Κινέζικο ωροσκόπιο: Οι προβλέψεις για το έτος 2021 και ποιοι είναι οι τυχεροί;

Κινέζικο ωροσκόπιο: Οι προβλέψεις για το έτος 2021 και ποιοι είναι οι τυχεροί;

Η κινεζική Πρωτοχρονιά που γιορτάστηκε φέτος στις 12 Φεβρουαρίου, καλωσορίζει το έτος του Λευκού Μεταλλικού Βουβαλιού (White Metal Ox). Ας δούμε τις προβλέψεις στην τύχη, τα επαγγελματικά, τον έρωτα και την υγεία για όλα τα ζώδια αλλά και τι σηματοδοτεί η Χρονιά του Βούβαλου (ή Βοδιού) στο κινεζικό ωροσκόπιο.

Η Πρωτοχρονιά των Κινέζων δεν έχει σταθερή ημερομηνία, επειδή το κινεζικό ημερολόγιο είναι σεληνιακό και συγκεκριμένα ξεκινά την ημέρα της δεύτερης νέας Σελήνης μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Το κινέζικο ωροσκόπιο είναι μέρος της κινέζικης κουλτούρας εδώ και περισσότερα από 2.000 χρόνια και καθορίζει ποιο ζώο αντιπροσωπεύει κάθε έτος. Ο κύκλος επαναλαμβάνεται κάθε 12 χρόνια και συνεπώς, το 2021 είναι η χρονιά του Βούβαλου.

Κάθε ζώο από το κινέζικο ωροσκόπιο έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, τα οποία -όπως λέει η κινεζική παράδοση- καθορίζουν και την τύχη.

Ο Βούβαλος, (σε πολλές περιπτώσεις, η μετάφραση στα ελληνικά είναι και βόδι), για παράδειγμα, συνδέεται, μεταξύ άλλων, με τη σκληρή δουλειά και την ηρεμία. Ειδικότερα, ο Βούβαλος σχετίζεται με καλές προθέσεις και βασικός σκοπός, το 2021, είναι να φέρει ισορροπία στη ζωή μας.

Παράλληλα, η χρονιά του Βούβαλου θα σημάνει ευκαιρίες, αν και θα είναι στο χέρι μας να τις εκμεταλλευτούμε.

Ο Βούβαλος είναι το πιο ισχυρό ζώο στο κινεζικό ωροσκόπιο, σηματοδοτεί την πειθαρχία και τη σκληρή δουλειά, φέρνει ισορροπία και συνδέεται με την καλή σωματική κατάσταση και την ψυχική υγεία.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι ο Βούβαλος είναι το πιο ισχυρό και το πιο πεισματάρικο ζώο από τα 12 του κινεζικού ωροσκοπίου. Έτσι σηματοδοτεί την ανάγκη για σκληρή δουλειά και πειθαρχία, προκειμένου να επιτευχθεί ο απώτερος στόχος.

Επίσης, συνδέεται με την καλή σωματική κατάσταση, την ψυχική υγεία, τη χαλάρωση και τον καλό ύπνο.

Βούβαλος: Μία χρονιά με δυσκολίες
Illustration: Adolfo Arranz
Illustration: Adolfo Arranz

Αυτή είναι μια χρονιά κατά την οποία το ζώδιό σας έρχεται σε αντίθεση με τον θεό φύλακα Tai Sui (ή τον Fan Tai Shui), ο οποίος καθορίζει την τύχη και τις αποτυχίες των θνητών.

Έτσι, θα αντιμετωπίσετε μια σειρά προβλημάτων στην καριέρα σας αυτόν τον χρόνο. Προσοχή στους συναδέλφους που καραδοκούν ή σε διαμάχες. Απαιτείται συγκέντρωση για να αποφύγετε λάθη στην εργασία σας.

Όσοι ανήκουν σε αυτό το ζώδιο, πρέπει να προσέχουν τον κίνδυνο απόλυσης, γιατί η τύχη δεν ευνοεί ούτε την εύρεση καινούργιας. Προσοχή χρειάζεται και στα οικονομικά και τη διαχείρισή τους, αλλά και σε κάθε είδους επενδυτικές αποφάσεις.

Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά, κι εδώ υπάρχουν δυσκολίες. Ο ρομαντισμός δεν λάμπει κατά τους επόμενους 12 μήνες και προσπαθήστε να μην αναζητήσετε εφήμερες σχέσεις.

Οι ασθένειες θα είναι επίσης ένα πρόβλημα, λόγω του αδύναμου ανοσοποιητικού σας  συστήματος, οπότε πρέπει να προσέχετε πολύ τον εαυτό σας.

Τίγρης
Τίγρης: Η πιο τυχερή από τα 12 ζώα φέτος

Σε αντίθεση με εκείνους που γεννήθηκαν στο έτος του βοδιού, η τίγρης είναι η πιο τυχερή από τα 12 ζώα φέτος. Θα συναντήσετε πολλά και χρήσιμα άτομα – που θα σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε τα σχέδιά σας.

Οι τίγρεις πρέπει να εκμεταλλευτούν τη δυναμική και να εξερευνήσουν διαφορετικές δυνατότητες. Είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση.

Τύχη προβλέπεται και στον έρωτα! Αν αναζητάτε μια σχέση, αδράξτε τις ευκαιρίες και απολαύστε τις πολλές ευχάριστες ρομαντικές συναντήσεις.

Η διεύρυνση του κοινωνικού σας κύκλου όχι μόνο τους φέρνει απροσδόκητες συναντήσεις, αλλά και ενισχύει τη γενική τύχη σας κατά τη διάρκεια του έτους.

Ωστόσο, φροντίστε να περιορίσετε την τάση για αλαζονεία και εκφράστε τη γνώμη σας με περίσκεψη. Η καλή τύχη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλες οι ενέργειές σας είναι χωρίς συνέπειες. Προσοχή να μην υποκύπτετε στο πολύ και ανθυγιεινό φαγητό, γιατί μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία σας.

Λαγός
Λαγός: Μία καλή χρονιά

Το Έτος του Βοδιού είναι καλό για όσους έχουν γεννηθεί κάτω από το σύμβολο του Λαγού.  Όλα θα είναι αρκετά ρόδινα και θα είστε σε θέση να ανακάμψετε από τα πρόσφατα θέματά σας.

Γεμάτοι με θετικότητα και αισιοδοξία, αυτή είναι μια καλή χρονιά για να θέσετε στόχους και να ακολουθήσετε νέους δρόμους. Ωστόσο, θα πρέπει να βασίζεστε περισσότερο στις δικές σας δυνάμεις παρά απλώς στην καλή σας τύχη.

Στον εργασιακό τομέα, οι προσπάθειές σας θα αναγνωριστούν και έχετε καλές προϋποθέσεις για κάποια προαγωγή ή γενικότερα βελτίωση της θέσης και των οικονομικών σας, παρά τις αντίξοοες συνθήκες.

Στα ερωτικά σας φυσά ούριος άνεμος, αλλά να θυμάστε ότι απαιτείται υπομονή και αμοιβαία κατανόηση, εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια ισχυρή και σταθερή σχέση.

Η υγεία σας είναι καλή, αλλά πρέπει να αποφεύγετε την επίπονη άσκηση για να αποτρέψετε πιθανούς τραυματισμούς στα άκρα.

Δράκος
Δράκος: Αναμένεται σταθερότητα για τους επόμενους 12 μήνες

Μια σταθερή αλλά «μέτρια» χρονιά είναι μπροστά για όσους έχουν γεννηθεί στη χρονιά του Δράκου: Η καριέρα σας θα είναι σταθερή, χωρίς σκαμπανεβάσματα, αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν θα δείτε κάποια ιδιαίτερη αναγνώριση στις εργασιακές σας ικανότητες.

Ωστόσο, αναμένεται μια στροφή της μοίρας μετά τα μέσα του φθινοπώρου, άρα αξίζει να περιμένετε την ευκαιρία να παρουσιαστεί.

Παρόλο που θα έχετε πολλές ρομαντικές συναντήσεις φέτος, ενδέχεται να καταλήξετε να μην αισθάνεστε ικανοποίηση, καθώς δεν αφιερώνετε πολύ χρόνο για να καλλιεργήσετε μία σχέση. Η παρορμητικότητά σας επίσης, σημαίνει ότι ερωτεύεστε πολύ εύκολα… αλλά συχνά το λάθος άτομο.

Προσοχή σε θέματα υγείας που αφορούν τους πνεύμονες και τις αναπνευστικές παθήσεις, καθώς και στα δερματολογικά.

Φίδι
Φίδι: Μία χρονιά ανάμεσα στην καλή τύχη και τον κίνδυνο

Θα είναι μια χρονιά γεμάτη τύχη αλλά και κινδύνους. Εφόσον θα περιτριγυρίζεστε από πολλούς ανθρώπους, θα προκύψουν απροσδόκητες ευκαιρίες μέσα από το ευρύ κοινωνικό σας δίκτυο.

Η αυξανόμενη δημοτικότητά σας όμως, μπορεί επίσης να προσελκύσει  διπρόσωπα άτομα, οπότε χρειάζεται προσοχή σε ποιους ανοίγεστε και τι λέτε.  Καλύτερα να συγκεντρωθείτε στη δουλειά σας, στην οποία πρέπει να δώσετε την ενέργειά σας και να μιλάτε λιγότερο.

Αρκετή τύχη στην ερωτική σας ζωή, αλλά αν η προσδοκία σας είναι μία σοβαρή σχέση ή γάμος τότε καλύτερα να χαμηλώσετε τις απαιτήσεις σας! Τα φίδια είναι πολύ επιλεκτικά στην αναζήτηση συντρόφου, πράγμα που τα δυσκολεύει.

Προσοχή σε προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τις αρθρώσεις, κυρίως στους ώμους.

Άλογο
Άλογο: Μία χρονιά σαν… τρενάκι λούνα παρκ

Και με αυτό θέλουμε να πούμε ότι είναι μία χρονιά με σκαμπανεβάσματα και προκλήσεις. Τα πολυαναμενόμενα σχέδιά σας θα αναβληθούν ή ακόμη και θα σταματήσουν λόγω απροσδόκητων μεταβλητών. Αλλά, όπως λέει και η σχετική ρήση, «εν μέσω κάθε κρίσης βρίσκεται μια μεγάλη ευκαιρία».

Και οι ευκαιρίες σταδιοδρομίας ή βελτίωσης της θέσης και των οικονομικών θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του τέλους της χρονιάς κατά τους χειμερινούς μήνες.

Χρειάζεται να επιστρατεύσετε ψυχραιμία και ηρεμία και να σταθείτε με σωφροσύνη και ειλικρίνεια στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί σας ή η εταιρεία στην οποία εργάζεστε. Με τον τρόπο αυτό θα κερδίσετε σε αξιοπιστία.

Εκτός από την εργασία, η ειλικρίνεια είναι επίσης κλειδί για την επιτυχία στις σχέσεις σας. Μείνετε αληθινοί με τον εαυτό σας και θα προσελκύσετε το σωστό άτομο που θα εκτιμήσει τα χαρίσματά σας.

Προσοχή στα προβλήματα των ματιών και του κεφαλιού. Πονοκέφαλοι, ζαλάδες και ίλιγγος μπορεί να εμφανιστούν συχνά καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Πρόβατο
Πρόβατο: Μία δύσκολη χρονιά με πολλές προκλήσεις

Φαίνεται ότι η χρονιά θα παρουσιάσει αρκετές δυσκολίες και θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε πολλά εμπόδια σε όλες τις πτυχές της ζωής. Το έτος του Βοδιού δεν είναι κατάλληλο για να πάρετε σημαντικές αποφάσεις, όπως η έναρξη μιας επιχείρησης ή η αλλαγή εργασίας, καθώς το μυαλό σας δεν είναι καθαρό.

Σταματήστε να βρίσκετε δικαιολογίες και να αναβάλλετε συνεχώς τα πράγματα αν θέλετε να έχετε κάποια τύχη στον ερωτικό τομέα. Καλό είναι να βγείτε από το… καβούκι σας και να αναζητήσετε περισσότερη κοινωνική ζωή, όπου και είναι πιθανόν να συναντήσετε κάποιο ενδιαφέρον άτομο.

Φροντίστε για την ασφάλειά σας και τα τροχαία ατυχήματα.

Πίθηκος
Πίθηκος: Ετοιμαστείτε για μία χρονιά με ευκαιρίες και καλή τύχη

Προβλέπεται μια ακμάζουσα χρονιά γεμάτη ευκαιρίες και καλή τύχη. Καλό είναι να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και έτοιμοι να εκμεταλλευθείτε τις  χρυσές ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν.

Δείτε Επίσης

Τα ζώδια... επιστρέφουν στην καθημερινότητα!

Θα επιτύχετε πολλά στην καριέρα σας, με καινοτόμα σχέδια και πρωτοποριακές απόψεις που θα βρουν απήχηση. Για όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, είναι καλή χρονιά να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας, π.χ. δημιουργώντας μια διαδικτυακή επιχείρηση χαμηλού κόστους.

Οι πίθηκοι θα έχουν επίσης μια γόνιμη κοινωνική ζωή φέτος. Θα έχετε ευκαιρίες να κάνετε νέες γνωριμίες και φιλίες με γοητευτικές προσωπικότητες. Χάρη στην ελκυστικότητά σας και την κοινωνική λάμψη σας, η σπίθα του έρωτα είναι πιθανόν να ανάψει!

Αλλά είναι σοφό να ξεκαθαρίστε τις προθέσεις σας από την αρχή για να αποφύγετε διφορούμενα σινιάλα που θα μπορούσαν να βλάψουν τη φήμη και τις φιλίες σας!

Στα θέματα υγείας δώστε προσοχή στα νεφρά και στους πόνους στη μέση.

Κόκορας
Κόκορας: Θα απολαύσετε μία καλύτερη τύχη φέτος

Τα κοκόρια θα έχουν καλύτερη τύχη φέτος! Προβλέπεται μία «χρονιά μάθησης», οπότε θα πρέπει να σταματήσετε να είστε παθητικοί και να αρχίσετε να παίρνετε τα πράγματα στα χέρια σας και να αγωνίζεστε ενεργά για ευκαιρίες.

Αν και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι απροσδόκητο ή μη ικανοποιητικό, κάθε πρόκληση είναι μια χρυσή ευκαιρία μάθησης! Ο κόκορας λαμβάνει επίσης ευλογίες από τον Wen Chang, τον θεό που επιβλέπει τη νοημοσύνη και τη σοφία των θνητών, κατά την κινεζική μυθολογία, οπότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον χρόνο σας για περαιτέρω μελέτη και εκπαίδευση.

Σε ό,τι αφορά την αγάπη; Μοιάζει μία χρονιά χωρίς πολλές ευκαιρίες και τύχη. Ίσως γιατί αισθάνεστε ότι έχετε κουραστεί να αναζητάτε την αγάπη και να επενδύετε σε σχέσεις, κι έτσι έχετε χάσει το ενδιαφέρον σας.

Από την άλλη, δεν θα υποφέρετε από σοβαρά προβλήματα υγείας, αν και είστε επιρρεπείς σε μικρές μολύνσεις.

Σκύλος
Σκύλος: Μία ανήσυχη… χρονιά

Φαίνεται ότι έχετε μπροστά σας μία χρονιά με ανατροπές, ανησυχίες και αστάθεια. Μία χρονιά που θα βρεθείτε μπροστά σε προβλήματα και δυσκολίες στις σχέσεις. Προετοιμαστείτε για τα χειρότερα στα μέσα του έτους.

Το συσσωρευμένο στρες σημαίνει ότι μπορεί να χάσετε την ψυχραιμία σας και τη διαύγειά σας, οπότε δώστε μεγάλη σημασία σε αυτά, γιατί μπορεί έτσι να δημιουργήσετε τις συνθήκες για αρνητικά αποτελέσματα και κακή τύχη.

Τα πράγματα σύμφωνα με το κινέζικο ωροσκόπιο δεν είναι καλά ούτε στις σχέσεις. Επιλέξτε τον σύντροφό σας με σύνεση και να ξεκινήστε μια σχέση μόνο όταν αισθάνεστε ότι έχετε καταλάβει καλά τον άλλον.

Καλείστε να φροντίσετε κυρίως την ψυχική σας υγεία. Η κακή ποιότητα ύπνου που προκαλείται από το άγχος θα αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών διαταραχών, όπως η κατάθλιψη.

Χοίρος
Χοίρος: Η τύχη σας χαμογελά φέτος

Είναι μία χρονιά που η τύχη χαμογελά στη ζωή σας! Είστε στα καλύτερά σας, γεμάτοι λάμψη και έξυπνες κινήσεις. Είναι η χρονιά που θα πρέπει να αναπτύξετε τις κοινωνικές και επαγγελματικές σχέσεις, να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να αναπτύξετε νέες ευκαιρίες εργασίας και επιχειρήσεων.

Οι χοίροι θα μπορούσαν επίσης να θέσουν έναν πιο φιλόδοξο στόχο φέτος, αφού έχετε πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Ταυτόχρονα μπορείτε να προσελκύσετε πολλούς ανθρώπους και αυτό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πολλαπλές… ερωτικές υποθέσεις. Οι περίπλοκες σχέσεις, βέβαια, μπορεί να μην οδηγήσουν σε μακροχρόνιες σχέσεις, αλλά  η ευκαιρία για ρομαντικές στιγμές είναι παρούσα!

Η υγεία σας βελτιώνεται πάρα πολύ φέτος και δεν προβλέπεται κανένα σημαντικό πρόβλημα.

Αρουραίος
Αρουραίος: Μετά τις δυσκολίες, ανατέλλει μία καλύτερη χρονιά

Αφού βιώσατε μία δύσκολη χρονιά, τώρα οι προσδοκίες για μία καλύτερη χρονιά και μία ώθηση στην τύχη σας είναι εδώ. Αλλά πρέπει να επιδείξετε επιμονή και αντοχή, καθώς η τύχη μοιάζει να σας χαμογελά κυρίως μετά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η συμβουλή είναι να μην θέσετε πολύ υψηλούς στόχους τους! Καλύτερα είναι να πατάτε γερά τα πόδια σας στο έδαφος και να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε οποιεσδήποτε προκλήσεις. Θα μπορέσετε να επιτύχετε τους στόχους σας, κυρίως τους επαγγελματικούς, στο δεύτερο μισό του 2021.

Ο αρουραίος τείνει να είναι αναποφάσιστος στις σχέσεις. Στις ερωτικές σχέσεις είστε συνήθως ανασφαλείς, ειδικά όταν ένας πιθανός νέος σύντροφος εμφανίζεται στον ορίζοντα. Αυτό σας κάνει να είστε παθητικοί, και κάπως δειλοί να αφεθείτε στα συναισθήματά σας. Προσπαθήστε να το αποβάλλετε και να αφοσιωθείτε στη διατήρηση της σχέσης, ώστε να διαρκέσει!

Δώστε προσοχή και κάντε τακτικό έλεγχο στο αναπαραγωγικό σύστημα φέτος.

Βρείτε το ζώδιό σας στο κινέζικο ωροσκόπιο στον πίνακα:

Κινέζικο ωροσκόπιο

Όσοι είστε γεννημένοι Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, καλύτερα δείτε ανάλογους πίνακες, γιατί το κινέζικο έτος αλλάζει στο διάστημα μεταξύ της 21ης Ιανουαρίου και της 20ης Φεβρουαρίου, σε διαφορετική ημερομηνία κάθε χρονιά

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.