Τα 3 πράγματα από τα οποία κρινόμαστε στην πρώτη συνάντηση!

Τα 3 πράγματα από τα οποία κρινόμαστε στην πρώτη συνάντηση!

Ανεξάρτητα από το πόσες εφαρμογές χρησιμοποιείτε ή πόσο προσεκτικοί είστε στην ανακάλυψη των πιθανών θέσεων εργασίας, τα ραντεβού μπορεί να είναι… χάλια. Η συγγραφέας και βιολογική ανθρωπολόγος Helen Fisher μας δίνει μια εικόνα από τι μας κρίνουν οι άνθρωποι, όταν μας συναντούν για πρώτη φορά.

Στο ντοκιμαντέρ του ABC News Swiped, οι άνθρωποι μιλούν με ειδικούς σε θέματα σχέσεων και νεαρούς singles για το πόσο δύσκολο είναι να «περιηγηθείς» στα ραντεβού στον σύγχρονο κόσμο.

Ακόμη και με τόσες πολλές εφαρμογές όπως το Tinder, το Hinge και το Bumble, μπορεί κανείς να πιστεύει ότι η εύρεση της αδελφής ψυχής σας θα ήταν μία πραγματικά εύκολη υπόθεση.

Η συγγραφέας και βιολογική ανθρωπολόγος Helen Fisher λέει: «Οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν αλλάξει τα τελευταία 10 χρόνια περισσότερο από ό,τι τα τελευταία 10.000 χρόνια.

Οι πρόγονοί μας ζούσαν σε μια αγροτική κατοικία και υπήρχαν πολλοί κανονισμένοι γάμοι. Σήμερα παντρευόμαστε για να ευχαριστήσουμε τον εαυτό μας και το κάνουμε αρκετές φορές μέσω του Διαδικτύου».

Η Helen Fisher μας δίνει μια εικόνα για τα 3 πράγματα από τα οποία μας κρίνουν οι άνθρωποι όταν μας συναντούν για πρώτη φορά.

1. Τα δόντια σας

«Τα δόντια σας λένε πολλά για το πόσο χρονών είστε [και] για την υγεία σας», συμβουλεύει η Fisher. Στην πραγματικότητα, η οδοντιατρική μας ταυτότητα υποδηλώνει την ηλικία και το φύλο μας και το τρίξιμο των δοντιών υποδηλώνει συγκεκριμένα ψυχολογικά χαρακτηριστικά, τον τρόπο ζωής και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας.

Για παράδειγμα, εάν καπνίζετε, πίνετε πολύ καφέ ή εάν έχετε μεγάλο άγχος, απογοήτευση ή θυμό στη ζωή σας.

Δείτε Επίσης
Τι σημαίνει ο αριθμός της στάσης ζωής σας και πώς καθορίζει την πρώτη εντύπωση στους άλλους

2. Η γραμματική σας

«Η γραμματική σας λέει πολλά για το κοινωνιολογικό σας υπόβαθρο [και] την εκπαίδευσή σας», λέει. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν την κακή ορθογραφία σε ένα προφίλ γνωριμιών ή την εκφορά του λόγου αυτοπροσώπως ως έναν λόγο για μια πραγματική απόρριψη και πιστεύουν ότι αν δεν γνωρίζετε τα βασικά, δεν αξίζει να χάνουν χρόνο.

3. Η αυτοπεποίθησή σας

Η Fisher εξηγεί, «Η αυτοπεποίθησή σας λέει πολλά για τη συναισθηματική σας σταθερότητα». Το πώς νιώθουμε για τον εαυτό μας μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις μας. Αν δεν νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, δεν έχουμε θετική συναισθηματική ενέργεια για να επικεντρωθούμε σε άλλο άτομο.

Έχουμε προικιστεί από μία σειρά από ειδικές δεξιότητες γρήγορης αντίδρασης, που μπορούν να μας βοηθήσουν όταν συναντάμε κάποιον για πρώτη φορά. «Ο εγκέφαλος είναι πολύ καλά δομημένος, ώστε να μπορεί να μετρήσει και να εκτιμήσεις κάποιον αμέσως», λέει η Fisher.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.