Εμφανιστείτε με αυτοπεποίθηση στην παραλία!

Εμφανιστείτε με αυτοπεποίθηση στην παραλία!

Ανάμεσα σε εικόνες γυναικών με τέλεια σώματα και insta stories σε πισίνες και παραλίες που μας κατακλύζουν καθημερινά, η εικόνα που διαμορφώνουμε για το σώμα μας είναι συνήθως αρνητική. Αυτή η έλλειψη αυτοπεποίθησης μπορεί να οδηγήσει σε χειρότερα προβλήματα από την ίδια τη χαλάρωση των γλουτών μας. Μήπως θα έπρεπε να αντιστρέψουμε την κατάσταση; 

Από την Δέσποινα Σάμψων

Όλη αυτή η γκρίνια με το σώμα μας το καλοκαίρι και τις ατέλειές μας φορώντας μαγιό είναι από τα πιο ψυχοφθόρα γεγονότα που συνήθως αντιμετωπίζουμε. Η εμμονή να χάνουμε στιγμές χαλάρωσης με παρέες σε πισίνες και εξορμήσεις για ένα κοντινό μπάνιο είναι πραγματικά προβληματική.

Τις περισσότερες φορές μας εξαντλεί σε σημείο να μην θέλουμε να ασχοληθούμε με τίποτα άλλο – ούτε καν με τη βελτίωση της εμφάνισής μας.

Υπάρχουν μικρά τρικ για να «κλέψουμε» την πραγματικότητα και να είμαστε πάντα παρούσες σε κάθε στιγμή που απαιτεί να φορέσουμε μόνο το μαγιό μας και 5 είναι τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε:

Εντοπίζουμε το κατάλληλο μαγιό

Κάθε σωματότυπος έχει άλλες απαιτήσεις. Τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες που εξειδικεύονται στα μαγιό μας εκπλήσσουν με την ποικιλία που μας παρέχουν.

Γραμμές, χρώματα, ειδικές στηρίξεις, κοψίματα και υφάσματα που μας κολακεύουν βρίσκονται στην αγορά αρκεί να αφιερώσουμε αρκετό χρόνο σε δοκιμές και να ακολουθήσουμε και συμβουλές ειδικών πωλητών. Αν βρούμε αυτό που μας ταιριάζει, δεν θα το βγάζουμε από πάνω μας – όσα κι αν είναι τα κιλά μας.

Το προβάρουμε στο σπίτι 

Μόνο που δεν εννοούμε να το βάλουμε στα βιαστικά και μετά να το κρύψουμε στην τσάντα της παραλίας. Να το φορέσουμε και να περάσουμε στο σπίτι λίγο περισσότερο χρόνο με το μαγιό μας.

Αν έχουμε τη δυνατότητα να μείνουμε μόνες, μένουμε με το μαγιό μας και ακολουθούμε όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα σαν να φοράγαμε μια φόρμα για το σπίτι.

Η πρόβα θα μας έχει κάνει να συνηθίσουμε στην ιδέα της εφαρμογής αλλά και της εικόνας μας με αυτό περιορίζοντας την αμηχανία των πρώτων στιγμών.

Κρατάμε δίπλα μας τους αγαπημένους μας

Σε αυτές τις φάσεις χρειαζόμαστε ανοιχτή υποστήριξη που μόνο η οικογένεια και οι φίλοι προσφέρουν πραγματικά. Αυτούς παίρνουμε μαζί μας στην παραλία γιατί εκείνοι είναι που θα μας δώσουν το φιλί της αυτοπεποίθησης.

Δείτε Επίσης
10+1 πράγματα που λατρεύεις μετά τα 40!

Δεν υπάρχει κανένας λόγος συγχρωτισμού με ανθρώπους που περνούν το χρόνο τους αναλύοντας κάθε εκατοστό του σώματός τους και των άλλων. Δεν χρειάζεται να κάνουμε παρέα με γυναίκες που γκρινιάζουν συνέχεια με το σώμα τους και μας μεταδίδουν τον αρνητισμό τους ή την ντροπή που νιώθουν για κάποιες φυσιολογικές ατέλειες. Έχουμε ήδη αρκετά προβλήματα οι ίδιες για να μεταφέρουμε και των υπολοίπων.

Δεν υπάρχει τέλειο σώμα

Στην πραγματικότητα εκτός από επαγγελματίες μοντέλα (κι αυτό ακόμη χωρά πολλές συζητήσεις), καμιά μας δεν διαθέτει το τέλειο σώμα για μπικίνι, γιατί απλώς είναι μια έννοια που δεν υπάρχει. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει ουσιαστική αξία μια δίαιτα εξπρές με χυμούς ή ένα πρόγραμμα εξαντλητικής αποτοξίνωσης λίγο πριν τη θάλασσα.

Μόνο αν το συνειδητοποιήσουμε μπορούμε να απολαύσουμε τις καλοκαιρινές διακοπές αφιερώνοντας χρόνο σε δραστηριότητες που μας ευχαριστούν και πιθανόν βελτιώνουν και το σώμα μας. Χωρίς υπερβολές και χωρίς αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα.

Επενδύουμε στα αξεσουάρ

Το beachwear υπήρξε μια σπουδαία ανακάλυψη. Γιατί τελικά περπατώντας από το αυτοκίνητό μας μέχρι την παραλία ή το beach bar όλα όσα φοράμε ή συνδυάζουμε μαζί με το μαγιό μας είναι που κάνουν όλη τη διαφορά. Από το παρεό, το φόρεμα παραλίας, το σορτς αλλά και τα αξεσουάρ – τις σαγιονάρες, τα γυαλιά ηλίου, το καπέλο – οι επιλογές αυτές είναι που μεταφέρουν το στίγμα της κομψότητας και μιας ιδιαίτερης εμφάνισης δίπλα στο κύμα.

Αμέσως μετά την εξόρμηση στις αγορές για μαγιό, η επόμενη βόλτα θα είναι για την ανανέωση αυτών των αξεσουάρ. Η επένδυση κάθε χρόνο σε ένα κομμάτι κλειδί – από την τσάντα παραλίας μέχρι την πετσέτα ή ένα μαντίλι για τα μαλλιά  – θα μετρήσει στην τελική εικόνα μας.

© 2013-2019 womanidol.com. All Rights Reserved.