Πάθος και ρομαντισμός: Οι «καυτές» προσωπικότητες

Πάθος και ρομαντισμός: Οι «καυτές» προσωπικότητες

Ο καθένας μας έχει ένα “αρχέτυπο” που περιγράφει την προσωπικότητά του. Από τις αδυναμίες και τα δυνατά μας σημεία μέχρι το πώς φερόμαστε στις σχέσεις μας. Ανήκετε εσείς ή ο σύντροφός σας στους τύπους της «φωτιάς»; Δεν έχετε παρά να ρίξετε μία ματιά στο χέρι σας και στο χέρι του συντρόφου σας για να το ανακαλύψετε!

Επιμέλεια: Σοφία Κροκιδά

Η χειρομαντεία περιγράφει συνολικά 22 διαφορετικά αρχετυπικά είδη ανθρώπου. Μεταξύ αυτών υπάρχουν οι 4 πιο «καυτές» προσωπικότητες και όλες ανήκουν στην κατηγορία της «φωτιάς».

Η φωτιά συνδέεται με το πάθος και τον έρωτα και οι άνθρωποι που έχουν την τύχη να ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία έχουν ένα… προβάδισμα σε ό,τι αφορά τις ρομαντικές και παθιασμένες σχέσεις.

Όσοι λοιπόν έχουν τα χαρακτηριστικά της «φωτιάς» είναι άνθρωποι με ελεύθερο πνεύμα, πιο ανοιχτοί και με λιγότερους ενδοιασμούς από τους άλλους. Ευπροσάρμοστοι και διαισθητικοί, καταλαβαίνουν ευκολότερα τις ανάγκες των συντρόφων τους. Αυτό τους κάνει πιο δοτικούς στην αγάπη αλλά και με ένα ταλέντο να προλαβαίνουν τις επιθυμίες του άλλου!

Είναι σαν η ίδια η Αφροδίτη να τους έχει προικίσει με ιδιαίτερα ταλέντα στον έρωτα και τα συναισθήματα!

Πώς χρησιμοποιούνται στη χειρομαντεία;

Η χειρομαντεία χωρίζει τους χαρακτήρες ανάλογα με τα 4 στοιχεία της φύσης: φωτιά, νερό, γη και αέρας. Για να δείτε ποιο από τα 4 στοιχεία είστε αρκεί να κοιτάξετε τα χέρια και τα δάχτυλά σας.

Οι 4 τύποι με τους οποίους θα ασχοληθούμε, ανήκουν στο στοιχείο της φωτιάς και έχουν δύο κοινά: κοντά δάχτυλα και ορθογώνια παλάμη. Είναι άνθρωποι με ελεύθερο πνεύμα, ανοιχτό μυαλό και… ειδικές ικανότητες στον έρωτα!

Οι 4 πιο “καυτές” κατηγορίες είναι: ο τροχός της τύχης, το άρμα, ο μάγος και οι εραστές.

1. Ο τροχός της τύχης: δημιουργικότητα και πάθος

Ο τροχός της τύχης είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος προσωπικότητας. Αλλά αυτό δεν τον κάνει λιγότερο εντυπωσιακό! Οι άνθρωποι αυτοί είναι δημιουργικοί, παθιασμένοι, με δίψα για ζωή. Ξέρουν τι θέλουν, πιάνουν τη ζωή από τα κέρατα και δουλεύουν με ζέση για να το κατακτήσουν. Η τύχη για αυτούς δεν είναι κάτι που συμβαίνει αλλά κάτι που δημιουργείς.

χειρομαντία - τροχός

Μαγνητίζουν τους γύρω τους και είναι πολύ καλή παρέα. Ασχολούνται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα και ζούνε την κάθε στιγμή με πάθος.

Στις σχέσεις τους δίνουν όλη τους την ενέργεια και ζητάνε το ίδιο και από τον σύντροφό τους. Γι’ αυτό και πολλές φορές δυσκολεύονται να ερωτευτούν.  Από την άλλη, συχνά είναι ανασφαλείς, πράγμα που σημαίνει ότι αποζητούν πολλές φορές κομπλιμέντα και επιβεβαίωση.

Το πάθος και η ζωντάνια τους τους κάνουν άτομα συναρπαστικά που αγαπούν να δοκιμάζουν νέα πράγματα στις σχέσεις του και είναι ανοιχτοί στις αλλαγές, ενώ προσπαθούν για την επίτευξη των στόχων των ίδιων και των συντρόφων τους.

Αν ανήκετε στο αρχέτυπο της φωτιάς, η προσωπικότητά σας κυριαρχείται από το πάθος και τον ρομαντισμό, κάτι που σας κάνει ιδανικό εραστή ή ερωμένη αλλά και εξαιρετικό φίλο σε μία σχέση. Απλώς θυμηθείτε να εξισορροπείτε την υπερβολική ενέργεια γιατί μπορεί και να σας εξουθενώσει!

2. Το άρμα: διασκεδαστικοί και με στόχους

Η προσωπικότητα αυτή θέλει δράση και πράξεις. Είναι άτομα ιδιαίτερα ισορροπημένα συναισθηματικά με πολύ υψηλά ιδανικά. Γεμάτοι ενθουσιασμό και ενέργεια, δεν θέλουν να μένουν πίσω στους στόχους τους.

χειρομαντία - άρμαΤους αρέσει να αναλαμβάνουν τον ρόλο του αρχηγού και να ανοίγουν τον δρόμο για την επιτυχία, αν και συχνά δεν έχουν υπομονή για ό,τι τους φαίνεται ασήμαντο.

Αν νιώσουν ότι ο σύντροφός τους δεν μπορεί να τους ακολουθήσει, τότε δεν σπαταλάνε τον χρόνο τους. Αν όμως νιώσουν ότι κάτι αξίζει γίνονται ιδανικοί στο να εμπνεύσουν το ταίρι τους αναζητώντας μαζί τους τη διασκέδαση και την περιπέτεια.

Γεμάτοι ζωντάνια και ζωτικότητα, οι τύποι αυτοί είναι ιδιαίτερα παθιασμένοι εραστές και πάντοτε είναι ωραίο να τους έχει γύρω σου. Από την άλλη όμως,  σε όσους δεν τους ξέρουν καλά, μπορεί να φανούν υπερόπτες ή ανταγωνιστικοί αλλά στην πραγματικότητα δίνουν τα πάντα στους ανθρώπους που αγαπάνε και σπάνια τους απογοητεύουν, όταν πρόκειται να δοκιμάσουν νέες περιπέτειες.

Δείτε Επίσης
Χειρομαντεία για... αρχάριους

3. Ο μάγος: εξυπνάδα και σκανταλιά

Το χαρακτηριστικό στο χέρι ενός μάγου είναι το δυνατό και μεγάλο μικρό δάχτυλο. Οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία έχουν υπό μία έννοια «μαγικές» ιδιότητες!

χειρομαντία - μάγοςΓνωρίζουν ότι έχουν τα εργαλεία για να δημιουργήσουν το αποτέλεσμα που θέλουν ακόμη κι αν δεν είναι σίγουροι με ποιον ακριβώς τρόπο θα τα χρησιμοποιήσουν για να φθάσουν στον στόχο τους.

Είναι όλο ιδέες και συνήθως είναι άτομα ιδιαίτερα έξυπνα, που τους αρέσει να μοιράζονται τις γνώσεις και τις απόψεις τους με τους γύρω τους. Μερικές φορές είναι ελαφρώς μυστικοπαθείς αλλά έτσι δεν είναι οι μάγοι; Πάντοτε έχουν έναν άσσο στο μανίκι τους…

Τους αρέσουν οι σκανταλιές και τα κόλπα και μπορούν να βαρεθούν εύκολα τον σύντροφό τους αν δεν ταιριάζει μαζί τους εγκεφαλικά. Το ιδανικό ταίρι τους όμως, είναι  χαμηλών τόνων, ώστε να φέρνει την ισορροπία στη ζωή τους.

Ο μάγος είναι χαρακτήρας με πάθος και δένεται στενά με όσους αγαπάει. Του αρέσει να δοκιμάζει νέα πράγματα στο κρεβάτι και να πειραματίζεται. Είναι ικανός να ανοίξει νέους ερωτικούς ορίζοντες στον σύντροφό του, τους οποίους δεν είχε καν φανταστεί… Μία βραδιά με έναν μάγο είναι σίγουρα κάτι αξέχαστο!

4. Οι εραστές: ζεστασιά και αισθησιασμός

Οι εραστές είναι από τα πιο σπάνια αρχέτυπα. Είναι αυτοί που ισορροπούν ανάμεσα στα θηλυκά και τα αρσενικά χαρακτηριστικά τους. Είναι το τέλειο κράμα λογικής, συναισθημάτων και πνεύματος.

χειρομαντία - εραστέςΚαταφέρνουν να τα συνδυάζουν όλα και στις σχέσεις τους εξερευνούν ολόκληρο τον κόσμο των συναισθημάτων, των σκέψεων αλλά και των φυσικών παρορμήσεων. Το αρχέτυπο «εραστές» είναι γεμάτο αισθησιασμό και τα άτομα που ανήκουν σε αυτό είναι γεμάτα πάθος για τη ζωή αλλά με έναν πολύ προσωπικά αισθαντικό τρόπο.

Προτιμούν τις σταθερές σχέσεις που τους φέρνουν αρμονία και ηρεμία. Κι ενώ οι άλλοι τρεις τύποι που ανήκουν στη «φωτιά» μάλλον προτιμούν συντρόφους που τους μοιάζουν, αυτοί αγαπάνε τη διαφορετικότητα και τη βλέπουν ως ένα στοιχείο που δυναμώνει μια αγάπη.

Τους αρέσει να δείχνουν την αγάπη τους στον σύντροφό τους και τον αγκαλιάζουν με τη σκέψη και τη φυσική τους δύναμη.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.