10 ασυνήθιστες… συνήθειες ενός έξυπνου μυαλού

10 ασυνήθιστες… συνήθειες ενός έξυπνου μυαλού

Η ευφυΐα εκδηλώνεται με διάφορες μορφές και συχνά με τους πιο απροσδόκητους τρόπους. Μερικά από τα πιο έξυπνα μυαλά έχουν συνήθειες που μπορεί να φαίνονται περίεργες σε άλλους, αλλά αυτές οι ιδιορρυθμίες θα μπορούσαν να είναι διακριτικοί δείκτες υψηλής νοημοσύνης. Δείτε δέκα τέτοιες ασυνήθιστες συνήθειες και αν τις έχετε! 

Αυτές οι συνήθειες μπορεί να φαίνονται ασυνήθιστες, αλλά συχνά είναι σημάδια ενός ζωντανού και έξυπνου μυαλού. Η υιοθέτηση αυτών των χαρακτηριστικών μπορεί όχι μόνο να οδηγήσει στην αποδοχή του εαυτού μας, αλλά και σε μια μεγαλύτερη κατανόηση της πολυπλοκότητας της ανθρώπινης νοημοσύνης.

Μιλώντας στον εαυτό σας

Όχι μόνο είναι σημάδι… τρέλας, αλλά ο αυτό-διάλογος μπορεί να είναι σημάδι προηγμένης γνωστικής λειτουργίας. Βοηθά στην οργάνωση των σκέψεων και στην αποσαφήνιση των εννοιών.

Ακαταστασία

Ένας ακατάστατος χώρος εργασίας ή ένα αποδιοργανωμένο πρόγραμμα μπορεί μερικές φορές να υποδηλώνει ένα πολυάσχολο, δημιουργικό μυαλό. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ακαταστασία μπορεί να συσχετιστεί με τη δημιουργικότητα και την αντισυμβατική σκέψη.

Βηματίζοντας καθώς σκέφτεστε

Η συνήθεια να περπατάτε για να σκεφτείτε ή να βηματίζετε κατά τη διάρκεια μίας συνάντησης για να «κατεβάσετε» ιδέες, μπορεί να είναι σημάδι ενός ενεργού, αφοσιωμένου εγκεφάλου.

Διαβάζοντας για ευχαρίστηση

Μια αδηφάγος όρεξη για βιβλία, όχι μόνο για πληροφορίες αλλά και για ευχαρίστηση, υποδηλώνει περίεργο και ευφάνταστο μυαλό.

Το να είσαι ξεχασιάρης

Μερικές φορές, η λήθη αφορά λιγότερο την έλλειψη μνήμης και περισσότερο  έναν ενεργό εγκέφαλο που δίνει προτεραιότητα σε μεγάλα κομμάτια σημαντικών δεδομένων σε σχέση με τις μικρές λεπτομέρειες.

Απολαμβάνοντας το μαύρο χιούμορ

Η εκτίμηση του περίπλοκου και σκοτεινού χιούμορ μπορεί να υποδηλώνει υψηλότερο επίπεδο νοημοσύνης, καθώς απαιτεί περισσότερη πνευματική γυμναστική για να κατανοήσει και να απολαύσει αυτό το πνεύμα.

Δείτε Επίσης
Υπάρχει ένα μυστικό που οι γυναίκες δεν θέλουν να το ξέρετε…

Κουκουβάγιες

Οι άνθρωποι που προτιμούν να μένουν ξύπνιοι μέχρι αργά, συχνά εμφανίζουν χαρακτηριστικά δημιουργικότητας, διανοητικής περιέργειας και μη συμμόρφωσης με τα τετριμμένα.

Απολαμβάνοντας τη μοναξιά

Τα έξυπνα άτομα συχνά αγαπούν τη μοναξιά, καθώς παρέχει τον χώρο και την ησυχία που χρειάζονται για βαθιά σκέψη και προβληματισμό.

Ικανότητα προσαρμογής

Η ικανότητα προσαρμογής σε νέες καταστάσεις και σκέψης είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των ευφυών μυαλών. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει διερευνηθεί και  οι μελέτες υποστηρίζουν το πνευματικό όφελος της δυνατότητας προσαρμογής και αντλήσεως από ένα ευρύ φάσμα εμπειριών.

Παρατηρώντας και ακούγοντας περισσότερο από μιλώντας

Οι έξυπνοι άνθρωποι συχνά προτιμούν να ακούν και να παρατηρούν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ώστε να απορροφούν, να επεξεργάζονται και να κατανοούν πληροφορίες πριν πάρουν μέρος στη συζήτηση κι αρχίσουν να μιλούν.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.