Πώς κοιμάστε με τον σύντροφό σας; Η στάση του ύπνου φανερώνει πολλά!

Πώς κοιμάστε με τον σύντροφό σας; Η στάση του ύπνου φανερώνει πολλά!

Δεν είναι εύκολο να βρει κανείς την τέλεια στάση για να κοιμάται με τον σύντροφό του. Είναι όμως πολύ σημαντικό. Ίσως πιο σημαντικό από όσο νομίζουμε! Γιατί ο τρόπος που επιλέγουμε να μοιραστούμε τον ύπνο μας αποκαλύπτει πολλά για τη σχέση μας! Εσείς πως κοιμάστε;

Από τη Σοφία Κροκιδά

Στάση “κουτάλι”: Η στάση αυτή φανερώνει εμπιστοσύνη και τρυφερότητα

Γιατί με αυτή το ζευγάρι γίνεται ένα. Είστε πολύ κοντά με τον σύντροφό σας και υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη. Θεωρείται επίσης αρκετά σεξουαλική στάση. Είναι μια στάση που υιοθετούν συνήθως τα ζευγάρια σε μια νέα σχέση. Στη συνέχεια συνήθως οι σύντροφοι αποκτούν μεγαλύτερη ανεξαρτησία στον ύπνο.

Στάση

“Κλειδωμένα” πόδια: Είστε αχώριστοι

Αλλά μάλλον θα σας το λένε και οι φίλοι σας αυτό! Τα ζευγάρια που επιλέγουν αυτή τη στάση όταν κοιμούνται είναι σαν να “κλειδώνουν” τα πόδια τους για να μην φύγουν ο ένας από τον άλλο. Σύμφωνα με τη γλώσσα του σώματος, αυτό φανερώνει ότι είστε μια δυνατή και αχώριστη ομάδα. Οι ζωές σας είναι σαν ένα και το πιο πιθανό είναι ότι φροντίζετε ο ένας τον άλλο σαν τα μάτια σας και αλληλοσυμπληρώνετε τις προτάσεις σας.

Πλάτη με πλάτη: απόλαυση της ανεξαρτησίας

Όσο περνάει ο καιρός σε μια σχέση και νιώθετε όλο και πιο άνετα, αρχίζετε να συνειδητοποιείτε την αξία του προσωπικού χώρου και της ανεξαρτησίας σας. Δεν θέλετε να είστε συνεχώς προσκολλημένη πάνω στον σύντροφό σας. Παρόλα αυτά, είστε πολύ δεμένο ζευγάρι και ταυτόχρονα νιώθετε καλά με τον εαυτό σας.

Πλάτη με πλάτη: απόλαυση της ανεξαρτησίας

Ο σύντροφός σας πιάνει όλο το κρεβάτι: Όλοι έχουμε τα…κουσούρια μας!

Ακόμα κι αν αυτό είναι να κλέβουμε το πάπλωμα και να απλωνόμαστε σε όλο το κρεβάτι. Και μπορεί να μην είναι κάτι τόσο τρομερό, αλλά καμιά φορά υποδηλώνει άλλα πράγματα για μια σχέση. Σύμφωνα με ειδικούς, όταν ο ένας σύντροφος «κυριαρχεί» στον χώρο, ενώ ο άλλος πιάνει μια ακρούλα, αυτό ίσως δείχνει εγωιστικό χαρακτήρα.

Ο σύντροφός σας πιάνει όλο το κρεβάτι: Όλοι έχουμε τα...κουσούρια μας!

Χρησιμοποιείτε τον ώμο του για μαξιλάρι: Η φλόγα υπάρχει ακόμα!

Αν ακουμπάτε το κεφάλι σας στο σώμα του συντρόφου σας αντί για μαξιλάρι, τότε μάλλον είστε ακόμα πολύ ερωτευμένη μαζί του. Σύμφωνα με ειδικούς, είναι ακόμα μια στάση που συναντάμε κυρίως στα νέα ζευγάρια, ή σε ζευγάρια μετά από επανασύνδεση.

Παρ’ όλα αυτά, μπορεί επίσης να δηλώνει ότι είστε υπερβολικά δεμένη με τον σύντροφό σας. Αν κοιμάστε πρόσωπο με πρόσωπο με τις μύτες σας σχεδόν να αγγίζονται, τότε ίσως να πρέπει να προσπαθήσετε να βάλετε κάποια όρια στη σχέση σας.

Χρησιμοποιείτε τον ώμο του για μαξιλάρι: Η φλόγα υπάρχει ακόμα!

Ο καθένας στην άκρη του: Αυτή η στάση δεν είναι τόσο κακή όσο νομίζετε

Μπορεί να κοιμούνται έτσι τα ζευγάρια που μόλις τσακώθηκαν μεταξύ τους αλλά είναι και μια στάση που υποδηλώνει ελευθερία και αυτοπεποίθηση. Είναι μια στάση που σημαίνει ότι ένα ζευγάρι δεν τσακώνεται συχνά και δεν υπάρχει φόβος χωρισμού. Αντιθέτως, νιώθουν και οι δύο ιδιαίτερα ασφαλείς μέσα στη σχέση αυτή και δεν νιώθουν να απειλούνται από την ανάγκη του άλλου για προσωπικό χώρο.

Ο καθένας στην άκρη του: Αυτή η στάση δεν είναι τόσο κακή όσο νομίζετε

Ο κόμπος των εραστών: Βαθύς δεσμός

Το να είστε διαρκώς κολλημένοι δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την υγεία της σχέσης σας. Αλλά δεν είναι κακό να κοιμάστε στην αγκαλιά του συντρόφου σας για λίγο. Η στάση αυτή είναι τέλεια και για τους δύο και φανερώνει βαθύ δέσιμο και ανεξαρτησία ταυτόχρονα. Παρ’ όλα αυτά είναι μια στάση που ελάχιστα ζευγάρια υιοθετούν.

Ο κόμπος των εραστών: Βαθύς δεσμός

Μισό «κουτάλι»: Καιρός να συζητήσετε!

Η στάση αυτή περιγράφει τη στάση κατά την οποία ο σύντροφός σας σας έχει αγκαλιάσει σε στάση κουτάλι αλλά εσείς προσπαθείτε να… αποδράσετε. Αν νιώθετε ότι σας πιέζει σε μια στάση που δε σας αρέσει, τότε θα πρέπει να το συζητήσετε μαζί του, γιατί μπορεί τελικά να αποκαλύψει και σημαντικά πράγματα για την μεταξύ σας σχέση.

Μισό «κουτάλι»: Καιρός να συζητήσετε!

Χέρι χέρι (ή πόδι πόδι!): Σεβασμός στον προσωπικό χώρο

Μπορεί να μη σας αρέσουν οι αγκαλιές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να είστε κοντά σωματικά με διαφορετικούς τρόπους. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δύο σύντροφοι επιλέγουν στάσεις ύπνου που τους επιτρέπουν να έχουν…γενναίες δόσεις προσωπικού χώρου άλλωστε!

Δείτε Επίσης
Εσείς πώς κοιμάστε; Η στάση του ύπνου σας αποκαλύπτει πολλά!

Αν είστε σε αυτή την κατηγορία, τότε μάλλον επιλέγετε να διατηρείτε σωματική επαφή με τον σύντροφό σας κρατώντας του το χέρι ή μπλέκοντας το πόδι σας με το πόδι του. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η στάση αυτή είναι για ζευγάρια που είναι βαθιά δεμένα μεταξύ τους αλλά δεν νιώθουν την ανάγκη να είναι κολλημένοι μεταξύ τους όλο το βράδυ.

Χέρι χέρι (ή πόδι πόδι!): Σεβασμός στον προσωπικό χώρο

Σε χωριστά κρεβάτια: Δεν δείχνει αυτό που νομίζετε!

Μπορεί να ακούγεται σαν…καταδίκη για μία σχέση, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Και δεν είναι και τόσο σπάνιο όσο θα πίστευε κανείς. Η μεγαλύτερη ανησυχία με αυτή την τακτική είναι ότι μπορεί η απόσταση αυτή που βάζουν μεταξύ τους να επηρεάσει και άλλα κομμάτια της σχέσης τους, καθώς χάνουν έναν πολύ σημαντικό τρόπο δεσίματος.

Παρόλα αυτά, αν σας ενοχλεί ο τρόπος που συμπεριφέρεται ο σύντροφός σας στον ύπνο, τότε ίσως το να κοιμάστε μόνη σας είναι η καλύτερη λύση. Και καμιά φορά μπορεί να σας φέρει και πιο κοντά. Έχει παρατηρηθεί ότι πολλά ζευγάρια που κοιμούνται ξεχωριστά βελτιώνουν τη μεταξύ τους επικοινωνία. Ξεκουράζονται όσο και όπως αυτοί θέλουν και νιώθουν ότι ικανοποιούν τις ανάγκες τους χωρίς περιορισμούς. Ακόμα κι έτσι όμως, είναι καλό να κοιμάστε πού και πού μαζί.

Σε χωριστά κρεβάτια: Δεν δείχνει αυτό που νομίζετε!

Κους κους στο κρεβάτι: Επικοινωνία

Η στάση αυτή περιγράφει τα ζευγάρια που κοιτιούνται όταν κοιμούνται, έχοντας μονό ένα μικρό κενό μεταξύ τους. Είναι μια από τις πιο σπάνιες στάσεις και είναι ιδανική για όταν δύο νέοι σύντροφοι θέλουν να έρθουν πιο κοντά και να ενδυναμώσουν τη σχέση τους. Κι αυτό γιατί αυτός ο τρόπος ύπνου βοηθάει το ζευγάρι να μιλάει και να εξωτερικεύει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

Κους κους στο κρεβάτι: Επικοινωνία

Κεφάλι με… πόδια: Η πιο περίεργη στάση

Όταν δυο άνθρωποι κοιμούνται αντίθετα, δηλαδή ο ένας με το κεφάλι στο τέλος του κρεβατιού κι ο άλλος ανάποδα. Σύμφωνα με ειδικούς, είναι από τις χειρότερες στάσεις που μπορεί να υιοθετήσει ένα ζευγάρι.

Και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει κανείς ότι το να κοιμάσαι με τα πόδια του συντρόφου σου στο πρόσωπό σου δεν είναι και ιδιαίτερα ρομαντικό! Είναι από τις στάσεις που επιλέγουν ζευγάρια που είτε μόλις έχουν τσακωθεί είτε είναι ένα βήμα πριν τον χωρισμό.

Κεφάλι με… πόδια: Η πιο περίεργη στάση

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.