Απιστία: Κατά μάνα κατά κόρη;

Απιστία: Κατά μάνα κατά κόρη;

Ποιες  γυναίκες είναι πιο πιθανό να απατήσουν τους συντρόφους τους; Μια έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία σπάει τα κλισέ…

Της Δέσποινας Σάμψων

Βρισκόμαστε σε βρετανικό έδαφος, δηλαδή στην καρδιά της συζυγικής απιστίας, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές …παραδόσεις . Μία ιδιαίτερα δημοφιλής ιστοσελίδα γνωριμιών για παντρεμένους άντρες και γυναίκες με πάνω από ένα εκατομμύριο Βρετανούς χρήστες, διεξάγει μια έρευνα που μεταδίδεται από στόμα σε στόμα στη χώρα:  οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να απατήσουν τους συντρόφους τους αν και οι μητέρες τους είχαν κάνει το ίδιο με τους δικούς τους συντρόφους. Μια θύελλα μεταφεμινισμού και υποκριτικής αγανάκτησης ξεκινά να κυκλώνει τη χώρα και η συζήτηση ανάβει…

Η ιστοσελίδα IllicitEncounters.com δίνει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνας. Από ένα δείγμα 1000 ατόμων και των δύο φύλων που μίλησαν για το τι είναι αυτό που τους παρακίνησε στην απιστία, ένα εντυπωσιακό ποσοστό 71% από τις γυναίκες απάντησαν ότι και οι μητέρες τους είχαν κάνει το ίδιο. Την ίδια στιγμή, μόνο ένα 45% των αντρών που ερωτήθηκαν παραδέχτηκαν ότι είχαν απατήσει και οι πατέρες τους.  Οι υπεύθυνοι της έρευνας αποκάλυψαν ότι η στάση αυτή των γονιών, και μάλιστα της μητέρας προς την κόρη, είναι περισσότερο επιδραστική από όσο φαντάζεται κανείς. Πάνω από τις μισές γυναίκες που παραδέχτηκαν την κρυφή αυτή αλήθεια, δήλωσαν ότι ένιωθαν κατά κάποιο τρόπο ότι τους επιτρεπόταν να κάνουν κάτι τέτοιο αφού το είχε ήδη κάνει και η μητέρα τους ενώ από την άλλη πλευρά των αντρών ένα συντριπτικό 89% αισθανόταν ακριβώς το αντίθετο.

Δήλωσαν δηλαδή ότι θα σταμάταγαν την παράνομη σχέση αν το ανακάλυπταν οι πατέρες τους! Πράγματι είναι άβυσσος η απόσταση που χωρίζει την καρδιά μιας γυναίκας από την ψυχή ενός μικρού αγοριού…

Δείτε Επίσης
Έρευνα: Τα 10 κορυφαία χαρακτηριστικά που κάνουν ελκυστικούς ή απωθητικούς τους άντρες καθώς μεγαλώνουν

Τίποτα, βεβαίως, δεν είναι τυχαίο. Η επιστημονική κοινότητα είχε ήδη μεταφερθεί σε ένα άλλο κόσμο σκέψης από τον 19ο αιώνα. Από την εποχή, δηλαδή, που ο Ελβετός ιστορικός Γιόχαν Γιάκομπ Μπαχόφεν μίλησε πρώτος για τη θεωρία της μητριαρχίας ως πολιτιστικού σταδίου που προηγήθηκε της πατριαρχίας. Το “μητρικό δίκαιο”, όπως το αποκάλεσε, είναι γραμμένο στο DNA μας και χάνεται στον πανίσχυρο μύθο – την αρχή κάθε ερμηνείας και επιστημονικής έρευνας. Ο αποκλειστικός δεσμός της Δήμητρας με την Κόρη οδηγεί στην εξίσου αποκλειστική σχέση διαδοχής μεταξύ μητέρας και κόρης.

«Κατά μάνα κατά κόρη», λοιπόν ενώ σύμφωνα με τον Κρίστιαν Γκραντ, εκπρόσωπο της ιστοσελίδας που διεξήγαγε την έρευνα, οι άντρες δεν είναι και πολύ περήφανοι για την κατάστασή τους – όταν προτιμούν να ξενοκοιμούνται – παρά τη γενική πεποίθηση που επικρατεί για το αντίθετο. “Πολλοί θα πίστευαν ότι βαθιά μέσα τους τα μικρά αυτά αγόρια φοβούνται την πιθανόν άσχημη αντίδραση του μπαμπά τους “ εξηγεί ο ειδικός, ανεξάρτητα από το ιστορικό απιστίας που έχει γραφτεί στο κατώφλι του σπιτιού τους. Οι διαφορές στο βάρος των ενοχών που κουβαλάνε στις αποσκευές τους άντρες και γυναίκες είναι τελικά αυτές που καθορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού. Για τα κορίτσια που ακολουθούν τη μητρική παράδοση, η βαλίτσα μετατρέπεται σε κομψό τσαντάκι χειρός: ίσα ίσα για να κρύψουν τα ίχνη της μικρής τους αμαρτίας.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.