Τι δεν πρέπει να πούμε ποτέ στην κόρη μας!

Τι δεν πρέπει να πούμε ποτέ στην κόρη μας!

Οι κόρες μας είναι όμορφες, έξυπνες, γεμάτες ενέργεια και καλή διάθεση… και πολύ συχνά με έντονη σύνδεση με τις μαμάδες τους. Κι όμως, εξίσου συχνά οι σχέσεις μητέρας και κόρης είναι γεμάτες αντιπαραθέσεις; Ευθύνεται η δική της επαναστατική διάθεση ή μήπως ερεθίζουμε την αχίλλειο πτέρνα της, άθελα μας; Όπως για παράδειγμα το θέμα της εμφάνισης και του σώματος; Ας δούμε τι πρέπει να προσέξουμε!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Η κόρη μου ανήκει σαφέστατα στους αθλητικούς τύπους, με κοιλιακούς και χαμηλό βάρος. Παρ’ όλα αυτά, πολύ συχνά μπορεί να γκρινιάζει πως έχει παχύνει και το φρεσκοπλυμένο τζιν παντελόνι της, κουμπώνει με δυσκολία. Όταν βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση, εάν της απαντήσω λέγοντάς της πως θα μπορούσε να περιορίσει τα παγωτά, να γυμνάζεται περισσότερο ή να γραφτεί επειγόντως σε μια ομάδα μπάσκετ, το πιθανότερο είναι να προκληθεί έκρηξη! Είναι αλήθεια, πως από πολύ μικρή ηλικία βομβαρδιζόμαστε από αρνητικά σχόλια, σχετικά με την εμφάνισή μας. Αλλά αυτό, που μας επηρεάζει πραγματικά, είναι τα σχόλια που δεχόμαστε από τους γονείς. Ας θυμηθούμε, τα δικά μας… Οπότε σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να έχουμε αρνητική στάση, απέναντι στις ανησυχίες για την εικόνα του σώματος στις πολυαγαπημένες μας κόρες.

Οι διατροφικές διαταραχές

Όσο μακριά και εάν μας φαίνονται, οι περιπτώσεις διατροφικών διαταραχών σε νέες γυναίκες, μεταξύ 16 έως 26 ετών, όλο και πληθαίνουν. Η βουλιμία, η ανορεξία και άλλες τροφικές διαταραχές παίρνουν πρωταγωνιστικό ρόλο και καταστρέφουν τη ζωή των παιδιών μας. Τα τέλεια σώματα που παρουσιάζονται στις σελίδες των περιοδικών, συνήθως υπόκεινται σε photoshop, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις απεικονίζουν άρρωστα, ισχνά άτομα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουν δημιουργηθεί πολλές δικαστικές διαμάχες, ανάμεσα σε εταιρείες και ειδικούς συλλόγους, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Τι κάνουμε;

– Επισημαίνουμε πως είναι καλό ό,τι έχουμε και πως δεν επηρεαζόμαστε από οτιδήποτε μας χαλάει τη διάθεση.

– Λέμε με πάθος πως η ομορφιά ξεκινάει από μέσα μας και λίγα γραμμάρια δεν μπορούν να αλλάξουν τον υπέροχο, ψυχικό μας κόσμο. Και οπωσδήποτε, ως έξυπνες γυναίκες, αντιστεκόμαστε στην πλύση εγκεφάλου της κοινωνίας, σχετικά με την εικόνα του σώματός μας. Τα χαμογελαστά μάτια και η χαρούμενη διάθεση δεν μπαίνουν σε κλίμακα ομορφιάς!

– Οι κόρες μας, συνήθως, λατρεύουν να κάνουν πράγματα μαζί μας. Μήπως ήρθε, λοιπόν, η στιγμή να τους προτείνουμε να πάμε μαζί σε μια σχολή χορού; Να αρχίσουμε μαθήματα τένις; Να οργανώσουμε καθημερινούς περιπάτους στα γύρω πάρκα; Εάν δεν αναφέρουμε πουθενά, πως με κάτι τέτοιο θα αποκτήσουν και καλύτερο σώμα, έχουμε πολλές πιθανότητες να απολαμβάνουμε ευχάριστα την παρέα η μία της άλλης.

– Ως μητέρες, αποτελούμε πρότυπο για τις κόρες μας, έστω και ασυνείδητα. Τώρα, ίσως, είναι η καλύτερη στιγμή για να τους δώσουμε το καλό παράδειγμα. Ας αρχίσουμε να ασχολούμαστε περισσότερο με το θέμα της διατροφής μας. Μια ισορροπημένη διατροφή άλλωστε, είναι ζήτημα κοινής λογικής. Εάν αρχίσουμε να καταναλώνουμε λεπτοκομμένες φέτες καρότου, αντί για πατατάκια, όταν παρακολουθούμε μια ταινία στην τηλεόραση, δίνουμε σιωπηλά το καλό παράδειγμα!

Δείτε Επίσης
5 κόρες διασημοτήτων που κληρονόμησαν το διάσημο στιλ των γονιών τους!

– Εάν η κόρη μας αρχίσει να μιλάει για δίαιτα και προμηθεύεται διάφορα αδυνατιστικά προϊόντα που κάνουν θαύματα, αλλά μετά από λίγο τα ξεχνάει στο ντουλάπι της κουζίνας, αρχικά υποστηρίζουμε πως κατά τη γνώμη μας είναι μια χαρά. Στη συνέχεια, μπορούμε να προτείνουμε έναν καλό διατροφολόγο, ώστε να πάρει μια σωστή και επαγγελματική καθοδήγηση, που θα την βοηθήσει να απαλλαγεί από κάποια λίγα κιλά, χωρίς όμως, να θέσει σε κίνδυνο την υγεία της.

– Αυτό που πρέπει να μην ξεχνάμε με τίποτα, όμως, είναι πως κάθε στιγμή μπορούμε να λέμε στα κορίτσια μας: «Σ’ αγαπάω!», «Είσαι όμορφη!», «Νιώθω τόσο τυχερή που είσαι κόρη μου!», «Μωρό μου, είσαι ό,τι καλύτερο έχω στη ζωή μου!».

Απλές φράσεις, γεμάτες νόημα, που μας φέρνουν πιο κοντά και κάνουν την ζωή μας ομορφότερη, δεν συμφωνείτε;

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.