Οι πιο επικίνδυνες πόλεις του κόσμου για… μοναχικές ταξιδιώτισσες

Οι πιο επικίνδυνες πόλεις του κόσμου για... μοναχικές ταξιδιώτισσες

Ο καιρός ανοίγει και σχεδιάζετε ήδη με την κολλητή σας το επόμενο ταξίδι σας στο εξωτερικό. Αν νομίζετε ότι οι γυναίκες τουρίστριες κινδυνεύουν μόνο στις μουσουλμανικές χώρες της Ανατολής, πλανάσθε οικτρά!

Από την Ελένη Λογοθέτη

«Ας μην έχουμε αυταπάτες: οι γυναίκες δεν είναι ευπρόσδεκτες παντού. Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στο να πάει μια γυναίκα μόνη στη Βραζιλία και τη Δανία, για παράδειγμα». Αυτό δήλωσε στην Daily Mail η Julie Kreutzer, συνιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας International Women’s Travel Center, η οποία  έχει γράψει πολλές φορές για το ζήτημα της ασφάλειας των γυναικών που ταξιδεύουν σε ξένες χώρες μόνες.

Τα λεγόμενά της επιβεβαιώνονται από τις συνεχείς ειδήσεις για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς τουριστριών κυρίως σε μουσουλμανικές χώρες τής Ασίας, όπως η Ινδία, αλλά και της Λατινικής Αμερικής με υψηλή εγκληματικότητα γενικώς, όπως το Μεξικό και η Βραζιλία.

Ωστόσο, στη λίστα του διεθνούς ερευνητικού οργανισμού YouGov με τις πιο επικίνδυνες πόλεις για γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες, θα βρείτε μεγάλες μητροπόλεις του θεωρητικά ανεπτυγμένου και πολιτισμένου κόσμου, όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Τόκυο!

Οι πόλεις με τα λιγότερο ασφαλή συστήματα μεταφοράς για γυναίκες:

1. Μπογκοτά, Κολομβία
2. Πόλη του Μεξικό, Μεξικό
3. Λίμα, Περού
4. Νέο Δελχί, Ινδία
5. Τζακάρτα, Ινδονησία
6. Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
7. Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία
8. Μπανγκόγκ, Ταϊλάνδη
9. Μόσχα, Ρωσία
10. Μανίλα, Φιλιππίνες
11. Παρίσι, Γαλλία
12. Σεούλ, Νότια Κορέα
13. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
14. Πεκίνο, Κίνα
15. Τόκιο, Ιαπωνία
16. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ (3 στις 10 γυναίκες δήλωσαν ότι έχουν υποστεί λεκτική ή σωματική παρενόχληση σε λεωφορεία και υπόγειες διαβάσεις!)

Δείτε Επίσης
Το Richard Gilder Center for Science, Education and Innovation εγκαινιάζεται στη Νέα Υόρκη

Αυτό που έχει ιδιάιτερο ενδιαφέρον είναι ότι – μπροστά στην αυξανόμενη επιθετικότητα εναντίον των γυναικών – η ιδέα διαμόρφωσης ειδικών χώρων μόνο για γυναίκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς αποδεικνύεται ολοένα και πιο δημοφιλής, σε παγκόσμιο επίπεδο! Μάλιστα, αυτή η τακτική εφαρμόζεται από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας σε αρκετές μεγαλουπόλεις του πλανήτη, όπως το Ρίο Ντε Τζανέιρο, στην πόλη του Μεξικού και το Κάιρο.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα οργανώσετε με την κολλητή σας ένα ταξίδι, φροντίστε όχι να το ακυρώσετε, αλλά να οργανώσετε τις μετακινήσεις σας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια. Καλό είναι να έχετε έναν τοπικό ξεναγό πάντα μαζί σας στις «εξωτικές» πόλεις, ενώ αποφύγετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε απομακρυσμένες περιοχές και βραδινές ώρες, ακόμα και στις δυτικές μεγαλουπόλεις.

Τέλος, αν ταξιδεύετε σε κάποιες από τις «επικίνδυνες» χώρες για πρώτη φορά, προτιμήστε την ασφάλεια ενός γκρουπ τουριστικού πρακτορείου. Μπορείτε πάντα να μην ακολουθήσετε πιστά το πρόγραμμα αλλά θα υπάρχει κάποιος που θα ενδιαφερθεί να σας αναζητήσει άμεσα, εάν δεν δώσετε το παρών στο βραδινό!

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.