Κομπόστα μήλο, πορτοκάλι και κανέλα

Κομπόστα μήλο, πορτοκάλι και κανέλα

Η κομπόστα αυτή είναι εμπνευσμένη από τις υπέροχες σαλάτες με πορτοκάλι που σερβίρονται στο Μαρόκο. Τα μπαχαρικά αμβλύνουν την υπόξινη γεύση του μήλου και το πορτοκάλι προσθέτει γεύση και χρώμα. Η συνταγή είναι μία πρόταση του Soup & Co, του μπλέντερ που μαγειρεύει.

Υλικά

600 γρ. μήλα
200 ml χυμός πορτοκάλι
1/2 κ.γ. κανέλα
20 γρ. μέλι υγρό

soup n co

Τρόπος παρασκευής

  • Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε κομμάτια.
  • Βάζουμε τα κομμάτια μήλου, τον χυμό πορτοκάλι και την κανέλα στο Soup & Co.   Χρησιμοποιούμε το Soup & Co στη χειροκίνητη λειτουργία. Ρυθμίζουμε τον χρονοδιακόπτη στα 20 λεπτά και τη θερμοκρασία στους 100°C. Επιβεβαιώνουμε πιέζοντας το OK.
  • Όταν τελειώσει το μαγείρεμα προσθέτουμε το μέλι και πιέζουμε το κουμπί παλμού μερικές φορές. Αν θέλουμε η κομπόστα να έχει πιο λεία υφή ανακατεύμε στην ταχύτητα 1 για 20-30 δευτερόλεπτα.

Σημείωση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μήλα με αχλάδια. Είναι βασικό να χρησιμοποιήσετε φρούτα που δεν λιώνουν όταν μαγειρεύονται. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε ποικιλία φρούτων της αρεσκείας σας. Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος η κομπόστα γίνει πολύ πηκτή προσθέστε νερό χωρίς να σταματήσετε το μαγείρεμα.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.