Δεν σας αρέσει το πρωινό ξύπνημα; Είστε πιο έξυπνες!

Δεν σας αρέσει το πρωινό ξύπνημα; Είστε πιο έξυπνες!

Μπορεί η ώρα που πρέπει να εγκαταλείψετε το κρεβάτι σας, να σας φαίνεται αληθινός Γολγοθάς! Ειδικά, αν κοιμηθήκατε πολύ  αργά το προηγούμενο βράδυ. Ο πειρασμός να κλείσετε το ξυπνητήρι και να γυρίσετε πλευρό, σας φαίνεται πολύ ελκυστικός… Έλα όμως, που μας έχουν κάνει να πιστέψουμε ότι το πρωινό ξύπνημα είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη ζωή…

Aπό τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Κι όμως, μία νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το να μην θέλουμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι μας πρωί πρωί,  μπορεί να μην είναι μια πολυτέλεια για την οποία πρέπει να αισθάνεστε ενοχές, αλλά μάλλον, μπορεί να σημαίνει ότι είστε πιο ευφυής, δημιουργική και ευτυχισμένη!

Η μελέτη με τον ευφάνταστο τίτλο: «Γιατί οι κουκουβάγιες είναι πιο έξυπνες» δείχνει ότι το να έχεις τον έλεγχο του πότε κοιμάσαι και πότε ξυπνάς είναι δείγμα  νοημοσύνης. Το ξυπνητήρι  είναι μια σχετικά νέα εφεύρεση και είναι κάτι για το οποίο  δεν μας έχει προετοιμάσει η βιολογική μας εξέλιξη. Η ικανότητά σας να κλείνετε το ξυπνητήρι και να προσαρμόζεστε σε αυτόν τον νέο τρόπο ζωής και ύπνου, σημαίνει ότι είστε περισσότερο έξυπνες, σύμφωνα με τους συγγραφείς Satoshi Kanazawa και Kaja Perina.

Παραβλέποντας τον κανόνα του να σηκωθείτε μόλις ακούγεται ο ήχος του ξυπνητηριού σας – ενεργώντας σύμφωνα  με αυτό που χρειάζεται το σώμα σας – σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να ακολουθήσετε τις φιλοδοξίες σας και να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά σας μόνοι σας. Η Kanazawa και η Perina υποστηρίζουν ότι αυτό σας κάνει πιο δημιουργικές και ανεξάρτητες.

Η επιστημονική έκθεση υποστηρίζεται και από μία παρόμοια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Southampton, η οποία εξέτασε τις κοινωνικοοικονομικές καταστάσεις  1.229 ατόμων σε σχέση με τον ύπνο τους. Και η πανεπιστημιακή μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που πήγαιναν στο κρεβάτι μετά τις 11 το βράδυ και σηκώνονταν μετά τις 8π μ , κέρδιζαν περισσότερα χρήματα και απολάμβαναν έναν πιο ευτυχισμένο τρόπο ζωής.

Δείτε Επίσης
Αρκούδες, λύκοι λιοντάρια, δελφίνια! Ποιος είναι ο χρονότυπος του ύπνου σας;

Παρά το γεγονός ότι το δημιουργικό σας, έξυπνο μυαλό μπορεί να ανθίζει κατά τη διάρκεια αυτών των πρωινών χουζουριών, δεν συνιστάται υπερβολικός ύπνος. Σύμφωνα με το βρετανικό Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου, οι ενήλικες χρειάζονται 7-9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ για να διατηρήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Τελικά, μπορείτε να χουζουρέψετε λίγο παραπάνω, γνωρίζοντας ότι δεν θα θεωρηθείτε τεμπέλες ή απείθαρχες επειδή το απολαμβάνετε!

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.