Όταν η καρδιά παρηγορεί τον νου μας!

Όταν η καρδιά παρηγορεί τον νου μας!

Από την καρδιά στον νου ή οι 30 πόντοι που καθορίζουν την ισορροπία μας! Γιατί, τόση είναι η απόσταση που χωρίζει τα δύο ζωτικά μας όργανα! Αλλά πόσες φορές αυτή η απόσταση γίνεται σχεδόν… άβυσσος; Ένας εσωτερικός μονόλογος που μάλλον τον έχουμε ζήσει ουκ ολίγες φορές! Ας δούμε πού μπορεί να καταλήξει.

Όταν αποφάσισα να ακολουθήσω τη φωνή της καρδιάς μου και να γίνω εκπαιδεύτρια ενήλικων ατόμων, life coach, που αισθάνονταν ότι η ζωή τους βρισκόταν σε ένα σημείο που χρειαζόταν ώθηση για να πάει παρακάτω, δεν φανταζόμουν ειλικρινά ότι η μέγιστη ανταμοιβή μου θα ήταν ένα γράμμα σαν το παρακάτω.

Ένα γράμμα από ένα νεαρό κορίτσι που είχε χαθεί μέσα στο τρόπο σκέψης και δράσης που επιβάλει μια επικριτική και συνθλιπτική κοινωνία.  Ένα γράμμα υπέρβασης, βαθιάς κατανόησης εαυτού και πραγματικής αγάπης.

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε στη ζωή μου και τη φωτίζετε.

Ελένη Αϋφαντή,
Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Life coaching

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Από την coachee Μοσχούλα Μπουζοπούλου

Καρδιά: Γιατί είσαι έτσι σήμερα;
Νους: Έτσι, πώς;

Καρδιά: Μελαγχολική. Τι συμβαίνει; Έγινε κάτι;
Νους: Ναι!

Καρδιά: Τι έγινε, θες να μου πεις;
Νους: Όχι!

Καρδιά: Εντάξει, όταν είσαι έτοιμη, εγώ θα είμαι εδώ για σένα!
Νους: (Σιωπή, για λίγη ώρα) Νιώθω στενοχώρια…

Καρδιά: Ε, και; Δεν μπορείς να νιώθεις στενοχώρια κάποιες φορές; Αγάπησε την, αποδέξου την,  πες ναι, τώρα μπορώ να νιώθω και στενοχώρια!
Νους: Είναι καλό να νιώθω στενοχώρια;

Καρδιά: Τι θα πει καλό ή κακό, αυτό είναι η ζωή, σημαίνει ότι αισθάνεσαι, ότι ζεις. Όμως, γιατί νιώθεις στενοχώρια;
Νους: Γιατί αισθάνομαι ότι τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλω και ότι κάτι δεν πάει καλά με εμένα

Καρδιά: Και τι περιμένεις από εσένα;
Νους: Να, να είναι η δουλειά μου όπως τη θέλω, με τις συνθήκες που θέλω, να τα μάθω όλα γρήγορα για να μπορώ να είμαι ικανή να σταθώ, να βγαίνω συνέχεια, να έχω πολλές φίλες, να μην σκέπτομαι τίποτα, να τα πάω καλά στις σπουδές μου, να νιώθω ικανή, να νιώθω γεμάτη, να φλερτάρω, να… να… να….

Καρδιά: Και αν σου πω ότι όοοοολα αυτά τα έχεις;
Νους: Μα πώς; Αφού τα έχω, γιατί νιώθω έτσι;

Καρδιά: Γιατί τα έχεις και δεν τα εκτιμάς, πάντα θέλεις κάτι παραπάνω! Συνέχεια ζητάς και απαιτείς, δεν στέκεσαι καθόλου να εκτιμήσεις και να απολαύσεις ό,τι έχεις πετύχει μέχρι τώρα.
Νους: Δεν είναι έτσι όπως τα λες, γιατί ούτε στη δουλειά μου έχω ό,τι θέλω, ούτε βγαίνω συνέχεια, ούτε είμαι ενθουσιασμένη, ούτε… ούτε… ούτε…..

Καρδιά: Θυμήσου από πού ξεκίνησες!  Μέσα σε ένα χρόνο, ανακάλυψες τόσα πολλά πράγματα για τον εαυτό σου, έμαθες πόσο σου αρέσουν τα βιβλία, απέκτησες φίλες, αποδεικνύεται πως ακόμη και που παραπονιέσαι για τη δουλειά, όταν κλήθηκες να ανταπεξέλθεις, τα κατάφερες με πολύ μεγάλη επιτυχία  και εσύ αντί να μένεις σε αυτό, μένεις στα μικρά λαθάκια.  Εστιάζεις πάντα στο έλλειμμα, στο πόσα παραπάνω θα ήθελες να μάθεις, να κάνεις. Και ποιος σου είπε ότι μπορείς να τα μάθεις όλα αμέσως;  Να τα κάνεις όλα με τη μία; Κι αν δεν γίνουν όλα έτσι, είσαι ο αδύναμος κρίκος; Ποιος το λέει αυτό;

Εγώ αποδέχομαι όλα αυτά που λες ότι θέλεις,  εσύ το κάνεις για μένα; Με ακούς; Με αποδέχεσαι; Αποδέχεσαι αυτά που θέλω;

Εγώ υπάρχω και θα υπάρχω και θα είμαι πάντα εδώ, θα σε συντροφεύω πάντα αρκεί να το θες! Δεν σε πιέζω και δεν σου επιτίθεμαι, δεν σου φέρνω αντίρρηση και σε αποδέχομαι!

Μπορούμε να συνυπάρξουμε ειρηνικά; Γιατί και τώρα συνυπάρχουμε με τη μόνη διαφορά ότι με πολεμάς κάθε μέρα! Είμαστε τόσο ίδιοι, προερχόμαστε από τον ίδιο άνθρωπο!  Άσε με να σου κρατήσω το χέρι..!

Είμαστε μαζί, είσαι αυτό που είσαι και είναι σημαντικό να υπάρχεις και να υπάρχω, δεν ακυρώνει ο ένας τον άλλον, τον σέβεται, τον αγκαλιάζει!
Νους:  (Δεν απαντά σε τίποτα είναι αμίλητος, ίσως για πρώτη φορά…) Γιατί δεν έρχεσαι πάντα, γιατί δεν με σταματάς από αυτόν τον παροξυσμό που με πιάνει;

Καρδιά: Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα εδώ, απλά σε σέβομαι, σε ακούω και σε αποδέχομαι. Αυτό σημαίνει για μένα αγάπη, αυτό που νιώθω για σένα, δηλαδή!
Νους: Δεν έχεις την ανάγκη να φανείς, να δειχτείς και να κυριαρχήσεις όπως εγώ;

Καρδιά: Όχι, γιατί ξέρω τη δύναμη μου! Ξέρω από τι αποτελούμαι και τι θέλω..
Νους: Αυτό που λες με προσβάλει!

Καρδιά: Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου, αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι κι εσύ ξέρεις, απλά το μόνο που χρειάζεται είναι να ακούς τη φωνή, να δοκιμάζεις, να συνηθίζεις να αλλάζεις τρόπους σκέψης και δράσης, να αποδέχεσαι αυτό που έρχεται εκείνη τη στιγμή και να βγαίνεις πάνω από αυτό. Μην βυθίζεσαι, είσαι δυνατός, κολύμπα και μείνε στην επιφάνεια. Ξέρεις τι αξίζεις! Απλά άκου!
Νους: Δεν ξέρω τι να σου πω, είσαι πάντα τόσο καλή με όλα;

Δείτε Επίσης
4 πράγματα που κάνουν στο κρεβάτι όταν είναι πραγματικά ερωτευμένοι

Καρδιά: Είμαι αυτό που είμαι, δεν ξέρω αν είμαι καλή ή κακή, όμορφη ή άσχημη. Ξέρω ότι εγώ είμαι καλά, αγαπώ αυτό που είμαι και υπάρχω. Ακούω, αποδέχομαι το κάθε τι, μαθαίνω, απολαμβάνω.
Νους: Και πώς το κάνεις αυτό;

Καρδιά: Δεν επηρεάζομαι, μένω συνειδητή, ακούω, δέχομαι, αποδέχομαι, χωρίς όμως, να χάνω την αυταξία μου, απλά μαθαίνω…. αυτό μπορείς να το κάνεις και εσύ!
Νους: Δηλαδή;

Καρδιά: Ξέρεις τι θες;
Νους: Ναι!

Καρδιά: Τι είναι αυτό που θες;
Νους: Να είμαι ικανή στη δουλειά, να…., να….., να……

Καρδιά: Μπορείς να είσαι!
Νους: Να έχω τις φίλες μου, να….., να….

Καρδιά: Τις έχεις!
Νους: Να έχω το αγόρι μου, να…. , να….

Καρδιά: Κάθε μέρα που περνάει είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο αγόρι σου, απόλαυσε τη διαδρομή μέχρι να φτάσεις
Νους: Γιατί τα βλέπεις όλα τόσο θετικά;

Καρδιά: Γιατί είναι! Πιάσε την ουσία των πραγμάτων στη ζωή σου. Μην επιτρέπεις στην άσκοπη σκέψη να σου τρώει χρόνο, διάθεση, ενέργεια, ενθουσιασμό, ζωντάνια. Ψάχνε τη συνειδητότητά σου σε διαφορετικά μέρη κάθε φορά, μην αφήνεις κανέναν να επηρεάσει αυτό που έχεις μέσα σου!  Από εσένα εξαρτάται!

Νομίζω για σήμερα είπαμε πολλά δεν θέλω να σε κουράσω άλλο, σκέψου το, στο χέρι σου είναι!

Σ’ αγαπάω!!!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.