Σχέσεις: Όταν έχεις κάτι υπέροχο, μην ψάχνεις για κάτι καλύτερο!

Σχέσεις: Όταν έχεις κάτι υπέροχο, μην ψάχνεις για κάτι καλύτερο!

Στον σημερινό κόσμο, όπου είμαστε πιο συνδεδεμένοι από ποτέ και μπορούμε απλώς με μία περιήγηση σε εφαρμογές γνωριμιών και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να αναζητούμε πιθανούς συντρόφους, είναι δύσκολο να αισθανόμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο εκεί έξω. Ας αναλογιστούμε όμως, τι επιπτώσεις έχει αυτό σε μία σχέση.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Ένα πολύ πιθανό αποτέλεσμα είναι ότι πολύ εύκολα μπορείτε να καταστρέψετε μια πραγματικά καλή, υγιή σχέση χάνοντας χρόνο να αναρωτιέστε «Κι αν;»… Είναι σημαντικό να ξέρεις πότε να πατάς φρένο και να αγαπάς αυτόν με τον οποίο είσαι μαζί.

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα αντικρουόμενο μήνυμα, αφού έχουμε συνηθίσει να ακούμε ότι δεν πρέπει ποτέ να συμβιβαζόμαστε και ότι πρέπει πάντα να προσπαθούμε για το καλύτερο γιατί «το αξίζουμε».

Λέμε στον εαυτό μας ότι αξίζουμε το καλύτερο είδος αγάπης, αλλά κάνοντάς το αυτό, θα μπορούσαμε να χάσουμε κάτι δυνατό που ήδη έχουμε. Έτσι, σε τελική ανάλυση, το να «κολλάς» με κάποιον επειδή έχεις μια υπέροχη σχέση δεν σημαίνει ότι έχεις συμβιβαστεί!

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει ή να είναι τα πάντα για σένα. Αυτό απλά δεν θα είχε νόημα, ούτε θα ήταν μια υγιής σχέση. Πάντα θα υπάρχει κάποιος εκεί έξω που θα έχει κάποιο μεγαλύτερο χάρισμα ή προσόν από όποιον κι αν είστε μαζί.

Θα συναντήσετε ανθρώπους που είναι πιο συναρπαστικοί ή πιο όμορφοι, πιο  ικανοί ή πιο δημιουργικοί, πιο επιτυχημένοι ή πιο περιπετειώδεις ή περισσότερο ό,τι άλλο-είναι-αυτό-σας γοητεύει-από τον σύντροφό σας.

Αλλά αυτό που είναι κρίσιμο να θυμόμαστε είναι ότι οι σχέσεις χτίζονται στο άθροισμα των μερών δύο ανθρώπων. Κανείς δεν έχει διατηρήσει ποτέ μια απόλυτα ικανοποιητική σχέση από ένα σέξι χαμόγελο ή την ικανότητά του… στη μαγειρική!

Δείτε Επίσης
Μελέτη: Η επιθυμία για σύντροφο συνδέεται με χαμηλότερη ικανοποίηση από τη ζωή

Εάν είστε με κάποιον που τον αγαπάτε για «ολόκληρο το πακέτο» και είστε συμβατοί με αυτόν, ας μην αφήσετε τον εαυτό σας να αποσπαστεί ή να παρασυρθεί από ένα γοητευτικό χαρακτηριστικό κάποιου άλλου. Γιατί, ας το παραδεχτούμε, αυτό το ένα χαρακτηριστικό είναι το μόνο που βλέπεις σε πρώτη φάση και μόνο.

Το να αγαπάς “ολόκληρο το πακέτο” κάποιου δεν σημαίνει ότι λατρεύεις ή ξετρελαίνεσαι με κάθε πράγμα γι’ αυτόν ή αυτήν, παρεμπιπτόντως – σημαίνει απλώς ότι τα πλεονεκτήματά τους υπερτερούν κατά πολύ των αδυναμιών τους.

Σε μια εξαιρετική σχέση, αναγνωρίζετε και οι δύο τις ελλείψεις του άλλου (επειδή τις έχετε κι εσείς!), αλλά οι αλληλεπιδράσεις σας είναι κυρίως χαρούμενες, διασκεδαστικές, υγιείς και στοργικές.

Αν το έχεις ήδη βρει με κάποιον, κερδίζεις τις πιθανότητες! Μην τα πετάτε όλα με την ανόητη ιδέα ότι υπάρχει κάποιος καλύτερος για να σας προσφέρει ακριβώς την ίδια ποσότητα ικανοποίησης και ευτυχίας.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.