Ζώδια: Ποιο είναι το συναισθηματικό σας αδύναμο σημείο;

Ζώδια: Ποιο είναι το συναισθηματικό σας αδύναμο σημείο;

Κάθε άτομο είναι ευαίσθητο σε διαφορετικές εμπειρίες, θέματα και στρεσογόνους παράγοντες που του προκαλούν δυσάρεστα, βαθιά συναισθήματα. Αυτά τα συναισθηματικά ερεθίσματα διαφέρουν: αυτό που σε πληγώνει ή σε κάνει να νιώθεις άβολα μπορεί να μην ενοχλεί καθόλου κάποιον άλλο! Ποιο είναι το δικό σας αδύναμο σημείο με βάση το ζώδιό σας, ώστε να αρχίσετε να καταλαβαίνετε γιατί ορισμένα πράγματα προκαλούν θυμό, ζήλια, ενοχές, θλίψη και κάθε είδους άβολα συναισθήματα. Χωρίς άλλη καθυστέρηση, πάμε να μάθουμε!

Για να προσδιορίσετε ποιο είναι το σημείο που σας καταρρακώνει, το ζώδιό σας εξηγεί όλα τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας. Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε περισσότερο τι σας ενοχλεί, ώστε να μπορείτε να λάβετε μέτρα για να προστατεύσετε την ψυχική σας υγεία.

Συναισθηματικό έναυσμα είναι οτιδήποτε προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα και μας κάνει να νιώθουμε άβολα. Αν κοιτάξουμε βαθύτερα σε κάθε ζώδιο, βλέπουμε ότι ένα συναισθηματικό έναυσμα είναι στην πραγματικότητα μια αντανάκλαση των διαφόρων πτυχών της ζωής μας με τις οποίες είμαστε απογοητευμένοι. Διαφέρει από άτομο σε άτομο επειδή ο καθένας από εμάς παλεύει με ένα μοναδικό σύνολο προβλημάτων.

Κριός: Ασέβεια

Σας αρέσει να αναλαμβάνετε δράση και συχνά ενεργείτε με γνώμονα τη διορατικότητα πριν προχωρήσετε σε διαδικασίες σκέψης. Οποιοδήποτε σημάδι ασέβειας μπορεί να σας κάνει να αμφισβητήσετε την αίσθηση του εαυτού σας σε βασικό επίπεδο, καθώς νοιάζεστε βαθιά για τον αντίκτυπο που έχετε στους άλλους. Είστε περήφανοι για την ικανότητά σας να υπηρετήσετε ως αποτελεσματικός ηγέτης.

Ταύρος: Αδυναμία ανταπόκρισης

Αξιόπιστος και πιστός ο Ταύρος, η αγάπη σας για ασφάλεια και σταθερότητα αγγίζει κάθε πτυχή τής ζωής σας. Καθώς μεγαλώνετε ειδικά σε όλες τις σχέσεις σας, πιθανότατα έχετε μάθει πόσο σημαντική είναι για εσάς η λέξη «εμπιστοσύνη». Το να μην μπορείτε να ανταποκριθείτε ή να φροντίσετε τον εαυτό σας ή τους άλλους είναι ένας φόβος που μπορεί να σας κάνει να χάσετε τον ύπνο σας.

Δίδυμοι: Ανία

Διαρκώς σε κίνηση προσπαθείτε να ζήσετε όλες τις αισθήσεις και τις πολλές πλευρές τής ζωής. Ως το πιο επικοινωνιακό ζώδιο, σας οδηγεί ο αυθορμητισμός και η κίνηση. Η επιθυμία σας για διέγερση μπορεί να προκαλέσει ένα αίσθημα απογοήτευσης στις σχέσεις σας, καθώς αναγνωρίζετε ότι δεν επηρεάζονται όλοι τόσο από την πλήξη ή την έλλειψη διανοητικής σκέψης όσο εσείς.

Καρκίνος: Κοινωνική κατάρρευση

Ευαίσθητος και προστατευτικός ο Καρκίνος, νιώθετε ιδιαίτερα ευάλωτοι κοντά σε νέα άτομα. Το να βρίσκεστε γύρω από πολλά πρόσωπα πιθανότατα θα προκαλέσει μια εμπειρία εσωτερικής δυσφορίας. Η προσοχή γύρω από τους νεοφερμένους πιθανότατα έχει αναπτυχθεί ως μηχανισμός αντιμετώπισης, καθώς θα καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατέψετε όσους βρίσκονται στον εσωτερικό σας κύκλο. Διαισθάνεστε βαθιά τις συναισθηματικές καταστάσεις των άλλων.

Λέων: Το να είσαι αόρατος

Οι Λέοντες φυσικά αναζητάτε την αναγνώριση των άλλων. Μπορεί να «εξοργιστείτε» επειδή δεν αισθάνεστε ανταπόδοση ή νιώθετε ότι οι άλλοι απομακρύνονται. Όταν οι σχέσεις επιβραδύνουν, αναρωτιέστε φυσικά τι κάνατε λάθος. Θέλετε βαθιά να βοηθήσετε τους άλλους να νιώσουν ότι τους νοιάζεστε και αυτό μπορεί να είναι μια υποσυνείδητη προσπάθεια να αποτρέψετε τον εαυτό σας από το να αισθάνεται αόρατος εσωτερικά.

Παρθένος: Αγένεια

Παρθένε, προσπαθείς να φτάσεις στη ρίζα κάθε προβλήματος. Με έντονη προσοχή στη λεπτομέρεια, ένα υποπροϊόν του να μην αισθάνεστε ότι ανταποκρίνεστε στα δικά σας πρότυπα είναι η υπερανάλυση με γνώμονα την τελειότητα. Η αυτοκριτική ενισχύεται όταν οι άλλοι συμπεριφέρονται με κακούς και αγενείς τρόπους, καθώς παίρνετε αυτές τις εμπειρίες προσωπικά.

Ζυγός: Απομόνωση

Η βαθύτερη επιθυμία σου είναι να αγαπήσεις και να σε αγαπήσουν, Ζυγέ. Με βαθιά προσκόλληση στην αισθητική και στην ομορφιά, επιδιώκετε τη σύνδεση σε όλους τους τομείς της ζωής. Γνωστός ως ο ρομαντικός του ζωδιακού, έχετε την ικανότητα να δεσμεύετε τους γύρω σας. Μπορεί υποσυνείδητα να χρησιμοποιήσετε τις σχέσεις ως έναν τρόπο για να αποφύγετε να νιώθετε μόνοι και είστε έτοιμοι να αλλάξετε τη γνώμη σας για να διατηρήσετε την ειρήνη.

Σκορπιός: Εγκατάλειψη

Ευαίσθητος και συναισθηματικός ο Σκορπιός, όταν ξεχνάτε την αληθινή σας φύση, αφήνετε τον φόβο να κυριαρχεί στη ζωή σας, με αποτέλεσμα να ενεργείτε με τρόπους για τους οποίους δεν είστε περήφανοι. Συχνά φοβάστε τα βάθη της δικής σας ευαισθησίας και λαχταράτε να μοιραστείτε την τεράστια ικανότητά σας για πίστη και αφοσίωση με άλλους.

Τοξότης: Στασιμότητα

Αναζητώντας την περιπέτεια και την επέκταση, ψάχνετε συνεχώς για νόημα. Η δέσμευσή σας να βρείτε την αλήθεια οδηγεί σε μια αίσθηση αισιοδοξίας και αυτοανακάλυψης. Απολαμβάνετε την αλλαγή και τη δέσμευση και ενεργοποιείστε περισσότερο από την έλλειψη κίνησης παρά από το πλεόνασμα αυτής.

Αιγόκερως: Προσωπική ασημαντότητα

Πειθαρχημένος και επιμελής από τη φύση σου, Αιγόκερε, το ταξίδι της ζωής σας απαιτεί να μάθετε πώς να απαλύνετε και να αγκαλιάζετε μια εσωτερική ζωή. Όταν ενεργοποιείται, έχετε την τάση να αποσύρεστε και να διπλασιάζετε τους φιλόδοξους στόχους. Πιο σημαντικό για εσάς από τα εξωτερικά επιτεύγματα είναι η αίσθηση της εσωτερικής ολοκλήρωσης, και αυτό είναι ένα δώρο που μόνο εσείς μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας.

Υδροχόος: Απόρριψη

Η πρωτοποριακή σκέψη και η αλλαγή της κουλτούρας αλλάζουν, κάνουν του Υδροχόους να «χορεύουν» στον δικό τους ρυθμό.  Όταν οι άλλοι προσπαθούν να μειώσουν ή να αλλάξουν τον τρόπο έκφρασής σας, σας προκαλούν να υιοθετείτε μοτίβα συμμόρφωσης. Ο φόβος να μην σας αποδεχτούν γι’ αυτό που είστε, μπορεί γρήγορα να εκτροχιάσει τη ζωή σας.

Ιχθύες: Κριτική

Έχοντας εμφανιστεί ως ευγενικοί και χαλαροί, οι άλλοι μπορεί να εκπλαγούν όταν συνειδητοποιήσουν πόσο βαθιά σας επηρεάζουν τα σχόλια και η κριτική. Ως το πιο πνευματικά συνδεδεμένο ζώδιο, εκτιμάτε την προσωπική ευθυγράμμιση. Είστε σε επαφή με την ονειρική φύση αυτής της ζωής και προσπαθείτε να είστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας κάθε στιγμή της ζωής σας.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.