Pulbrook & Gould: Ίσως το ωραιότερο ανθοπωλείο στον κόσμο!

Pulbrook & Gould: Ίσως το ωραιότερο ανθοπωλείο στον κόσμο!
Pulbrook & Gould: Ίσως το ωραιότερο ανθοπωλείο στον κόσμο!
+6
Προβολή Φωτογραφιών
Pulbrook & Gould: Ίσως το ωραιότερο ανθοπωλείο στον κόσμο!

Ήταν μια τυχαία συνάντηση στα μέσα της δεκαετίας του 1950 που οδήγησε στη δημιουργία ενός από τα καλύτερα ανθοπωλεία στον κόσμο.  Το Pulbrook & Gould στο Λονδίνο διαθέτει τα ωραιότερα και πολυτιμότερα άνθη αλλά και υπέροχες συνθέσεις λουλουδιών που εντυπωσιάζουν!

από τη Μαρία Καλοπούλου

Μία κυρία της υψηλής κοινωνίας, η κυρία Pulbrook και μία τρομερή ανθοπώλισσα η Rosamund Gould, ίδρυσαν την επιχείρηση το 1956, η οποία αμέσως προκάλεσε σάλο για την εποχή με τις ευφάνταστες συνθέσεις λουλουδιών και έθεσε τις βάσεις για την εξέλιξη των σπουδαίων ανθοπωλείων και της τέχνης του μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, η ιστορία των Pulbrook & Gould είναι η πεμπτουσία της βρετανικής επιτυχίας: από την ταπεινή προέλευση των λουλουδιών στους κήπους της παλιάς Αγγλίας, άνθισε σε μία εμπορική επωνυμία που τα κλαδιά της αγγίζουν πλέον και τις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη…

Από τους απλούς κήπους της βρετανικής εξοχής στην  περίφημη οδό Sloane του Λονδίνου

Ο γάμος της Σούζαν,  με τον περιώνυμο Sir Eustace Pulbrook, τότε Πρόεδρο του Lloyds, ήταν το αγαπημένο κοινωνικό κουτσομπολιό της εποχής, αφού εκείνος ήταν ένας ισχυρός άνδρας με φιλίες και διασυνδέσεις από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Μετά από τον απροσδόκητο θάνατό του, η Lady (πλέον) Pulbrook στράφηκε στο μεγάλο πάθος της για τους κήπους και τα λουλούδια, ως μέσον για να ξεπεράσει το πένθος της.

Αναζητώντας νέες ιδέες, είχε ταυτόχρονα την τύχη να συναντήσει ένα ανάλογα ανήσυχο πνεύμα στη νεαρή και ταλαντούχα Rosamund Gould. Με τις τεχνικές γνώσεις της σχετικά με την ανθοδετική και τα λουλούδια, η Rosamund από τη μία, και τις υψηλές επαφές με τους μεγαλοκτηματίες και την υψηλή κοινωνία της Lady Pulbrook από την άλλη, η νεοσύστατη επιχείρησή τους έφτασε πολύ γρήγορα από ένα υπόγειο στην οδό Halkin στο άνοιγμα ενός καταστήματος υψηλών προδιαγραφών στην περίφημη οδό Sloane ένα χρόνο αργότερα το 1957. Το Pulbrook & Gould είχε γίνει ήδη προορισμός για τους πιο απαιτητικούς λάτρεις των λουλουδιών!

Το ανθοπωλείο της υψηλής λονδρέζικης κοινωνίας

Το ανθοπωλείο Pulbrook & Gould γίνεται η απόλυτη επιλογή των πλούσιων και διάσημων της Βρετανίας και στο στιλ του αντανακλά τις τρελές ημέρες του Λονδίνου των 60s.

Όποιος ήθελε να είναι «κάποιος» δεν είχε παρά να γεμίσει το σπίτι του με λουλούδια από το Pulbrook & Gould. Η αφορμή μπορεί να ήταν ο χορός των ντεμπιτάντ, η χριστουγεννιάτικη δεξίωση, αλλά και οποιαδήποτε σημαντική εκδήλωση μέχρι και οι βασιλικοί γάμοι προμηθεύονταν τις ανθοδέσμες και τους στολισμούς από το Pulbrook & Gould που αποτελούσε την πρώτη επιλογή για τις οικοδέσποινες της αριστοκρατίας και του πλούτου, τους σταρ του κινηματογράφου και της μουσικής, αλλά και για τους ιδιοκτήτες των πολυτελών ξενοδοχείων και εστιατορίων του Λονδίνου!

Εξειδίκευση στο πρωτότυπο, το εξαιρετικό και το σπάνιο

Υπήρχε ένας καλός λόγος γι ‘αυτό. Με τις μοναδικές διασυνδέσεις τους, η Lady Pulbrook και η Rosamund Gould ήταν σε θέση να βρίσκουν τα πιο εξαίρετα και σπάνια λουλούδια που άνθιζαν στα κτήματα όλου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οποιαδήποτε εποχή, γνώριζαν πού θα μπορούσαν να βρεθούν τα καλύτερα λουλούδια, χάρη στο εξαιρετικό τους δίκτυο από καλλιεργητές, οι οποίοι τις προμήθευαν κατ’ αποκλειστικότητα. Ήταν αυτή η δυνατότητά τους, να προσφέρουν μια εξαιρετική ποικιλία από άνθη και φυτά, τα οποία δεν ήταν διαθέσιμα στην αγορά, που τους επέτρεψαν να δημιουργήσουν συνθέσεις που έκοβαν την ανάσα και που κανείς δεν είχε δει ποτέ μέχρι εκείνη τη στιγμή στο Λονδίνο.

Από τη μετατροπή της αίθουσας χορού στο Dorchester σε έναν κήπο που θύμιζε τον 17ο αιώνα, με περίτεχνα ανθοστολισμένα σιντριβάνια, μέχρι την προμήθεια λευκών αγγλικών τριαντάφυλλων για τον στολισμό του γάμου του Δούκα και της Δούκισσας του Kent, οι πρωτότυποι συνδυασμοί λουλουδιών, φυλλωμάτων, με φρούτα, όλα προερχόμενα από τους ιδιωτικούς αγγλικούς κήπους και την ύπαιθρο, δυνάμωσαν τη φήμη του ανθοπωλείου.

Αγκαλιάζοντας την παγκόσμια αγορά

Καθώς ο κόσμος άλλαζε και η παγκοσμιοποίηση που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’70, μέσα από τη δεκαετία του ’80 και μέχρι σήμερα, το ανθοπωλείο Pulbrook & Gould δεν περιορίστηκε στα αγγλικά σύνορα.

Αγκάλιασε την αλλαγή και συνεχίζει να το κάνει, για να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες μιας παγκόσμιας αγοράς. Έτσι, εκτός από τους Άγγλους καλλιεργητές πέρασαν σε συμφωνίες με καλλιεργητές από όλα  τα μέρη του κόσμου, αναζητώντας πάντα τα ωραιότερα και τα πιο σπάνια άνθη διατηρώντας το όραμα για το καλύτερο ζωντανό.

Δείτε Επίσης
Παρακολουθήστε ένα σπάνιο λουλούδι να ανθίζει!

Φιλοσοφία με ρίζες στην κληρονομιά και στη σύγχρονη αντίληψη

Η φιλοσοφία των Pulbrook & Gould παρέμεινε πιστή στην κληρονομιά της, προσφέροντας ό,τι ωραιότερο είχε να δώσει η Αγγλία, αλλά χωρίς να κλείνει τα μάτια… Σήμερα, για παράδειγμα τα ωραιότερα τριαντάφυλλα προέρχονται από την Κολομβία, ενώ τα καλύτερα μοσχομπίζελα στον κόσμο τα βρίσκουμε στην Αγγλία.

Έτσι, ακόμη κι αν διαθέτουν τα πιο ακριβά και σπάνια φυτά και λουλούδια συνεχίζουν να εκτιμούν και να συμπεριλαμβάνουν στις συνθέσεις τους τα πιο ταπεινά άνθη ή αρωματικά φυτά και βότανα ή φρούτα, γιατί ξέρουν ότι έτσι θα δημιουργήσουν τις πιο εντυπωσιακές συνθέσεις. Είναι αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια που βοηθάει τον Pulbrook & Gould να ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές!

Η αριστοκρατία και οι μεγιστάνες του πλούτου «υποκλίνονται» στο ανθοπωλείο  Pulbrook & Gould

Η δουλειά του Pulbrook & Gould εξακολουθεί να είναι η αγαπημένη επιλογή – από τα μέλη της Βασιλικής οικογένειας, από τη βρετανική και την ευρωπαϊκή αριστοκρατία, μέχρι τους διεθνείς επιχειρηματίες μεγιστάνες, καλλιτέχνες, σχεδιαστές, και πολλούς σημαντικούς θεσμούς και επιχειρήσεις της Βρετανίας.

Σήμερα, το ανθοπωλείο Pulbrook & Gould παραμένει στην καρδιά της παγκόσμιας σκηνής σε ό,τι αφορά την τέχνη της ανθοδετικής και η μπουτίκ του αποτελεί ένα θαύμα γεμάτο αρώματα και χρώματα λουλουδιών και φυτών στην καρδιά του αριστοκρατικού Λονδίνου στην οδό South Audley Street.

Οι βιτρίνες του και οι εσωτερικοί του χώροι είναι ένα «θέαμα», που ξεχειλίζει από εξαιρετικά λουλούδια και φυτά, διακοσμημένο με μια ποικιλία πολυτελών λουλουδιών, τόσο φυσικών όσο και μεταξωτών, μαζί με κομψά βάζα και δοχεία που προκαλούν το θαυμασμό.

Thomas Goode, 19 S Audley St • +44 20 7730 0030 και στο Harrods
https://pulbrookandgould.co.uk

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.