Πέντε από τα πιο σουρεαλιστικά οικοδομήματα από όλο τον κόσμο

Πέντε από τα πιο σουρεαλιστικά οικοδομήματα από όλο τον κόσμο

Λένε ότι η πραγματικότητα είναι πιο παράξενη από τη μυθοπλασία, και όταν δίνεται στους πιο ευφάνταστους αρχιτέκτονες του κόσμου, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πράγματι περίεργα. Αυτά είναι μερικά από τα πιο σουρεαλιστικά κτίρια της Γης – από έναν ουρανοξύστη σε σχήμα ελέφαντα μέχρι μια οπτική ψευδαίσθηση ή ένα τεράστιο… καλάθι.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Το κτίριο-καλάθι: Οχάιο, ΗΠΑ

Δείτε, αν μπορείτε να μαντέψετε πώς πήρε το όνομά του το Κτίριο του Καλαθιού; Εντάξει, σίγουρα το βρήκατε αμέσως!!!!!

Ίσως το απόλυτο παράδειγμα της λεγόμενης «μιμητικής» αρχιτεκτονικής, το Basket Building ολοκληρώθηκε το 1997 για να γίνει η έδρα της Longaberger Company που είχε αντικείμενο την κατασκευή καλαθιών.

Δύο ατσάλινες καμάρες 75 τόνων δημιουργούν την αίσθηση των λαβών του καλαθιού και τα εναλλασσόμενα παράθυρα δημιουργούν το κυματιστό αποτέλεσμα της υφασμένης λυγαριάς.

Το έργο κόστισε 30 εκατομμύρια δολάρια και στέγασε 500 υπαλλήλους, αλλά έχει μείνει άδειο από το 2016, όταν η εταιρεία συρρικνώθηκε και το εγκατέλειψε. Η νεωτεριστική αρχιτεκτονική μερικές φορές έχει δυσκολίες με τη μεταπώληση και το κτίριο παρέμεινε στα αζήτητα μέχρι το 2018, όταν τελικά πουλήθηκε σε πολύ χαμηλή τιμή αλλά παραμένει ανεκμετάλλευτο.

Το στραβό σπίτι, Σόποτ, Πολωνία

Καταλαμβάνει μία περίοπτη θέση του στην κεντρική εμπορική περιοχή του Sopot, στην Πολωνία. Το «Crooked House» μοιάζει με θύμα ενός κακώς εκτελεσμένου αρχείου Photoshop. Ολοκληρώθηκε το 2004 και η στρεβλή πρόσοψη είναι εμπνευσμένη από ένα πολωνικό παραμύθι και συνοδεύεται πάντα από ένα σωρό φωτογράφων και Instagrammers.

Αυτό το κτίριο που μοιάζει με ένα σουρεαλιστικό μικρό οίκημα, μπροστά σε έναν τεράστιο χώρο λιανικής πώλησης, φιλοξενεί καταστήματα, εστιατόρια, ακόμη και έναν ραδιοφωνικό σταθμό, και οι περισσότεροι ντόπιοι έχουν σταματήσει εδώ και καιρό να παρατηρούν την παράξενη εμφάνισή του.

Κτίριο ελέφαντας, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Το Elephant Building (γνωστό και ως το κτήριο Chang) μπορεί να είναι απλώς ο πιο χαριτωμένος ουρανοξύστης του κόσμου και φαίνεται σαν να είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από τουβλάκια Lego.

Ολοκληρώθηκε το 1997 από έναν μεγιστάνα με εμμονή με τους ελέφαντες! Πρόκειται για ένα κτίριο 32 ορόφων που περιλαμβάνει χώρους γραφείων και στα δύο πόδια και πολυκατοικίες μέσα στο σώμα.

Τα μάτια είναι δύο τεράστια κυκλικά παράθυρα, ενώ τα γραφεία διαχείρισης του κτιρίου έχουν βαφτεί με κίτρινο χρώμα για να αποτελούν τους χαυλιόδοντες. Η κατασκευή κατέχει το (ομολογουμένως-όχι-πολύ αμφισβητούμενο) ρεκόρ της μεγαλύτερης δομής σε σχήμα ελέφαντα στον κόσμο.

Δείτε Επίσης
Γιατί τα κτίρια των Τραπεζών σε όλο τον κόσμο μοιάζουν με αρχαίους ελληνικούς ναούς;

Κυβικά Σπίτια, Ρότερνταμ, Ολλανδία

Ένα σύνολο από ενωμένους κίτρινους κύβους που ισορροπούν επισφαλώς πάνω από τους δρόμους του Ρότερνταμ, αυτά τα γεωμετρικά σπίτια ήταν η απάντηση του αρχιτέκτονα Piet Blom, όταν του ζητήθηκε να χτίσει έναν χώρο διαβίωσης πάνω από μια πεζογέφυρα στα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Με κλίση 45 μοιρών και σκαρφαλωμένα σε εξαγωνικούς πόλους, τα σπίτια μπορεί να είναι πιο όμορφα να τα βλέπεις παρά να τα ζεις, καθώς οι γωνιακοί τοίχοι καθιστούν περίπου το 75% κάθε εσωτερικού χώρου άχρηστο.

Gardens by the Bay, Σιγκαπούρη

Γιγαντιαία εικονικά λουλούδια που φτάνουν μέχρι και τα 50 μέτρα ύψος, αυτά τα λεγόμενα «Supertrees» στη Σιγκαπούρη κατασκευάστηκαν από σκυρόδεμα και χάλυβα και στη συνέχεια επικαλύφθηκαν με πραγματική βλάστηση και φωτισμό φθορισμού.

Ο «κήπος» απαρτίζεται από 18 δέντρα συνολικά, δημιουργώντας ένα περίεργο σκηνικό και προσελκύοντας εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.