Οκτώ τύποι ανδρών και γιατί σας ελκύουν

Οκτώ τύποι ανδρών και γιατί σας ελκύουν

Προτιμάτε τον “κακό” ή τον ήρωα; Αν καταλήγετε συνεχώς σε ραντεβού με ίδιους τύπους ανδρών, τότε αυτό το άρθρο γράφτηκε για εσάς! Οι λόγοι για τους οποίους μας γοητεύουν συγκεκριμένοι άνδρες, όσο και αν δεν μας ταιριάζουν, μόνο τυχαίοι δεν είναι. Έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα μας. Για να φέρουμε λοιπόν στη ζωή μας πιο υγιείς σχέσεις θα πρέπει να κατανοήσουμε γιατί επιλέγουμε τους συντρόφους που επιλέγουμε.

Από τη Σοφία Κροκιδά

1. Ο νάρκισσος

Η γοητεία, το ταλέντο, η επιτυχία και η χαρισματική του φύση δεν γοητεύουν μόνο εσάς αλλά και όποιον βρίσκεται δίπλα του. Όταν όμως πιαστείτε στα δίχτυα του έρχεστε αντιμέτωπες με τις απαιτήσεις, την κριτική και τον εγωισμό του.

Γιατί βγαίνετε μαζί του: Είστε κι εσείς νάρκισσός. Αν είστε νάρκισσος, η πιο συνηθισμένη αντίληψη είναι ότι αγαπάτε τον εαυτό σας. Αλλά ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Μισείτε τον εαυτό σας και προσπαθείτε να το καλύψετε μέσα από κολακείες, τελειομανία και υπεροψία.

Οι νάρκισσοι είναι πολύ γοητευτικοί κι αυτό είναι επικίνδυνο. Τη μια στιγμή χρειάζονται ο ένας τον άλλο και την άλλη τσακώνονται για το ποιανού οι ανάγκες είναι πιο σημαντικές. Πολεμήστε τον ναρκισσισμό δίνοντας χρόνο στον εαυτό σας.

2. Ο συναισθηματικά μη-διαθέσιμος

Δεν έρχεται ποτέ όταν τον θέλετε. Είναι όλο δικαιολογίες και αναποφασιστικότητα. Μιλάει συνεχώς για το παρελθόν και ενώ σας λέει ότι του αρέσετε δεν ψάχνει για μια σταθερή σχέση.

Γιατί βγαίνετε μαζί του: Νιώθετε ότι δεν αξίζετε κάτι καλύτερο. Αυτό συνήθως προέρχεται από κάποια προηγούμενη σχέση που κάποιος σας απογοήτευσε, δεν σας υποστήριξε, σας εγκατέλειψε ή σας μεταχειριζόταν άσχημα. Με αποτέλεσμα να νιώθετε πολύ “λίγη”. Για να προχωρήσετε είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε ή ακόμα και να συγχωρέσετε τον άνθρωπο που σας πλήγωσε.

3. Αυτός που θέλει βοήθεια

Νιώθει κατώτερος από εσάς. Κι εσείς τον βλέπετε σαν ένα ακατέργαστο διαμάντι. Μπορεί τώρα να μην είναι κάτι σπουδαίο, αλλά σίγουρα αυτός ο άντρας έχει προοπτικές. Και το να βγαίνετε μαζί του είναι σαν ένα ενδιαφέρον project.

Γιατί βγαίνετε μαζί του: Σκέφτεστε τα πάντα υπερβολικά και πάντα δικαιολογείτε τις συμπεριφορές των άλλων απέναντί σας. Γι’ αυτό και ξεκινάτε μια σχέση με τεράστια υπομονή και διάθεση να διορθώσετε τα πάντα.

Αυτό προκύπτει συχνά από την υπερβολική σκέψη που αφιερώσατε σε κάποιο λάθος της ζωής σας. Για να αποδείξετε στον εαυτό σας ότι αξίζετε κάτι καλύτερο σταματήστε να προσπαθείτε να διορθώσετε τα περασμένα και προχωρήστε.

4. Αυτός που φοβάται τη δέσμευση

Το ιστορικό του είναι γεμάτο μικρές σχέσεις και μάλλον δεν έχει παντρευτεί ποτέ. Και φυσικά πάντα έχει μια δικαιολογία για το γιατί δεν έχει γνωρίσει ακόμα την ιδανική γυναίκα. Αυτό που τον καθησυχάζει είναι ότι έχει ακόμα καιρό για να κάνει σχέση και η αγαπημένη του ατάκα είναι “κάποια στιγμή”.

Γιατί βγαίνετε μαζί του: Είστε απαιτητική. Το να ζητάτε συνέχεια πράγματα, συναισθηματικά και μη, σημαίνει ότι θα προσελκύσετε άντρες που νιώθουν την ανάγκη να “σώσουν” μια γυναίκα αλλά όχι απαραίτητα να δεσμευτούν μαζί της. Κι εσείς θέλετε την προσοχή των αντρών, όσο λίγη κι αν είναι.

Αυτό συμβαίνει συχνά σε γυναίκες που οι σχέσεις τους τελείωσαν απότομα. Για να βρείτε έναν σταθερό σύντροφο που θέλει να δεσμευτεί θα πρέπει να είστε κι εσείς μιας γυναίκα που μπορεί να προσφέρει ασφάλεια.

5. Το παράσιτο

Ζητάει συνέχεια τη βοήθειά σας, ακόμα και αν αυτό δεν σας βγαίνει πάντα σε καλό. Ούτε σε εσάς ούτε στη σχέση σας.

Γιατί βγαίνετε μαζί του: Είστε ανασφαλής. Η χαμηλή αυτοπεποίθηση συχνά προσελκύει άντρες απαιτητικούς που κρέμονται από πάνω μας. Είναι σημαντικό να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας ώστε να δείχνετε στους άντρες αυτούς ότι δεν τους χρειάζεστε.

6. O νταής

Σας κατηγορεί για πράγματα που δεν φταίτε. Σας μιλάει σαν να είστε παιδί. Ο τόνος του είναι υποτιμητικός όταν ζητάει βοήθεια από κάποιον και σας κριτικάρει συνεχώς.

Δείτε Επίσης
Ναρκισσισμός και κακοποιητικές σχέσεις: Πώς σχετίζονται;

Γιατί βγαίνετε μαζί του: Δεν μπορείτε να θέσετε συναισθηματικά όρια. Δεν ξέρετε πότε να βάλετε ένα τέλος και προσπαθείτε να κερδίσετε τους γύρω σας με το να τους ευχαριστείτε ή με το να σας βλέπουν με καλό μάτι.

Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν κουβαλάμε συναισθηματικά βάρη άλλων ανθρώπων. Προσπαθήστε να είστε ξεκάθαρη σχετικά με τις ευθύνες και τα όριά σας για να διαχειρίζεστε καλύτερα τις σχέσεις σας.

7. Ο αδύναμος χαρακτήρας

Συμφωνεί πάντα με όσα λέτε. Έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση και δεν εκφράζει ποτέ τη γνώμη και τις επιθυμίες του.

Γιατί βγαίνετε μαζί του: Είστε αυταρχική και θέλετε να έχετε πάντα τον έλεγχο. Αυτός είναι συνήθως ο λόγος που προσελκύουμε τέτοιου είδους άντρες. Και αυτοί μας αγαπάνε γιατί σε εμάς βρίσκουν στοιχεία ωριμότητας που αυτοί δεν έχουν.

Δυστυχώς, οι άντρες αυτοί δεν παίρνουν ποτέ πρωτοβουλίες και απλά λένε ναι σε όλα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μείνετε μακριά τους και να βρείτε κάποιον με πιο έντονη προσωπικότητα.

8. Ο «πιασμένος»

Είναι παντρεμένος ή έχει σχέση με άλλη.

Γιατί βγαίνετε μαζί του: Έχετε χαμηλή αυτοπεποίθηση και δεν εκτιμάτε τον εαυτό σας. Αν βγαίνετε με κάποιον “άπιστο”, τότε κι εσείς απιστείτε απέναντι στον εαυτό σας και τους γύρω σας.

Το πιο πιθανό είναι οι φίλοι και η οικογένειά σας να έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τη σχέση αυτή. Και μπορεί γενικά να μην έχουν πάντα δίκιο, αλλά αν σας λένε ότι τα ίδια, τότε μάλλον πρέπει να τους ακούσετε.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.