10 σημάδια ενός βαθιά ανασφαλούς ατόμου που προσποιείται ότι έχει αυτοπεποίθηση

10 σημάδια ενός βαθιά ανασφαλούς ατόμου που προσποιείται ότι έχει αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό που πολλοί φιλοδοξούν να έχουν, αλλά όσοι φαίνονται σίγουροι δεν είναι και πραγματικά ασφαλείς μέσα τους. Στην πραγματικότητα, ορισμένα άτομα κρύβουν τις βαθιές ανασφάλειές τους με ένα προσωπείο υπερβολικής αυτοπεποίθησης. Ποια είναι τα 10 ενδεικτικά σημάδια ενός ατόμου που είναι βαθιά ανασφαλές αλλά προσποιείται ότι έχει αυτοπεποίθηση;

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Η αναγνώριση αυτών των σημείων είναι το πρώτο βήμα προς την κατανόηση της περίπλοκης φύσης της ανθρώπινης αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης. Αν δείτε αυτές τις συμπεριφορές σε κάποιον που γνωρίζετε, ή ακόμα και στον εαυτό σας, δεν είναι πολύ αργά να αναζητήσετε την αλλαγή.

Υπερβολικά ανταγωνιστική στάση

Ένα ανασφαλές άτομο μπορεί να μετατρέπει τα πάντα σε διαγωνισμό. Νιώθει την ανάγκη να βρεθεί στην κορυφή σε κάθε κατάσταση για να επικυρώσει την αυτοεκτίμησή του. Έχει ανάγκη για συνεχή ανταγωνισμό.

Κυριαρχικός στις συζήτηση

Συχνά κυριαρχούν στις συζητήσεις, μην αφήνοντας τους άλλους να πάρουν τον λόγο και να αρθρώσουν μια λέξη. Αυτό μπορεί να είναι ένας αμυντικός μηχανισμός για να καλύψει τις ανασφάλειές του ελέγχοντας την αφήγηση.

Τελειομανία

Ένα ανασφαλές άτομο μπορεί να επιδιώκει την τελειότητα σε μια προσπάθεια να αποφύγει την κριτική. Πιστεύει ότι το να είσαι τέλειος είναι ο μόνος τρόπος για να είσαι άξιος σεβασμού.

Αναζητώντας συνεχώς επικύρωση

Μπορεί να φαίνονται σίγουροι, αλλά πάντα ψαρεύουν για κομπλιμέντα ή αναζητούν επικύρωση από άλλους για να καθησυχάσουν τον εαυτό τους.

Ευαίσθητος στην κριτική

Παρά την αυτοπεποίθηση του εξωτερικού περιβλήματος, ένα ανασφαλές άτομο παίρνει την κριτική πολύ προσωπικά και μπορεί να αντιδράσει αμυντικά, ακόμη και επιθετικά. Δυσκολεύεται να χειριστεί την κριτική χωρίς να χάνει την αίσθηση του εαυτού του.

Υπερβολικά επιτεύγματα

Μπορεί να υπερβάλλουν με τα επιτεύγματα ή τα ταλέντα τους για να εντυπωσιάσουν τους άλλους και να κρύψουν συναισθήματα ανεπάρκειας.

Δείτε Επίσης
6 ζωδιακά ζευγάρια που δεν ταιριάζουν, αλλά είναι μαζί!

Επιθετική ή εκφοβιστική συμπεριφορά

Μερικές φορές, τα ανασφαλή άτομα μπορεί να καταφύγουν σε επιθετική συμπεριφορά ή εκφοβισμό για να νιώσουν πιο δυνατά ή να έχουν τον έλεγχο.

Κυμαινόμενη αυτοεκτίμηση

Η αυτοεκτίμησή τους φαίνεται να αυξομειώνεται δραματικά, συχνά ανάλογα με τις τελευταίες επιτυχίες ή αποτυχίες τους.

Αδικαιολόγητη ζήλια

Ένα ανασφαλές άτομο που προσποιείται ότι έχει αυτοπεποίθηση μπορεί να εκδηλώνει έντονη ζήλια, καθώς συγκρίνει συνεχώς τον εαυτό του με τους άλλους.

Υπερέμφαση στην υλική επιτυχία

Μπορεί να δίνουν υπερβολική σημασία στην υλική επιτυχία και την πολυτέλεια ως τρόπο να κερδίσουν σεβασμό και να δείξουν την αξία τους.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.