Ποιος τύπος άνδρα σας έλκει (και τι σημαίνει για τον χαρακτήρα σας!)

Ποιος τύπος άνδρα σας έλκει (και τι σημαίνει για τον χαρακτήρα σας!)

Σας ελκύουν οι αδύναμοι άντρες; Μήπως συνηθίζετε να μπλέκετε με δεσμευμένους; Εάν “πέφτετε” συνέχεια στον ίδιο τύπο άντρα, μην το θεωρήσετε τυχαίο! Οι επιλογές μας λένε πολλά για τον χαρακτήρα και τα συναισθήματά μας, και κατανοώντας γιατί τις κάνουμε θα βοηθήσουμε τον εαυτό μας να διεκδικήσει πιο υγιείς σχέσεις. Σύμφωνα με την ψυχολογία, υπάρχουν 8 τύποι άντρα και ιδού οι απαντήσεις γιατί τους διαλέγουμε!

Eπιμέλεια: Σοφία Κροκίδα

1. Ο Νάρκισσος

Γοητεύει τους πάντες γύρω του με το ωραίο του παρουσιαστικό και τους τρόπους του, και κάθε συζήτηση μαζί του σας καθηλώνει. Με το που σας κατακτήσει όμως θα πρέπει να είστε έτοιμη να αντιμετωπίσετε τις απαιτήσεις, την κριτική και τον εγωκεντρισμό του.

Γιατί βγαίνετε μαζί του: Είστε κι εσείς νάρκισσος. Αν ισχύει αυτό, μάλλον ο εαυτός σας δεν σας αρέσει και πολύ. Η κομπορρημοσύνη, η τελειομανία και η αλαζονεία είναι απλά η βιτρίνα για την απέχθεια προς τον εαυτό σας που δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχθείτε. Οι νάρκισσοι αλληλοέλκονται και αυτό είναι επικίνδυνο. Τη μία στιγμή χρειάζεται ο ένας τον άλλο, και την επόμενη τσακώνονται για το ποιού οι ανάγκες είναι πιο σημαντικές. Ο ναρκισσισμός χρειάζεται κουράγιο, χρόνο και δέσμευση απέναντι στον εαυτό σας.

2. Ο συναισθηματικά μη-διαθέσιμος

Δεν είναι ενθουσιασμένος. Προβάλλει συνεχώς δικαιολογίες και είναι αναποφάσιστος. Αναφέρει συνέχεια το παρελθόν. Ισχυρίζεται συχνά ότι του αρέσετε αλλά για κάποιο λόγο δεν θέλει να δεσμευτεί αυτή την περίοδο.

Γιατί βγαίνετε μαζί του: Νιώθετε ότι δεν αξίζετε κάτι καλύτερο. Το να αισθάνεστε “λίγη” συνήθως συμβαίνει επειδή κάποιος σημαντικός για εσάς δεν σας διεκδίκησε στο παρελθόν ή δεν σας φέρθηκε σωστά. Για να μπορέσετε να ξανακερδίσετε την αυτοπεποίθησή σας, το πιο σημαντικό είναι να αντιμετωπίσετε και να συγχωρέσετε τον άνθρωπο, ο οποίος σας απογοήτευσε.

3. Ο κύριος “Χρειάζομαι Βοήθεια”

Νιώθει υποδεέστερος. Τον θεωρείτε ακατέργαστο διαμάντι. Αυτός που έχετε απέναντί σας σήμερα μπορεί να μην είναι σπουδαίος, αλλά έχει προοπτικές.

Γιατί βγαίνετε μαζί του: Σας αρέσει να διορθώνετε καταστάσεις και συνήθως στηρίζετε όσους κάνουν κάποιο λάθος, βρίσκοντας τη σωστή δικαιολογία. Έτσι, αρχίζετε σχέσεις οπλισμένη με υπομονή και τα μαγικά εργαλεία σας για να διορθώσετε τα πάντα. Αυτό συνήθως το κάνετε για να αντισταθμίσετε κάποιο λάθος που κάνατε η ίδια στο παρελθόν. Προκειμένου να αποδείξετε στον εαυτό σας ότι αξίζετε, σταματήστε να προσπαθείτε να επανορθώσετε για όσα χάσατε, ή για κάτι που δεν έπρεπε να είχατε κάνει.

4. Ο κύριος “Φοβάμαι τη Δέσμευση”

Κουβαλάει μακρύ ιστορικό βραχύβιων σχέσεων. Έχει τις καλύτερες δικαιολογίες σχετικά με το γιατί δεν βρήκε ακόμα την κατάλληλη. Εξηγεί την κατάστασή του λέγοντας πως έχει ακόμα πολύ χρόνο για να “σοβαρευτεί”.

Γιατί βγαίνετε μαζί του: Είστε απαιτητική. Το να θέλετε συνεχώς πράγματα σας οδηγεί στο να τραβάτε άντρες που νιώθουν ότι πρέπει να “σώσουν” μια γυναίκα, αλλά όχι απαραίτητα και να δεσμευτούν μαζί της. Αυτό συνήθως συμβαίνει σε γυναίκες που έχουν τελειώσει απότομα παλιές σχέσεις. Αν θέλετε να γνωρίσετε κάποιον που θα σας προσφέρει ασφάλεια, πρέπει να νιώθετε η ίδια ικανή να διατηρήσετε μια σχέση.

5. Το Παράσιτο

Τον βοηθάτε με δικά σας έξοδα και συχνά μπλέκετε για χάρη του, γενικότερα σας απομυζά. Ούτε εσείς ούτε η σχέση σας επωφελείται από τα όσα παίρνει από εσάς.

Γιατί βγαίνετε μαζί του: Είστε ανασφαλής. Η ανασφάλεια και η χαμηλή αυτοεκτίμηση ελκύουν άντρες που εξαρτώνται από εσάς και σας χρησιμοποιούν. Είναι σημαντικό να έχετε αυτοπεποίθηση πριν αρχίσετε να βγαίνετε με κάποιον, ώστε να απωθήσετε τη συγκεκριμένη κατηγορία αντρών.

Δείτε Επίσης
Ποιον συναντήσατε;

6. O Εκφοβιστής

Σας κατηγορεί χωρίς να φταίτε. Σας μιλάει λες και είστε παιδί. Ο τόνος του μπροστά σε άλλους είναι υποτιμητικός. Σας κατακρίνει συνεχώς.

Γιατί βγαίνετε μαζί του: Δυσκολεύεστε να διατηρήσετε τα συναισθηματικά σας όρια. Προσπαθείτε να κερδίσετε τους γύρω σας κάνοντας τα πάντα για να τους ευχαριστήσετε. Αυτή η ανάγκη συχνά γεννιέται επειδή επωμίζεστε το συναισθηματικό βάρος πραγμάτων για τα οποία δεν είστε υπεύθυνη. Όταν ξεκαθαρίσετε το πού αρχίζει και πού τελειώνει η συναισθηματική σας ευθύνη, τότε θα μπορέσετε να βάλετε σαφή όρια.

7. Ο Αδύναμος

Συμφωνεί μαζί σας σε όλα. Έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση. Δεν έχει το σθένος να διαφωνήσει ή να διεκδικήσει αυτά που θέλει.

Γιατί βγαίνετε μαζί του: Είστε χαρακτήρας δυναμικός και θέλετε να περνάνε όλα από το χέρι σας. Αν είστε τέτοιος τύπος, είναι εύκολο να τραβήξετε ή και να βρείτε από μόνη σας τους “αδύναμους”. Αυτό το είδος άντρα σας αγαπάει γιατί πάνω σας βρίσκει χαρακτηριστικά της ωριμότητας που ο ίδιος δεν διαθέτει. Δυστυχώς, στην πλειονότητά της αυτή η κατηγορία δεν “εξελίσσεται” αλλά μένει στάσιμη στην εν λόγω κατάσταση. Εάν είστε δυναμική γυναίκα, θα ήταν προτιμότερο να διαλέξετε έναν σύντροφο με πιο έντονη προσωπικότητα, που θα σας συμπληρώνει.

8. Ο Δεσμευμένος

Είναι παντρεμένος, αρραβωνιασμένος, ή απλά σε σχέση.

Γιατί βγαίνετε μαζί του: Έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση. Όποια κι αν είναι η δικαιολογία, εάν παραμένετε σε μια τέτοια σχέση, είναι ξεκάθαρο πως δεν αγαπάτε αρκετά τον εαυτό σας, και το δείχνετε. Συνήθως σε μια τέτοια περίπτωση οι κοντινοί σας άνθρωποι ανησυχούν για τη σχέση σας, και ενώ πολλές φορές δεν είναι καλό να τους ακούτε, αυτή τη φορά δώστε λίγη παραπάνω σημασία στις συμβουλές τους.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.