Η Ιαπωνία προτίθεται να πληρώνει το μισό κόστος κάθε ταξιδιώτη!

Η Ιαπωνία προτίθεται να πληρώνει το μισό κόστος κάθε ταξιδιώτη!

Για να αναζωογονήσει τη βιομηχανία του τουρισμού της, η Ιαπωνία είναι έτοιμη να σας βοηθήσει να επισκεφθείτε τη χώρα, καταβάλλοντας τα μισά έξοδα κάθε ταξιδιώτη!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Εάν τα διεθνή σύνορα εν πολλοίς είναι ακόμη κλειστά, το άνοιγμά τους είναι μόνο θέμα χρόνου. Η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία έχει επηρεαστεί σοβαρά από την κρίση του κορωναϊού και οι ταξιδιώτες δείχνουν να εξακολουθούν να διστάζουν να κάνουν κράτηση πτήσεων σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας.

Για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των τουριστών, η Σικελία ήταν η πρώτη περιοχή που προσφέρεται να πληρώσει το μισό του κόστους ταξιδιού στους επισκέπτες της, κάτι που ανακοίνωσε στις αρχές Μαΐου. Είναι τώρα η σειρά της Ιαπωνίας να κάνει το ίδιο!

Η Ιαπωνία προτίθεται να πληρώνει το μισό κόστος των επισκεπτών για να αναθερμάνει τον τουρισμό!

Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα The Mainichi, η Ιαπωνία σκοπεύει να ψηφίσει ένα πακέτο τόνωσης της τουριστικής της κίνησης ύψους 1,35 τρισεκατομμυρίων γιεν ή κάτι περισσότερα από 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εάν εγκριθεί, θα χρηματοδοτήσει το μισό κόστος των διεθνών τουριστών στην Ιαπωνία. Μεταξύ Απριλίου 2019 και Απριλίου 2020, το ποσοστό ξένων επισκεπτών της μειώθηκε κατά 99%!

Δείτε Επίσης
Πανδημία για πάντα; Πέντε τρόποι για να επιβιώσετε από το άγχος

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Τουρισμού της Ιαπωνίας Χιρόσι Ταμπάτα δήλωσε ότι το σχέδιο θα τεθεί σε ισχύ ήδη από τον Ιούλιο. Εάν το επιτρέψουν οι αριθμοί επιδημίας, φυσικά.

Μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων έως το 2021, η Ιαπωνία χρειάζεται την τουριστική της βιομηχανία για να καλύψει το έλλειμμα. Επιπλέον, η κρίση του κορωναϊού συνέπεσε με την εποχή των ανθισμένων κερασιών, η οποία προσελκύει αρκετά εκατομμύρια επισκέπτες στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Προς το παρόν, τα ιαπωνικά σύνορα εξακολουθούν να είναι κλειστά σε περισσότερες από 100 χώρες, κάτι που συνεπάγεται ότι τα ταξίδια περιμένουν ακόμη…

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.