Versace Home: Άνοιξε το πρώτο κατάστημα του οίκου με είδη σπιτιού στο Μιλάνο

Versace Home: Άνοιξε το πρώτο κατάστημα του οίκου με είδη σπιτιού στο Μιλάνο

Ένα υπέροχο παλάτσο στεγάζει την πρώτη εμβληματική μπουτίκ με είδη σπιτιού του θρυλικού ιταλικού οίκου Versace. Σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Vudafieri-Saverino Partners δημιουργούν ένα εντυπωσιακό κατάστημα που συνδυάζει το στιλ Versace με την κλασική αρχιτεκτονική και τις σύγχρονες τάσεις.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Το πρώτο εμβληματικό κατάστημα Versace Home στο Μιλάνο άνοιξε μόλις τις πύλες του! Ο χώρος καλύπτει μια έκταση άνω των 500 τετραγωνικών μέτρων ακριβώς στην καρδιά της Via Durini, στον κύριο προορισμό της πόλης για luxury design.

Στο κατάστημα παρουσιάζονται οι συλλογές επίπλων τoυ οίκου και προκαλεί τις υπέροχες κατοικίες Versace, ενώ το εσωτερικό συνδυάζει την κλασική αρχιτεκτονική και τον σύγχρονο σχεδιασμό, δημιουργώντας έναν εκλεκτικό χώρο που ερμηνεύει εκ νέου τη χαρακτηριστική αισθητική της ιταλικής μάρκας.

Σε συνεργασία με το Luxury Living Group, οι νέες δημιουργίες του brand παρουσιάζονται σε ένα διακεκριμένο ιστορικό παλάτι, η αρχιτεκτονική του οποίου θυμίζει την κομψότητα των κατοικιών Versace.

Το αρχιτεκτονικό στούντιο του Claudio Saverino και του Tiziano Vudafieri, με έδρα το Μιλάνο και τη Σαγκάη, που διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τομέα των πολυτελών καταστημάτων και έχει συνεργαστεί με ονόματα, όπως οι Delvaux, Pucci, Tod’s, Moschino, Sonia Rykiel, Clergerie, Jimmy Choo και Buccellati ανέλαβε την επιμέλεια του χώρου.

Κλασικό και σύγχρονο συνδυάζονται μοναδικά

Μια σημαντική πτυχή του σχεδιασμού που επιλέχθηκε είναι ο συνδυασμό κλασικών και σύγχρονων στοιχείων. Η κομψή, ιστορική κατοικία Via Durini ταιριάζει ιδιαίτερα σε αυτό το δίπολο.

Η κλασική αρχιτεκτονική του palazzo συνδυάζεται με στοιχεία που παραπέμπουν σε σύγχρονους τάσεις. Οι βιομηχανικές λεπτομέρειες χρησιμοποιούνται για την επανεξέταση των χαρακτηριστικών συμβόλων και σχημάτων τoυ οίκου Versace. Το αποτέλεσμα;

Ένας χώρος εκλεκτικής αισθητικής και πολυτέλειας με ένα μοναδικό  «πάντρεμα» διαφορετικών στιλ που αντικατοπτρίζει πλήρως τον χαρακτήρα αυτής της θρυλικής ιταλικής εταιρείας, οι συλλογές της οποίας συνδυάζουν τον κλασικό σχεδιασμό με το πάθος για καινοτομία και το σύγχρονο.

Οι Vudafieri-Saverino δημιούργησαν μια μοναδική και εμβληματική ιδέα που προβάλλει τη συλλογή Versace Home, σχεδιασμένη από τους Ludovica και Roberto Palomba σε συνεργασία με την Donatella Versace.

Ο χώρος: Ένα παλάτσο στην καρδιά του Μιλάνου

Το εξωτερικό του palazzo διαθέτει μια εκπληκτική πρόσοψη με μεγαλοπρεπείς ιωνικούς κίονες, με αγάλματα που απεικονίζουν τις τέχνες. Ένα υπέροχο σετ σκαλοπατιών με φωτισμό LED οδηγεί τον επισκέπτη στο εσωτερικό του.

Απλωμένη σε δύο ορόφους, η διαρρύθμιση της μπουτίκ μοιάζει με σπίτι και διαθέτει είσοδο, διάδρομο, τραπεζαρία, χώρο μελέτης, μεγάλους διαδρόμους και μια κύρια σουίτα με υπνοδωμάτιο και καθιστικό.

Δείτε Επίσης
Το womanidol ονειρεύεται το στιλ του Απριλίου 2024

Το πραγματικό κόσμημα είναι ο μυστικός κήπος, ο οποίος αρχικά κρύβεται από τη θέα και φέρνει μια ανάσα φρέσκου αέρα και φωτός στο κατάστημα, δημιουργώντας μια υπέροχη σύνδεση με τη φύση και τον εξωτερικό χώρο.

Οι τοίχοι του καταστήματος ερμηνεύουν ξανά τον κλασικό σχεδιασμό και τα συμμετρικά γείσα τους είναι διακοσμημένα με λεπτομέρειες από φύλλα χρυσού για να λειτουργήσουν ως φόντο για ράφια.

Αφιέρωμα στο προκλητικό πνεύμα του Versace, το εναλλασσόμενο γυαλιστερό και ματ μαρμάρινο δάπεδο δημιουργεί μια αξιοσημείωτη αίσθηση αντίθεσης.

Οι κουρτίνες είναι ένα άλλο εκπληκτικό χαρακτηριστικό: τα πλεκτά πάνελ έχουν αντικαταστήσει το ύφασμα για να δώσουν μια νέα πνοή στο βιομηχανικό στιλ, αποτίνοντας φόρο τιμής στη συνεχιζόμενη εξερεύνηση των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων από τον οίκο Versace.

Ο χρυσός, ένα διακριτικό χαρακτηριστικό του Versace, παίζοντας πάντοτε βασικό ρόλο στην παλέτα των χρωμάτων. Οι σύγχρονες αναφορές είναι επίσης εμφανείς στις μεγάλες οθόνες και τους τοίχους LED στα σκαλοπάτια της εισόδου, όπου το βίντεο που παίζει δημιουργεί μια σύνδεση μεταξύ του κόσμου της μόδας και του κόσμου του Versace Home.

Μια άλλη ξεχωριστή πτυχή της σκάλας είναι η ταπετσαρία του τοίχου με το εμβληματικό σχέδιο Greca του Versace, το οποίο επαναλαμβάνεται σε ολόκληρο το κατάστημα.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.