλυτα φυσικό να κάνετε κάποιες γενικές ερωτήσεις για να τον καταλάβετε καλύτερα.

Είναι σημαντικό όμως οι ερωτήσεις που κάνετε να μην κάνουν τον συνομιλητή σας να νιώθει σαν να προσπαθείτε να του αποσπάσετε συγκεκριμένες πληροφορίες. Αν δεν πάει η κουβέντα εκεί που θέλετε, κάντε υπομονή και αφήστε την να κυλήσει στον δικό της ρυθμό.

Δείτε Επίσης
Μάθε αν του αρέσεις! Τα μηνύματά του αποκαλύπτουν…

​Μην στέλνετε αργά το βράδυ

Αν δεν θέλετε να δώσετε την εντύπωση ότι θέλετε κάτι «πονηρό» από αυτόν μέσα στη νύχτα ή αν δεν έχετε ακόμα μια σταθερή σχέση μαζί του, καλό είναι να αποφεύγετε τα… μεταμεσονύκτια μηνύματα.

Μπορεί να είναι ωραία η αίσθηση του να είστε ξύπνια όταν όλοι κοιμούνται, και να έχετε όρεξη για κουβέντα. Αλλά μέχρι να προχωρήσει λίγο η σχέση σας, αφήστε το κινητό στην άκρη. Εκτός βέβαια κι αν τα ωράριά σας είναι τέτοια που σας κρατάνε ξύπνιους όλη νύχτα!

​​Μην προσπαθείτε να τον κάνετε να νιώθει ενοχές

Αν το αντικείμενο του πόθου σας δεν δείχνει να ενδιαφέρεται ή δεν σας στέλνει όσο συχνά θα θέλατε, μην τον κάνετε να νιώθει άσχημα για αυτό. Είναι μια συμπεριφορά ανώριμη, άδικη και αγενής.

Μπορεί εσείς να είστε ερωτευμένη, αλλά δυστυχώς η ζωή κάποιες φορές είναι άδικη και δεν ανταποδίδει τα συναισθήματά μας αυτός που θα θέλαμε. Αλλά ακόμα κι αν απλά είναι πολυάσχολος δεν πρέπει να αισθάνεται ενοχές επειδή έχει τη ζωή του. Δώστε του χρόνου και θα επανέλθει!

Αφήστε τον να δει τον καλύτερο εαυτό σας

Όσο κλισέ και αν ακούγεται, στην αρχή μιας ερωτικής γνωριμίας είναι σημαντικό να δείχνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να κάνουμε καλή εντύπωση. Αφήστε κατά μέρος τα αρνητικά στοιχεία σας και αφήστε τα θετικά σας να λάμψουν δείχνοντας υπομονή και σεβασμό στον συνομιλητή σας.

Επίσης, σίγουρα δεν θέλετε να σας περάσει για απεγνωσμένη που περιμένει συνέχεια πάνω από το κινητό, οπότε δεν είναι κακό να μην απαντήσετε σε κάποιο μήνυμά του, αν είστε απασχολημένη. Μάλιστα, μπορεί αυτό να τον γοητεύσει παραπάνω!

​Να είστε αυθεντική και χαλαρή

Μπορείτε να διαβάσετε άπειρα άρθρα σχετικά με το πώς να συμπεριφέρεστε σε ένα νέο φλερτ. Και φυσικά κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη. Αλλά στο τέλος της μέρας το πιο σημαντικό είναι να είστε ο εαυτός σας.

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και χειριστείτε την κάθε στιγμή όπως εσείς νιώθετε και πού ξέρετε, μπορεί όλο αυτό να σας οδηγήσει σε μια όμορφη σχέση!

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.