Αισθάνεστε πελαγωμένες; Οι 3 συμβουλές που θα σας… σώσουν!

Αισθάνεστε πελαγωμένες; Οι 3 συμβουλές που θα σας… σώσουν!

Από την αποφυγή αγορών δώρων την τελευταία στιγμή μέχρι την «αγκαλιά» στο δικό σας εσωτερικό παιδί, υπάρχουν ορισμένα απτά βήματα που μπορούμε όλοι να κάνουμε για να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας τι σημαίνει η περίοδος των Χριστουγέννων. Διαβάστε παρακάτω τις καλύτερες συμβουλές μας για το πώς να αποφύγετε τον πανικό που επικρατεί κάθε φορά κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Η πρώτη φορά που ακούω ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι κάθε χρόνο είναι πάντα πάνω κάτω η ίδια: Συνήθως κάθομαι σε ένα καφέ, εκεί προς τα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου, ασχολούμαι με τη δουλειά μου και δεν σκέφτομαι καθόλου την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ξαφνικά, στα αυτιά μου φθάνει το “All I Want For Christmas Is You” και αρχίζω να… τρελαίνομαι. Πότε θα φτιάξω τη διακόσμηση στο σπίτι; Γιατί δεν έχω ολοκληρώσει ακόμα τη λίστα δώρων μου; Ποιος θα κάνει φέτος το τραπέζι και τι φέρνω; Γιατί έφθασε ο καιρός και ακόμα δεν έχω ασχοληθεί με τα φαναράκια στη βεράντα;

Η περίοδος των γιορτών μπορεί να προκαλέσει μια δίνη συναισθημάτων, γι’ αυτό είμαστε εδώ με τις καλύτερες συμβουλές και κόλπα για να περάσετε την περίοδο των διακοπών σχετικά αλώβητες!

1. Ξεκινήστε να δημιουργείτε μια λίστα και να την ελέγχετε δύο φορές – το συντομότερο δυνατό

Από τον προϋπολογισμό μέχρι την εύρεση του τέλειου αντικειμένου, το δώρο μπορεί να είναι ένα από τα πιο αγχωτικά κομμάτια της περιόδου των γιορτών.

Το να αρχίσετε να φτιάχνετε μία λίστα θα σας γλιτώσει από πολύ άγχος, πριν ξεχυθείτε για ψώνια. Σκεφθείτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και φροντίστε να μάθετε τι θα επιθυμούσαν.

Κρατήστε μία σημείωση κάθε φορά που σας έρχεται μία καλή ιδέα (ή που ακούσατε κάτι που θέλει) για έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας. Έτσι θα ξέρετε πολύ καλύτερα για το κατάλληλο δώρο για τον καθένα.

Η δημιουργία μιας λίστας με αυτούς τους ανθρώπους που πρέπει ή θέλετε να δωρίσετε είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε χρόνο, θα έχετε επιτυχία αλλά και θα μπορέσετε να βρείτε πιο οικονομικές επιλογές από το να τρέχετε την τελευταία στιγμή.

2. Προστατέψτε την ηρεμία σας θέτοντας όρια για το πού περνάτε τον χρόνο σας

Η σκληρή πραγματικότητα του να γιορτάζεις ως ενήλικας είναι ότι θα πρέπει να απορρίψεις την περιστασιακή (άχρηστη ή αδιάφορη) πρόσκληση. Απλώς, δεν είναι δυνατό να πάτε σε κάθε γιορτινό πάρτι ή συγκέντρωση, επομένως είναι απαραίτητο να θέσετε όρια.

Θυμηθείτε να σταματήσετε… τα ταχυδακτυλουργικά με τις πολλές προσκλήσεις σε πολλές οικογενειακές εκδηλώσεις: Πάντα θα θέλεις να ευχαριστήσεις τους πάντες και το γεγονός είναι ότι δεν μπορείς!  Βάλτε λοιπόν, «χαλινάρι» και προτεραιότητες.

Όσον αφορά τις προσκλήσεις, να είστε ειλικρινείς με τα αγαπημένα σας πρόσωπα για το πότε μπορείτε να εμφανιστείτε και πότε πρέπει να πάρετε μια ανάσα από τις γιορτές.

Δείτε Επίσης
Τα όρια είναι εδώ για να σας προστατεύσουν από το άγχος των Γιορτών!

Η σύνδεση μπορεί να είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για την περίοδο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να έρθει με οποιοδήποτε κόστος. Οι άνθρωποι που πραγματικά νοιάζονται για εσάς θα καταλάβουν εάν χρειάζεται να πάτε σε μια διαφορετική εκδήλωση ή απλώς να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας μια μέρα.

3. Σκεφτείτε τι αγαπούσατε στις διακοπές ως παιδί

Να και μία αλήθεια: Τα Χριστούγεννα ήταν πιο διασκεδαστικά όταν ήμασταν παιδιά. Τα καλά νέα είναι ότι, παρόλο που μπορεί να νιώθουμε νοσταλγία για το παρελθόν αυτή την περίοδο του χρόνου, υπάρχει πάντα μια ευκαιρία κατά τη διάρκεια της περιόδου των γιορτών να θεραπεύσετε το εσωτερικό σας παιδί κάνοντας πράγματα που αγαπούσατε ως παιδί.

Η Andi Wynter, συντονίστρια μέσων κοινωνικής δικτύωσης για το The Everygirl Media Group, μοιράζεται αυτή μια από τις αγαπημένες της παραδόσεις να πηγαίνει ολοσχερώς στις γιορτινές διακοσμήσεις στο podcast. Όταν ενηλικιώθηκε, ανέλαβε να κάνει τη μαγεία που της είχαν φτιάξει οι γονείς της όταν μεγάλωνε.

Το να δημιουργήσετε μια μικρή μαγεία για τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της περιόδου των γιορτών, εν μέσω όλου του στρες και του άγχους, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Το να θυμάστε τα πράγματα που πάντα αγαπούσατε κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να απολαύσει πραγματικά αυτά τα πράγματα θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε το πνεύμα των γιορτών ανεξάρτητα από τα συναισθήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε. Δημιουργήστε λοιπόν τη διακόσμησή σας, γιατί το 2022 κάνουμε τα Χριστούγεννα ξανά διασκεδαστικά.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.