Μήπως έχετε…μεγάλες προσδοκίες; Σταματήστε να περιμένετε αυτά τα 9 πράγματα από τους άλλους!

Μήπως έχετε…μεγάλες προσδοκίες; Σταματήστε να περιμένετε αυτά τα 9 πράγματα από τους άλλους!

Οι μεγάλες προσδοκίες συχνά είναι πηγή απογοήτευσης. Και πολλές φορές δεν είναι καν δίκαιο να περιμένουμε υπερβολικά πολλά από τους άλλους. Αν και είναι φυσιολογικό να έχουμε προσδοκίες, οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες το μόνο που προσφέρουν είναι απανωτές απογοητεύσεις. Ναι, αξίζουμε πολλά, αλλά όταν περιμένουμε παραπάνω από αυτά που μπορούν να μας δώσουν, τότε η καταστροφή μας περιμένει στη γωνία. Ποια είναι τα 9 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να περιμένετε από τους άλλους;

Επιμέλεια: Σοφία Κροκιδά

1. Να σας ολοκληρώνουν

Ζούμε σε μια κοινωνία που παρομοιάζει την αγάπη με παραμύθι. Από μικροί μαθαίνουμε να ψάχνουμε το άλλο μας μισό που θα μας ολοκληρώσει, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν έχει έρθει στον κόσμο αυτό με αυτό τον σκοπό. Και δεν είναι καν δυνατό να μας ολοκληρώσει κάποιος. Για να νιώσουμε ολόκληροι και γεμάτοι πρέπει απλώς να δουλέψουμε με τον εαυτό μας.

2. Να σας επιβεβαιώνουν

Όταν αρχίζουμε να χρειαζόμαστε συνεχώς επιβεβαίωση από τους άλλους καταλήγουμε να απελπιζόμαστε και να εξαρτώμαστε από την προσοχή που μας δίνουν οι γύρω μας. Και κάπως έτσι χάνουμε τον εαυτό μας. Το μυστικό είναι να μας δίνει την επιβεβαίωση ο ίδιος μας ο εαυτός.

3. Να ανταποκρίνονται στα στανταρ σας

Συχνά περιμένουμε οι άλλοι να ανταποκρίνονται στα στάνταρ που εμείς έχουμε θέσει για τον εαυτό μας, γεγονός εξαιρετικά άδικο. Ο καθένας μας έχει διαφορετικές καταβολές, εμπειρίες και στάση ζωής. Το σημαντικό λοιπόν είναι οι άνθρωποι στη ζωή σας να ταιριάζουν με τις πράξεις και την ενέργειά μας και όχι απλώς να είναι αυτοί που θέλουμε να είναι. Δυστυχώς το μόνο που μπορούμε να καταφέρουμε έχοντας τέτοιες προσδοκίες είναι να δημιουργήσουμε τοξικές σχέσεις.

4. Να είναι τέλειοι

Είναι εντελώς παράλογο να περιμένουμε να είναι κάποιος τέλειος. Και ξέρετε γιατί; Γιατί ούτε εμείς είμαστε! Αν νομίζετε ότι είστε τέλεια τότε έχετε πολλή δουλειά ακόμα με τον εαυτό σας. Μην ξεχνάτε ότι όλοι έχουμε θέματα με τα οποία παλεύουμε. Αν το πρόβλημα κάποιου σας ενοχλεί μπορείτε να κρατήσετε την απόσταση που χρειάζεστε. Αλλά μην περιμένετε από κανέναν να είναι τέλειος.

5. Να διαβάζουν τη σκέψη σας

Μπορεί να νομίζετε ότι είναι λογικό οι άλλοι να ξέρουν πώς νιώθετε και τι σκέφτεστε. Μην ξεχνάτε όμως ότι ο καθένας έχει στο μυαλό του χίλια δυο πράγματα που δεν του επιτρέπουν να θυμάται πάντα ό,τι είναι σημαντικό για εσάς. Θα πρέπει να μάθετε να εκφράζεστε και να επικοινωνείτε με στους γύρω σας, αν θέλετε να ξέρουν πώς νιώθετε.

6. Να αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις σας

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση προς τους επιτυχημένους ανθρώπους είναι το πώς κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή. Και η πιο συνηθισμένη απάντηση είναι ότι ο καθένας θα πρέπει να βρει τον δικό του τρόπο να τα καταφέρει.

Δείτε Επίσης
Μήπως συναντήσατε έναν άνδρα-παιδί;

7. Να συμφωνούν με ό,τι λέτε

Είναι αδύνατον να συμφωνούν όλοι με ό,τι και να λέτε. Ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις και τα δικά του συναισθήματα και τα πράγματα με τα οποία συμφωνούμε είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με όλα αυτά.

8. Να αλλάξουν

Ναι, οι άνθρωποι αλλάζουν. Αλλά όχι για τους άλλους. Οι άνθρωποι αλλάζουν μόνο για τον εαυτό τους.

9. Να σας σώσουν

Κανείς δεν θα σας σώσει από τις επιλογές σας. Αν περιμένετε κάποιον να έρθει να σας γλιτώσει από τα λάθη σας, μάλλον θα περιμένετε για πολύ ακόμα. Γίνεται η ηρωίδα του εαυτού σας που θα σωθεί με τις δικές τις δυνάμεις και μόνο.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.