Φεστιβάλ Χρυσάνθεμων: Mία αρχαία μορφή ιαπωνικής τέχνης αναβιώνει στους κήπους Longwood

Φεστιβάλ Χρυσάνθεμων: Mία αρχαία μορφή ιαπωνικής τέχνης αναβιώνει στους κήπους Longwood

Φανταστείτε ένα μόνο φυτό χρυσάνθεμου με 1.000 ή περισσότερες τέλειες, ομοιόμορφες ανθοφορίες που έχει πλάτος σχεδόν 4 μέτρα και χρειάζεται σχεδόν δύο χρόνια για να αναπτυχθεί. Θα μπορούσε ένα συνηθισμένο χρυσάνθεμο να γίνει πραγματικά τόσο εξαιρετικό; Μπορεί στο Longwood Gardens, έναν από τους καλύτερους κήπους στον κόσμο, που φημίζεται για την καλλιέργεια και την προβολή συνηθισμένων φυτών με εκπληκτικούς τρόπους.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Στην καρδιά της ιστορικής κοιλάδας Brandywine της Πενσυλβάνια, οι κηπουρικές εκθέσεις του Λόνγκγουντ είναι εκτός αυτού του κόσμου και αλλάζουν με κάθε εποχή.

Ίσως καμία εποχή δεν προκαλεί πιο μεγάλο δέος από το Φεστιβάλ Χρυσάνθεμων, το οποίο μετατρέπει το θερμοκήπιο τεσσάρων στρεμμάτων των κήπων σε μια πολύχρωμη βιτρίνα ανθισμένων χρυσανθέμων, συμπεριλαμβανομένου του αριστουργήματος της έκθεσης: The Thousand Bloom.

Το Thousand Bloom πήρε το όνομά του από τον φιλόδοξο στόχο της καλλιέργειας ενός μόνο φυτού χρυσάνθεμου για να παράγει όσο το δυνατόν περισσότερα τέλεια τοποθετημένα άνθη.

Αυτή η αρχαία τεχνική, γνωστή στην Ιαπωνία ως Ozukuri, ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 200 χρόνια στην Ασία και είναι η πιο απαιτητική και δύσκολη από όλα τα στιλ καλλιέργειας χρυσάνθεμων.

«Το Χρυσάνθεμο με τα Χίλια Λουλούδια είναι ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα στον κόσμο των λουλουδιών», δήλωσε ο διευθυντής του Longwood Gardens, Paul Redman.

«Κάθε χρόνο η πρόκληση να μεγαλώσουμε ένα από τα μεγαλύτερα χρυσάνθεμα στον κόσμο είναι μια από τις πιο εντατικές προσπάθειες κηπουρικής που κάνουμε εδώ στο Longwood», συμπλήρωσε ο Paul Redman.

Μία αρχαία τέχνη στο Longwood Gardens

Η αυστηρή τεχνική καλλιέργειας 18 μηνών περιλαμβάνει σχολαστικό πότισμα, καθάρισμα και δέσιμο του χρυσάνθεμου σε ένα προσαρμοσμένο συρμάτινο πλαίσιο για να εκπαιδεύσει το φυτό να αναπτυχθεί στην επιθυμητή μορφή.

Τα άνθη είναι προσεκτικά τοποθετημένα σε σχήμα θόλου, με στόχο να επιτύχουν όσο το δυνατόν περισσότερες ομοιόμορφες ανθοφορίες.

Μόνο λίγοι καλλιεργητές σε ολόκληρο τον κόσμο σήμερα είναι ειδικευμένοι στις τεχνικές εκπαίδευσης του Thousand Bloom. Η ομάδα καλλιεργητών του Longwood Gardens ηγείται από τη Yoko Arakawa, η οποία έχει εκπαιδευτεί με ειδικούς καλλιεργητές χρυσάνθεμων στην Ιαπωνία και ταξιδεύει συχνά εκεί για να προωθήσει την κατανόηση αυτής της σπάνιας μορφής τέχνης.

Δείτε Επίσης
Τουρισμός και ταξίδια ευεξίας: Πώς διαμορφώνεται το νέο trend το 2024;

Το Longwood έχει αναπτύξει χιλιάδες άνθη από το 1994. Τα πρώτα χρόνια απέδωσαν μόνο μερικές εκατοντάδες άνθη στο φυτό, αλλά πέρυσι, σημειώθηκε το ρεκόρ στις ΗΠΑ 991 ανθοφορίες και φέτος το χρυσάνθεμο είναι σε καλό δρόμο για να παράγει περισσότερα από 1.000 άνθη!

Το The Thousand Bloom θα εκτεθεί στο ετήσιο Φεστιβάλ Χρυσάνθεμων του Longwood Gardens, το οποίο διαρκεί έως τις 12 Νοεμβρίου.

Η καινοτόμος έκθεση γιορτάζει τα 30 χρόνια της και περιλαμβάνει 20.000 ανθισμένα χρυσάνθεμα που καλλιεργούνται με ασυνήθιστους τρόπους σε όλο το θερμοκήπιο.

Δείτε πανύψηλες καμάρες, ασπίδες, σφαίρες και πιο ασυνήθιστες μορφές φτιαγμένες από χρυσάνθεμα. Συνολικά, περισσότερα από 34 εκατομμύρια άνθη, 3 μίλια σύρμα και περισσότερα από 10.000 στριφτά δεσίματα θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία της μοναδικής εμφάνισης του Φεστιβάλ.

Εξαιρετικό, πράγματι.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.