Τα λάθη των ραντεβού που όλες έχουμε κάνει!

Τα λάθη των ραντεβού που όλες έχουμε κάνει!

Κανένα ραντεβού δεν είναι τέλειο. Όποια κι αν είναι η ηλικία μας,  κάθε φορά είναι διαφορετική, και σίγουρα δεν είναι…παιχνιδάκι. Είτε έχετε γράψει πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ, είτε μόλις ξεκινάτε, κάποια μυστικά και κανόνες μπορεί να φανούν χρήσιμα. Διαβάστε ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που όλες κάνουμε στα πρώτα ραντεβού, προς γνώση και συμμόρφωση!

Από τη Σοφία Κροκιδά

Δεν εκφράζουμε τις προσδοκίες μας

Συνήθως όλοι έχουμε κάποιες προσδοκίες από ένα πρώτο ραντεβού. Κάποιοι περιμένουν ότι η νύχτα θα τελειώσει με ένα παθιασμένο φιλί ή ότι θα γνωρίσουν κάποιον που τους ταιριάζει απόλυτα.

Οι προσδοκίες αλλάζουν βέβαια και με τον καιρό γίνονται όλο και μεγαλύτερες. Αν δεν είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας όμως, και κρύβεται τις προσδοκίες σας, τότε δεν θα μπορέσετε να χτίσετε μια υγιή σχέση με τον νέο σας σύντροφο.

Δεν έχουμε κοινά σημεία

Πόσες φορές έχετε ακούσει ότι τα ετερώνυμα έλκονται; Σίγουρα αρκετές, ώστε να το έχετε πιστέψει! Και φυσικά, ακόμα κι αν δεν έχετε κοινά ενδιαφέροντα με κάποιον μπορείτε να τα βρείτε μεταξύ σας.

Αλλά είναι άλλο το να έχετε διαφορετικά γούστα στη μουσική και άλλο το να βλέπετε τη ζωή με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Το να έχετε κάποια κοινά σημεία ή καταβολές είναι πολύ σημαντικό προκειμένου να σπάσει ο πάγος και να περάσετε καλά σε ένα ραντεβού και βοηθάει στο να γνωρίσετε τον άλλο καλύτερα και πιο γρήγορα.

Είμαστε συνέχεια με το κινητό στο χέρι

Ναι, τα κινητά έχουν γίνει προέκταση του χεριού μας και έχουμε συνηθίσει να τα χρησιμοποιούμε όλη την ώρα. Αλλά όταν το κάνουμε ενώ είμαστε σε ραντεβού μπορεί εύκολα να δώσει άσχημη εντύπωση καθώς μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι το κινητό είναι για εσάς πιο σημαντικό από τον ίδιο. Αφήστε που περισπάτε η προσοχή σας!

Κάνουμε συγκρίσεις

Το να συγκρίνουμε καταστάσεις ειδικά σε πρώτα ραντεβού είναι τεράστιο λάθος και μπορεί να φέρει προβλήματα στην ερωτική σας ζωή.

Οι προσδοκίες μας σήμερα είναι μεγάλες γιατί από τις ταινίες μέχρι τις διαφημίσεις κατακλυζόμαστε από τον “τέλειο έρωτα”. Και αν δεν τον βρούμε απλά προχωράμε στον επόμενο.

Εάν επιζητάμε συνεχώς την τελειότητα, αντί να επικεντρωνόμαστε στα πιο σημαντικά, είναι σίγουρο πως δύσκολα θα απολαύσουμε ένα ραντεβού. Είναι πιο εύκολο να εστιάσουμε στα μειονεκτήματα κάποιου, παρά στα προτερήματά του κι αυτό προκαλεί ολοένα και μεγαλύτερες δυσκολίες στις σχέσεις.

Δεν αφοσιωνόμαστε στο ραντεβού

Σήμερα είναι πάρα πολύ εύκολο να βγούμε για ένα ραντεβού, χάρη στα social media και τα dating apps. Η ευκολία αυτή πολλές φορές μας κάνει να μην δίνουμε προσοχή στο ραντεβού που θα βγούμε, αφού ξέρουμε ότι πάντα μπορεί να προκύψει ένα άλλο.

Αυτό μπορεί να είναι καλό για μια εφήμερη σχέση, αλλά αν θέλετε κάτι παραπάνω, ίσως αυτή η λογική να σας κρατάει πίσω. Αν δεν μπορείτε να αφοσιωθείτε σε ένα ραντεβού, ίσως δεν είστε έτοιμη για μια σχέση, αφού βάζετε τα όρια σας,  ώστε να μην έρθετε πολύ κοντά με κάποιον.

Δεν δείχνουμε εμπιστοσύνη

Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά καμιά φορά ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι η εμπιστοσύνη σε μια σχέση. Είναι μάλιστα μία μεγάλη διαμάχη ανάμεσα στους συμβούλους σχέσεων που λένε ότι ίσως η εμπιστοσύνη είναι πιο σημαντική ακόμη και από την αγάπη.

Σίγουρα κανείς δεν είναι τέλειος, σίγουρα κάποιος μπορεί να κάνει λάθη, αλλά πιο σοβαρό είναι να μην δείχνουμε εμπιστοσύνη σε κάποιον με τον οποίο βγήκαμε για να γνωριστούμε. Η εμπιστοσύνη άλλωστε είναι η βάση μιας επιτυχημένης και υγιούς σχέσης.

Δεν είμαστε ο εαυτός μας

Άλλο ένα συχνό λάθος: δεν είμαστε “αυθεντικές”. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχουμε βγει με τον λάθος άνθρωπο. Το να μην δείχνουμε ποιες πραγματικά είμαστε είναι σημάδι ότι δεν νιώθουμε άνετα με τον άνθρωπο απέναντί μας και ότι φοβόμαστε πως δεν θα του αρέσουμε.

Ζηλεύουμε

Η ζήλεια είναι εχθρός μας σε κάθε περίπτωση, πόσο μάλλον στην αρχή μιας γνωριμίας. Συνήθως αυτό πηγάζει από δικές μας ανασφάλειες και χαμηλή αυτοπεποίθηση. Γι’ αυτό και πρέπει πάντα να φροντίζουμε να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας και να νιώθουμε σίγουρες για αυτό που είμαστε.

Δείτε Επίσης
Αντιμετωπίστε το ραντεβού... σαν επαγγελματική συνέντευξη!

Αν έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση, ένα νέο χόμπι ή δραστηριότητα έξω από τη σχέση σας μπορεί να σας βοηθήσει να τονώσετε το “εγώ” σας και να μπείτε πιο δυναμικά στο παιχνίδι του φλερτ.

Προσπαθούμε να διορθώσουμε  τα “στραβά” του άλλου

Σε μια νέα σχέση συνήθως είμαστε… στον κόσμο μας! Το χαμόγελό του είναι τέλειο, έχει τρομερό χιούμορ και αυτό το πουκάμισο του πάει απερίγραπτα. Αλλά κάποια στιγμή βλέπουμε και τα αρνητικά!

Είναι όμως μεγάλο λάθος να προσπαθούμε να τα αλλάξουμε όταν απλά έχουμε βγει έστω μερικά ραντεβού με κάποιον. Είναι πράγματι σύνηθες και ίδιον της γυναικείας φύσης να δείχνουμε τη φροντίδα μας με αυτόν τον τρόπο. Όμως, κάτι τέτοιο μπορεί να πληγώσει τον άλλο και να δώσει λάθος πορεία στη σχέση σας, ενώ θα μπορούσε να κυλήσει όμορφα.

Κολλάμε σε έναν τύπο άντρα

Όλες έχουμε έναν τύπο άντρα που μας αρέσει. Κάποια μπορεί να ψάχνει έναν άντρα με χιούμορ, σε άλλη αρέσουν οι επιστήμονες, σε άλλη τα κακά παιδιά και σε άλλη οι ντροπαλοί.

Αν όμως δεν δοκιμάσετε να βγείτε και με κάποιον λίγο διαφορετικό, μπορεί να χάνετε ένα πολύ ωραίο ραντεβού. Αν προσπαθείτε να βγαίνετε πάντοτε με κάποιον με το ειδικό επάγγελμα, το συγκεκριμένο στιλ ή την ίδια προσωπικότητα, χάνετε… Και ίσως ο τύπος που ψάχνετε τελικά να είναι ο λάθος τύπος για εσάς!

Δενόμαστε πολύ γρήγορα

Σίγουρα ο έρωτας με την πρώτη ματιά είναι τέλειος! Αλλά δεν χρειάζεται να δένεστε και τόσο γρήγορα πάντα. Πολλές φορές νομίζουμε ότι είμαστε σε σχέση, χωρίς όμως ο άλλος να νιώθει το ίδιο. Και αυτό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες.

Όταν «βουτάτε» με τη μία σε κάποια σχέση, τότε οι καταστάσεις μπορούν να γίνουν χαοτικές και δύσκολες. Όσο ερωτευμένη και αν είστε, θυμηθείτε να δίνετε χρόνο στον εαυτό σας και τον σύντροφό σας και να αφήνετε τα πράγματα να κυλάνε μόνα τους, ώστε να θέσετε τις βάσεις για μια αληθινά υγιή σχέση.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.