Μήπως δεν έχετε όρεξη για σεξ;

Μήπως δεν έχετε όρεξη για σεξ;

Η απουσία όρεξης για σεξ είναι πολύ πιο συνηθισμένη από ό,τι νομίζετε. Και μία νέα έρευνα το επιβεβαιώνει αποκαλύπτοντας τους καθημερινούς λόγους που μας οδηγούν εκεί.

Από τη Σοφία Κροκιδά

Η στυτική διαλειτουργικότητα, η αδυναμία τεκνοποίησης και η ξηρασία του κόλπου είναι ψηλά στη λίστα των “φυσικών λόγων” για τους οποίους απέχει κάποια γυναίκα από το σεξ, μαζί με διαφωνίες σχετικά με την αντισύλληψη και την πίεση για να κάνουμε παιδιά.

Πλέον συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τα πάντα. Έχουμε γνωρίσει περισσότερους συντρόφους και το σεξ είναι παντού, από τις καθημερινές συζητήσεις και τα περιοδικά μέχρι τα social media. Έχουμε λιγότερο ρεαλιστικές απαιτήσεις από το σεξ, την ποιότητα και τη συχνότητα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εκνευρισμό ή αποχή.

Οι συναισθηματικοί δεσμοί, η χαμηλή λίμπιντο, το πώς βλέπουμε το σώμα μας και η αδυναμία οργασμού είναι οι κυριότεροι ψυχολογικοί παράγοντες.

Η μοναξιά, το άγχος και η κατάθλιψη είναι επίσης ιδιαίτερα συχνά φαινόμενα. Και δεν είναι πάντα εύκολο να έχει κανείς ενέργεια, χρόνο και διάθεση. Το να συγχρονίζεστε με τον σύντροφό σας σε όλα αυτά χρειάζεται διαρκή επικοινωνία και προσπάθεια.

Δυστυχώς όμως, η ελεύθερη πορνογραφία και ο τρόπος που απεικονίζει το σεξ η τηλεόραση και ο κινηματογράφος δεν βοηθούν. Αντιθέτως μας περνάνε το μήνυμα ότι το σεξ «απλώς συμβαίνει», χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια. Αλλά αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Πώς να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο κρεβάτι

Για αρχή, να θυμάστε ότι όταν είστε γυμνή το μόνο που σκέφτεται ο σύντροφός σας εκείνη τη στιγμή είναι πόσο υπέροχη είστε. Βοηθάει επίσης, να σας λένε δυνατά τις σκέψεις τους, λέγοντας σας τι τους αρέσει πάνω σας, γι’ αυτό μπορείτε και να ρωτάτε κατά τη διάρκεια της πράξης.

Και βέβαια μην ξεχνάτε ότι όλοι έχουμε ανασφάλειες. Χτίστε την αυτοπεποίθηση του συντρόφου σας λέγοντας του κι εσείς τα σημεία που λατρεύετε πάνω του.

Κλείστε τα μάτια σας και προσπαθήστε να επικεντρωθείτε περισσότερο στο πώς νιώθετε και όχι στο πώς είστε.

Πώς να φτάσετε σε οργασμό

Ο οργασμός δεν πρέπει να είναι πάντα ο μοναδικός σας στόχος. Οι περισσότεροι άντρες δεν δυσκολεύονται αλλά δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο και με τις γυναίκες.

Δείτε Επίσης
Ποιες ερωτήσεις απεχθάνονται οι άντρες

Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, ξεκινήστε «παίζοντας» με τον εαυτό σας. Και φροντίστε να δίνετε σημασία σε αυτά που κάνετε κατά τη διάρκεια. Προσπαθήστε να καταλάβετε όλα όσα κάνουν τα δάχτυλά σας, από την ταχύτητα και την πίεση μέχρι την τεχνική. Ακόμα καλύτερα, αφήστε τον δονητή σας στην άκρη και πάρτε την υπόθεση… στα χέρια σας. Είναι πολύ πιο εύκολο για κάποιον να μιμηθεί τις κινήσεις αυτές.

Για να αυξήσετε τις πιθανότητες να έρθετε σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ, ζητήστε από τον σύντροφό σας να διεγείρει την κλειτορίδα σας με τα δάχτυλα του.

Πώς να αντιμετωπίσετε τη χαμηλή λίμπιντο

Σε έναν ιδανικό κόσμο θα ερωτευόμασταν ανθρώπους με την ίδια όρεξη για σεξ με τη δική μας. Αυτό όμως είναι κάτι που βλέπουμε στην αρχή μιας σχέσης, που το σεξ είναι συνέχεια στο μυαλό και των δυο!

Μπορεί για παράδειγμα να γνωρίσετε κάποιον που δεν έχει πάντα διάθεση για σεξ αλλά να σας ξεγελάσει η λίμπιντό του στην αρχή.

Παρόλα αυτά μπορείτε να αντιμετωπίσετε μια τέτοια κατάσταση δοκιμάζοντας νέα πράγματα. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά λίγοι ακολουθούν αυτή τη συμβουλή τελικά.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.