25hours Hotel By Levi’s

Όταν το ντένιμ «ντύνει» τα δωμάτια και τα μπάνια ενός ξενοδοχείου
Όταν το ντένιμ «ντύνει» τα δωμάτια και τα μπάνια ενός ξενοδοχείου
Η αμερικανική ποπ κουλτούρα εκφράζεται στο ΧL δωμάτιο του 25hours Hotel By Levi?s
Εντυπωσιακά, ζωηρά χρώματα σε κοινόχρηστους χώρους // Μία ακόμη εκδοχή δωματίου? μπλουτζίν
Το εστιατόριο Chez IMA κάνει τους επισκέπτες να νιώθουν απόλυτη άνεση, σαν να φόρεσαν το τελειότερο τζιν παντελόνι! +4
Προβολή Φωτογραφιών
Όταν το ντένιμ «ντύνει» τα δωμάτια και τα μπάνια ενός ξενοδοχείου

Ένα μοναδικό ξενοδοχείο, αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στον Levi Strauss και τα μπλουτζίν, που έκαναν την αμερικανική ποπ κουλτούρα διάσημη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Από τη Μαρία Αγγελακοπούλου

Τα αγαπημένα μας ξενοδοχεία μοιάζουν κάπως με ένα τέλειο τζιν παντελόνι: άνετο, σικ και κλασικό, μαζί με το «κάτι» που για μας το κάνει ξεχωριστό. Αυτό επιβεβαιώνει –μάλλον με εξαιρετική επιτυχία- η συνεργασία του ομίλου των 25hours Hotel και της Levi’s: Κάθε δωμάτιο έχει μια απόχρωση μπλε denim, είναι γεμάτο με νοσταλγικές αμερικανικές αναφορές (όπως jukebox, εξώφυλλα κλασικών δίσκων σε κορνίζες και φώτα νέον), και τα δωμάτια κατατάσσονται… σε μεγέθη M, L και XL!

Η ασυνήθιστη αλλά και συναρπαστική συνεργασία του γερμανικού ομίλου ξενοδοχείων 25hours και της κλασικής αμερικανικής μάρκας Levi’s, είναι αποτέλεσμα της μοίρας της ακίνητης περιουσίας της Φρανκφούρτης. Οι δύο εταιρείες μίσθωσαν διπλανά μεταξύ τους κτήρια στην περιοχή του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της Φρανκφούρτης. Όπως κάνουν οι καλοί γείτονες, άρχισαν να μιλάνε και έτσι άρχισε να διαμορφώνεται η ιδέα του ξενοδοχείου. Έχοντας το κατάλληλο μέγεθος σε M, L και XL, 76 ξεχωριστά δωμάτια είναι ντυμένα με δελεαστικές αποχρώσεις του μπλε.

Κάθε ένας από τους έξι ορόφους είναι αφιερωμένος σε διαφορετική δεκαετία του 20ού αιώνα, πράγμα που επιτεύχθηκε μέσα από τη χρήση ποικίλων χρωματικών αποχρώσεων, επίπλων και μουσικής, με ιδιαίτερη έμφαση στην rock ‘n’ roll εποχή που συχνά συνδέεται με την εταιρεία του τζιν. Στοιχεία της αμερικανικής δημοφιλούς κουλτούρας ενσωματώθηκαν και στο εστιατόριο Chez IMA. Με το φρέσκο και «ελαφρύ» εσωτερικό και την κουζίνα του, που τηρεί τη δέσμευση των 25hours να κάνουν τους επισκέπτες να νιώθουν απόλυτη άνεση, ακριβώς σαν να φόρεσαν το τελειότερο τζιν παντελόνι.

Στεγασμένο σε ένα πρώην γραφείο το οποίο ανακαινίστηκε από τον αρχιτέκτονα Karl Dudler, το ξενοδοχείο μπορεί να «καυχιέται» για ένα εξωτερικό με καθαρές γραμμές, απλές φόρμες και διάσπαρτους χρωματιστούς τόνους. Το αποτέλεσμα των προσπαθειών του Dudler είναι η τέλεια βάση για να ειπωθεί η ιστορία του Levi Strauss και του πώς το μπλουτζίν μεταμόρφωσε τη μόδα και, με πολλούς τρόπους, την ίδια την Αμερική.

Δείτε Επίσης
Τζιν παντελόνι: Το νέο στιλ που θα το φορέσετε… από τις πασαρέλες

Οι σύγχρονοι σχεδιαστές Michael Dreher και Delphine Buhro χρησιμοποίησαν τα έπιπλα, τη μόδα και τη μουσική για να μεταφέρουν τον αμερικανικό στιλ του χτες, στη Φρανκφούρτη του σήμερα. Καθίστε σε ένα ρετρό τραπεζάκι δίπλα σε ένα κρεμασμένο τζιν παντελόνι και ένα πόστερ των Police και θα ορκιστείτε ότι έχετε περάσει μέσα από μια πύλη για το παρελθόν!

Εφευρετικές χρωματικές παλέτες αφθονούν –και καταπλήσσουν- στο ξενοδοχείο 25hours By Levi’s, όπου οι σχεδιαστές έχουν το θάρρος να αναμείξουν το πράσινο με το πορτοκαλί και το ροζ με το κίτρινο, δημιουργώντας ένα ουράνιο τόξο χαράς.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.