Σχέσεις: Οι «δύσκολες» αλήθειες που μαθαίνουμε με… το άγριο!

Σχέσεις: Οι «δύσκολες» αλήθειες που μαθαίνουμε με… το άγριο!

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να μπουν σε μια σχέση χωρίς να λάβουν υπόψη τους κινδύνους και τις δυσκολίες της. Οι σχέσεις δεν είναι μόνο… αγάπες και λουλούδια, αλλά μια συνεχής μάχη εμπιστοσύνης και κατανόησης. Μερικές αλήθειες για τις σχέσεις που θα μάθετε τελικά με τον δύσκολο ή άγριο τρόπο!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Η ζωή φέρνει απροσδόκητες, δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να κάνουν τη σχέση σας να καταρρεύσει, αφήνοντας ελάχιστο ή καθόλου χώρο για συμφιλίωση. Η αγάπη είναι ρομαντική αλλά πολύπλοκη και υπάρχουν τόσα πολλά που μας διδάσκει καθημερινά.

Αγαπώντας την ιδέα μιας σχέσης

Ο σύντροφός σας μπορεί να σας αντιμετωπίζει από μια οπτική γωνία που είναι εντελώς διαφορετική από τη δική σας. Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν την τάση να σε νοηματοποιούν ή να ερωτεύονται την «ιδέα» του τι μπορείς να γίνεις, αντί να ερωτευτούν τον πραγματικό εαυτό του άλλου.

Το να γνωρίσεις κάποιον και να τον ερωτευτείς απαιτεί πραγματικά πολύ χρόνο, μερικές φορές χρόνια. Μπορεί να αποκτήσετε μεταξύ σας οικειότητα και να έχετε την επιθυμία να τον αγαπήσετε, αλλά στην πραγματικότητα, είστε απλώς ερωτευμένοι με την ιδέα να είστε σε μια σχέση.

Θέλετε μια σχέση για εγωιστικούς λόγους

Το να γεμίζεις το κενό μέσα σου με αγάπη είναι ένα απολύτως σωστό. Το να θέλεις να είσαι σε μια σχέση για να νιώθεις ευτυχισμένος, γεμάτος ωραία συναισθήματα, να τον φροντίζεις και να τον προστατεύεις είναι επίσης εντάξει.

Αλλά να τον θέλεις εστιάζοντας αποκλειστικά και μόνο στη δική σου ικανοποίηση, δεν είναι. Είναι πολύ πιθανό να θεωρήσετε ότι η δική σας έννοια για την ευτυχία από τη σχέση είναι ίδια και για τον σύντροφό σας, ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει.

ΘΑ πληγωθείς

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση για έναν τέλειο άνθρωπο και μια τέλεια σχέση. Ο σύντροφός σας που μπορεί να είναι αξιοπρεπής, καλός, αξιόπιστος και πολύ υποστηρικτικός μπορεί να σας πληγώσει κάποια στιγμή.

Αυτό είναι κατανοητό, αλλά εκεί που γίνεται το λάθος, είναι όταν μετατρέπετε τη σχέση σε τοξική, επειδή σας πλήγωσε μία ή δύο φορές. Οι σχέσεις ευδοκιμούν με υγιή συγχώρεση γιατί κανείς δεν είναι τέλειος. Όλοι μας επιτρέπεται να κάνουμε λάθη. Βρείτε τρόπο να επανορθώσετε και να εστιάσετε στα καλά και όχι στα κακά.

Δείτε Επίσης
Πόσο κρατάει η «φάση του μέλιτος» σε μια σχέση;

Πρέπει να νιώθουμε ερωτευμένοι όλη την ώρα

Μπορεί να μην νιώθετε τρελά ερωτευμένοι όλη την ώρα. Θα υπάρξουν στιγμές που θα θέλετε να ξεφύγετε από τη σχέση γιατί ο χειρισμός των ευθυνών και των προβλημάτων της μπορεί να είναι υπερβολικός.

Και σε τέτοιες στιγμές, πρέπει να μπορούμε να αποδεχτούμε ότι οι σχέσεις θα είναι πάντα ένας συνδυασμός του καλού και του κακού. Και οι δύο πρέπει απλώς να «πλοηγηθείτε» ανάμεσα σε όλα τα προβλήματα. Δεν είναι κάθε μέρα ροζ συννεφάκια!

Ο έρωτας δεν είναι το μόνο σημαντικό πράγμα σε μια σχέση

Ανεξάρτητα από το πόσο συμβατοί είστε με τον σύντροφό σας, είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν προβλήματα εάν και οι δύο βασίζεστε αποκλειστικά στον έρωτα.

Υπάρχουν και άλλες σημαντικές πτυχές σε μια σχέση που είναι εξίσου απαραίτητες, όπως ο συμβιβασμός, η εμπιστοσύνη, η κατανόηση, η υποστήριξη, η ειλικρίνεια και η επικοινωνία.

Αυτοί οι ισχυροί πυλώνες υποστηρίζουν τα βασικά μιας σχέσης. Έτσι, αν ζείτε με την αυταπάτη ότι χρειάζεστε μόνο αγάπη για να λειτουργήσει μια σχέση, καλύτερα να την ξεπεράσετε… σύντομα!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.