Σσσς!!! Τα 9 μυστικά που δεν θα βλάψουν τη σχέση σας!

Σσσς!!! Τα 9 μυστικά που δεν θα βλάψουν τη σχέση σας!

Σε έναν τέλειο κόσμο, η ειλικρίνεια θα ήταν καθημερινότητα. Αλλά επειδή κανείς δεν είναι τέλειος, δεν είναι πάντα κακό να κρατάμε μυστικά από τον σύντροφό μας. Κάποιες φορές μάλιστα είναι αναγκαίο. Ας είμαστε ξεκάθαροι: Το να λες ψέματα δεν είναι ποτέ καλό, και ακόμα και τα αθώα ψέματα πρέπει να αποφεύγονται. Αλλά το να κρατάτε κάποια πράγματα για τον εαυτό σας είναι απόλυτα υγιές και σημαντικό.

Από τη Σοφία Κροκιδά

Για παράδειγμα, χρειάζεται στ’ αλήθεια ο σύντροφός σας να ακούσει από εσάς πόσο ενοχλητική βρίσκετε την πεθερά σας μετά από λίγα ποτηράκια κρασί; Ή ότι όταν ήσαστε 20  χρόνων στο κρεβάτι σας ξάπλωσαν πολλοί άντρες; Σίγουρα όχι. Δείτε τα 9 μυστικά που όλοι συμφωνούν ότι είναι καλό να συνεχίσουν να είναι μυστικά μέσα σε μια σχέση.

Τα μικρά σας “κολλήματα”

Ο σύντροφός σας δεν χρειάζεται να ξέρει για τον όμορφο συνάδελφο στη δουλειά με τα καλόγουστα πουκάμισα, ούτε τον άγνωστο τύπο με το ωραίο χαμόγελο που βλέπετε κάθε μέρα στο μετρό. Με το να λέτε στον φίλο σας για τα μικρά και ανούσια κολλήματα της καθημερινότητάς σας, δεν τον κάνετε να νιώσει όμορφα, και μπορεί ακόμα χειρότερα να τον κάνει να αρχίσει να σας υποψιάζεται χωρίς λόγο. Εφόσον τα πράγματα δεν πάνε πιο μακριά από ένα χαμόγελο, δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό.

Τα μυστικά ομορφιάς σας

Εάν νιώθετε άνετα να μοιράζεστε με τον σύντροφό σας λεπτομέρειες για τη μέρα σας στην αισθητικό, κάντε το! Αλλά εάν υπάρχουν πράγματα που προτιμάτε να μην του πείτε, δεν είστε η μόνη, και αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Ο σύντροφός σας δεν χρειάζεται να ξέρει για το λέιζερ που κάνατε, ή για μια μικροεπέμβαση που σας έκανε να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας.

Ο προσωπικός σας χρόνος

Δεν χρειάζεται να ξέρει ο σύντροφός σας πότε και πού “ευχαριστιέστε” τον εαυτό σας. Εάν του μιλάτε για τις στιγμές της αυτοικανοποίησής σας, μπορεί να νιώσει ότι δεν σας ικανοποιεί ο ίδιος σεξουαλικά. Αφήστε το στη φαντασία του, μπορεί και να του αρέσει!

Τα έξοδά σας

Εάν δεν είστε παντρεμένοι, το πώς ξοδεύετε τα χρήματά σας είναι δική σας και μόνο υπόθεση. Κάποια στιγμή θα φτάσετε με τον σύντροφό σας στο σημείο να κουβεντιάζετε για τα κοινά οικονομικά σας, πράγμα απαραίτητο, αλλά μέχρι τότε κρατήστε το για τον εαυτό σας. Όλοι βάζουν στην άκρη χρήματα για μια δύσκολη στιγμή, αλλά και όλοι έχουν το δικαίωμα σε μια επιπόλαιη αγορά.

Τα μυστικά των άλλων

Κάποιοι λένε πως το να μοιράζεστε με τον σύντροφό σας μυστικά άλλων δεν μετράει, αλλά αυτό είναι λάθος. Εάν έχετε ορκιστεί στην κολλητή σας ότι ποτέ δεν θα πείτε σε άλλους μυστικά για τη σεξουαλική της ζωή ή για τα οικογενειακά της προβλήματα, τότε δεν πρέπει να τα πείτε σε κανέναν, συμπεριλαμβανομένου του συντρόφου σας. Δεν έχει σημασία πόσο κοντά είστε ή πόσο τον εμπιστεύεστε, έχετε δώσει μια υπόσχεση και αυτό δεν αλλάζει. Μην θυσιάζεται την ακεραιότητα μιας σχέσης για χάρη μιας άλλης.

Δείτε Επίσης
Δέκα μυστικά ομορφιάς για τη νέα χρονιά!

Οι βραδιές με τις φίλες σας

Ο βασικός περιορισμός του κανόνα: Εφ’ όσον υπήρξατε “σωστή”, δεν χρειάζεται να εξιστορήσετε στον σύντροφό σας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το μπάτσελορ πάρτι της κολλητής σας. Αυτό σημαίνει πως δεν απιστήσατε απέναντί του. Μπορείτε να κρατήσετε τις λεπτομέρειες για τον γυμνό στρίπερ έξω από την αφήγηση. Ευελπιστούμε να είστε βέβαια αρκετά κοντά μαζί του, ώστε να μπορέσετε να του αφηγηθείτε κάποιες από τις αστείες στιγμές!

Τον αριθμό σας…

Ναι, είναι απολύτως εντάξει να μην πείτε στο ταίρι σας πόσους συντρόφους είχατε πριν από αυτόν. Αυτό είναι ένα θέμα εντελώς προσωπικό, και είναι αρκετά πιθανό να είχατε περάσει κάποια έντονη φάση της ζωής σας, για την οποία ο σύντροφός μάλλον δεν θα θέλει να μάθει. Αντί να μπείτε σε λεπτομέρειες, μπορείτε απλά να αφήσετε ένα σχόλιο όπως “δεν ήμουν και άγγελος”, χωρίς πολλά πολλά, γιατί οι πιθανότητες να καταλήξει καλά αυτή η κουβέντα είναι ελάχιστες. Τέλος, εάν είστε χαρούμενη στην τωρινή σας σχέση, τι σημασία έχει;

Οι διαδικτυακές σας παρακολουθήσεις

“Α, δεν το ήξερα ότι είναι δικηγόρος!” Δεν είναι κακό να δώσετε αυτή την απάντηση όταν ο σύντροφός σας, σας μιλήσει για την πρώην του, ακόμα κι αν περνάτε μερόνυχτα στο Ινσταγκραμ της και έχετε δει όλα τα κουρέματά της και τις διακοπές της. Δεν πειράζει να μην του πείτε ότι ψάχνετε για τη ζωή του, καθώς το αντίθετο θα σας κάνει να φανείτε καχύποπτη ή απλά πολύ ζηλιάρα. Η περιέργεια είναι καλή, απλά προσέξτε μην σας γίνει εμμονή.

Τα οικογενειακά του

Ποτέ μην αποκαλύπτετε τα αρνητικά σας συναισθήματα για την οικογένειά του. Μπορεί στην αρχή να μην τον πειράζει, αλλά αργότερα μπορεί να σας μισήσει για αυτό, και δεν μπορείτε μετά να πάρετε πίσω όσα είπατε. Και αν οι γονείς σας είναι αυτοί που δεν συμπαθούν τον σύντροφό σας, απλά φανταστείτε πώς θα ένιωθε αν το μάθαινε. Μπορεί να τον επηρεάσει μακροχρόνια το να ξέρει κάτι τέτοιο. Αν το αγνοούν, αφήστε τους να συνεχίσουν έτσι, και θα είναι χαρούμενοι. Με άλλα λόγια, αν η οικογένειά σας δεν λέει καλά λόγια για αυτόν, απλά μην λέτε τίποτα!

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.