O Σαρλό απέκτησε το μουσείο του!

Η υπέροχη βίλα που ήταν η κατοικία του Τσάρλι Τσάπλιν ανακαινίσθηκε και στεγάζει το νέο μουσείο
Η υπέροχη βίλα που ήταν η κατοικία του Τσάρλι Τσάπλιν ανακαινίσθηκε και στεγάζει το νέο μουσείο
Η περιήγηση στη βίλα φέρνει τους επισκέπτες σε πολλές συναντήσεις
Ο Τσάρλι Τσάπλιν με τη σύζυγό του, τα κέρινα ομοιώματα είναι απλώς εξαιρετικά
Στο Studio αναπαριστώνται σκηνές από διάσημες ταινίες του Σαρλό +5
Προβολή Φωτογραφιών
Η υπέροχη βίλα που ήταν η κατοικία του Τσάρλι Τσάπλιν ανακαινίσθηκε και στεγάζει το νέο μουσείο

Όποιον κι αν ρωτήσει κανείς ανάμεσά μας, αποκλείεται να μην έχει δει έστω μία ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν στη ζωή του. Μόλις πριν λίγο καιρό, στα τέλη του Απριλίου, ο θρύλος του στεγάστηκε σε ένα εντυπωσιακό μουσείο στην Ελβετία.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Το Chaplin’s World εκτείνεται ούτε λίγο ούτε πολύ σε 3000 τ.μ.και η θεματική περιήγηση έχει δημιουργηθεί από το διάσημο παγκοσμίως μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παρισιού. Πρόκειται άλλωστε, για την τελευταία κατοικία του Τσάρλι Τσάπλιν στις όχθες της λίμνης της Γενεύης στην ειδυλλιακή περιοχή Vaudois Riviera. Ο διάσημος ηθοποιός πέρασε εδώ 25 ευτυχή χρόνια της ζωής του, μαζί με τη σύζυγό του Oona και τα οκτώ παιδιά του. Ακριβώς γύρω από «τις αναμνήσεις και τα όνειρα» έχει δημιουργηθεί και ολόκληρο το μουσείο.

Η ιδέα ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια από τον αρχιτέκτονα Philippe Meylan και τον μουσειολόγο Yves Durand που θέλησαν να αφιερώσουν ένα μουσείο στη ζωή και το έργο του Άγγλου ηθοποιού. Και ευτυχώς τόσο για εκείνους όσο και για εμάς, τα παιδιά του Τσάπλιν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους στην πρόταση.

Τελικά, το μακρύ ταξίδι της πραγματοποίησης του οράματος ολοκληρώθηκε στις 16 Απριλίου 2016 με τα εγκαίνια του μουσείου που αναπαριστά τη ζωή του Τσάρλι Τσάπλιν, το έργο του και τις θρυλικές του ταινίες.

Η περιήγηση ξεκινά από τη νεοκλασικής αρχιτεκτονικής βίλα των 500 τ.μ. που αναπαλαιώθηκε θυμίζοντας τις ημέρες δόξας της όταν την κατοικούσε ο Σαρλό με την οικογένεια και τους φίλους του. Οι επισκέπτες μπορούν να «συναντήσουν» τις κερένιες κούκλες π.χ. του Τσάπλιν με τη σύζυγό του στην αίθουσα των γυρισμάτων ή τον καρδιακό φίλο του Άλμπερτ Αϊνστάιν να κάνει «παντομίμα» στο μπάνιο! Θα συναντήσει επίσης τους καλεσμένους στην τραπεζαρία και εκεί θα μάθει τους ιδιαίτερους λόγους που ο Τσάρλι Τσάπλιν έκανε πατρίδα του την Ελβετία, τον τρόπο ζωής του και θα του διηγηθούν ιστορίες με τους διάσημους φίλους του.

Για την καλλιτεχνική του δημιουργία, οι επισκέπτες θα βρεθούν στο Studio, ένα τεράστιο κτίριο 1.350 τ.μ. όπου γυρνούσε τις ταινίες του. Αφού πληροφορηθούν για τον κινηματογράφο των αρχών του 20ού αιώνα, θα βρεθούν σε αναπαραστάσεις σκηνών από τις πιο διάσημες και εμβληματικές ταινίες του Τσάρλι Τσάπλιν π.χ. την ταινία «Μοντέρνοι καιροί» ή «Τα φώτα της πόλης»,μαζί με τα κέρινα ομοιώματα συμπρωταγωνιστών του, όπως οι Edna Purviance, Virginia Cherrill και Eric Cambell. Φυσικά, ο Σαρλό είναι πανταχού παρών, κάνοντας αναπάντεχες… εμφανίσεις και δημιουργώντας στους επισκέπτες το αίσθημα ότι αποτελούν μέρος των ταινιών του.

Εξίσου υπέροχο είναι και το τεράστιο πάρκο που ο Τσάρλι Τσάπλιν κυριολεκτικά λάτρευε. Με θέα στη λίμνη, στα γύρω βουνά και τους αμπελώνες διαθέτει μία οργιαστική βλάστηση από αιωνόβια πεύκα, κυπαρίσσια, κέδρους και κάθε είδους δέντρα, όπου ο ηθοποιός και η γυναίκα του απολάμβαναν συχνά τα γεύματα στη σκιά τους…

Το μουσείο διαθέτει επίσης εστιατόριο που λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα για καφέ και ελαφριά γεύματα, ενώ από τις 7 το βράδυ και μετά λειτουργεί με γκουρμέ εναλλασσόμενο μενού.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.chaplinsworld.com

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.