7 πράγματα που δεν πρέπει να φοβάται μια γυναίκα

7 πράγματα που δεν πρέπει να φοβάται μια γυναίκα

Οι αναγνώστριές μας είστε η μαμά μας, η κόρη μας, η αδερφή μας, η φίλη μας, η σύντροφός μας, η σύζυγός μας. Είστε Εμείς. Αυτή τη φορά λοιπόν, πήραμε το θάρρος να σας απευθυνθούμε στον ενικό και να σας μιλήσουμε για θέματα που η γυναίκα του 2021 σε κάθε ηλικία ΔΕΝ πρέπει να φοβάται.

Eπιμέλεια: Μαρία Αγγελακοπούλου

1. Να μην είσαι σε όλους αρεστή

Κακά τα ψέματα, δεν θα αρέσεις σε όλους. Κάποιοι μάλιστα θα ψάχνουν λόγους να μην τους αρέσεις πριν καλά καλά σε γνωρίσουν! Αυτό θα συμβαίνει τόσο στον εργασιακό σου χώρο όσο και στο προσωπικό σου περιβάλλον, διότι δυστυχώς έτσι είναι η φύση του ανθρώπου. Εάν ξοδέψεις τη ζωή σου φοβούμενη την αντίληψη των άλλων για σένα, δεν θα τελειοποιήσεις ποτέ πραγματικά την δική σου για τον εαυτό σου.

2. Την καινούρια αρχή

Μερικές φορές πρέπει απλά να μαζέψεις τα κομμάτια σου και τα όνειρά σου και να ξαναπροσπαθήσεις. Δεν χρειάζεται να ζεις σε ένα συγκεκριμένο μέρος, να σπουδάζεις ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, να δουλεύεις σε μια συγκεκριμένη δουλειά ή να είσαι με έναν συγκεκριμένο άνθρωπο. Εάν λοιπόν νιώθεις ότι κάτι πάει στραβά, πάρε το ρίσκο και κυνήγησε τη ζωή που επιθυμείς και σου αξίζει!

3. Να κόψεις οριστικά επαφή με ανθρώπους

Δεν είναι ποτέ εύκολο να αφήσεις κάποιον, ειδικά εάν έχεις μοιραστεί μαζί του σημαντικές προσωπικές στιγμές και έντονα συναισθήματα. Παρόλα αυτά οι άνθρωποι γύρω σου είτε θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στην κορυφή, είτε θα σε κρατούν πίσω. Εάν λοιπόν νιώθεις ότι κάποιος δεν σε αφήνει να τα δώσεις όλα στον τομέα που σε ενδιαφέρει, μην φοβηθείς να τον αφήσεις. Κάνε στη ζωή σου αυτό που θεωρείς το καλύτερο για σένα και ξεφορτώσου τα άτομα που σου δημιουργούν εκνευρισμό και καθυστερούν την πρόοδό σου.

4. Να επιμένεις και να υποστηρίζεις τη γνώμη σου

Η εποχή που οι γυναίκες χιλιοδαγκώνονταν για να εκφράσουν μία γνώμη σε οποιοδήποτε θέμα έχει τελειώσει. Τα άτομα που θα σε περιφρονήσουν επειδή είσαι παθιασμένη με τα πιστεύω και τις ιδέες σου δεν είναι ο τύπος ανθρώπων που θα ήθελες για φίλους ή συντρόφους σου. Ο κόσμος που ζούμε χρειάζεται ανθρώπους με πάθος και υψηλά ιδανικά για να τροφοδοτούν την κίνησή του προς τη σωστή κατεύθυνση.

Δείτε Επίσης
Βγάλτε τη βασίλισσα από μέσα σας!

5. Να αρπάξεις ευκαιρίες

Οι ευκαιρίες στη ζωή μας παρουσιάζονται συνήθως μία και μοναδική φορά. Ζύγισε τα πρέπει και τα θέλω σου και κάνε τη σωστή επιλογή. Πολλές φορές καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που επέλεξες να κάνεις ενώ δεν ήσουν σίγουρη, παρά για κάτι που επέλεξες να μην κάνεις και έμεινες με το «και αν».

6. Την ισορροπία ανάμεσα στην καριέρα και την οικογένεια

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που συντηρούν το σπίτι τους και την οικογένειά τους και ταυτόχρονα διατηρούν τη δουλειά τους όπως τη θέλουν. Από την άλλη, κανείς δεν σε αναγκάζει να τα κάνεις όλα! Μπορεί να επιλέξεις ότι δεν μπορείς να ακολουθήσεις το μοντέλο της μητέρας στο σπίτι γιατί επιθυμείς να δώσεις τεράστιο ποσοστό της καθημερινής ενέργειάς σου στην καριέρα σου. Διαφορετικά, εάν σου ταιριάζει, μπορείς να επιλέξεις να αφοσιωθείς πλήρως στο σπίτι και την οικογένειά σου. Ό,τι και να επιλέξεις είναι σεβαστό. Φρόντισε μόνο να σε γεμίζει. Με αυτόν τον τρόπο θα δαπανάς γόνιμα τον χρόνο και την ενέργεια σου στο να γίνεις καλύτερη σε ό,τι έχεις επιλέξει και αγαπάς.

7. Να αξιοποιήσεις το 100% των δυνατοτήτων σου

Είσαι δυνατή και φιλόδοξη. Η ευκαιρία που σου δόθηκε εκ γενετής να ανήκεις στο γυναικείο φύλο δεν πρέπει να πάει χαμένη εξαιτίας των ανασφαλειών που ο κόσμος σου δημιουργεί. Στη ζωή πάντα θα εμφανίζονται αντιξοότητες και εμπόδια που μπορεί να σε κάνουν να νιώσεις αδύναμη. Πάντα κάποιος θα σου πει ότι αυτό που ζητάς είναι δύσκολα επιτεύξιμο ή ότι δεν είσαι αρκετά καλή γι’αυτό ή ότι δεν μπορείς εσύ να κάνεις τη διαφορά. Αν έχεις λίγη πίστη στον εαυτό σου, θα συνειδητοποιήσεις πόσο δυνατή και ικανή είσαι στην πραγματικότητα!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.