Εθισμός στην ενημέρωση

Εθισμός στην ενημέρωση

Τον εθισμό μας στην ενημέρωση αποκαλύπτει νέα έρευνα της HTC. Πρόκειται για μία νέα παγκόσμια μελέτη του τρόπου που καταναλώνουμε ειδήσεις και διενεργήθηκε σε 10 χώρες.

Η μελέτη αποκαλύπτει ότι ζούμε πλέον σε έναν κόσμο όπου η ενημέρωση παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, με πάνω από τους μισούς από εμάς (52%) να καταναλώνουμε πληροφορίες σε «μπουκιές» σε καθημερινή βάση. Επίσης, διαπίστωσε ότι αυτή η ανάγκη για συνεχή πρόσβαση και κατανάλωση ειδήσεων σε μικρές δόσεις οδηγεί σε μια καλύτερα ενημερωμένη κοινωνία με πιο σφαιρικές απόψεις, αντικρούοντας έτσι την άποψη ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαφθείρουν τη νοημοσύνη μας.

Η ανάγκη για ενημέρωση

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ξεκινάμε και τελειώνουμε τη μέρα μας με ειδήσεις:

  • Το 42% από τους 10.000 ανθρώπους που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι ενημερώνονται για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα στην πρώτη ώρα από το πρωινό τους εγερτήριο, ενώ πάνω από ένα τρίτο (38%) το κάνουν επίσης και την τελευταία μία ώρα πριν πάνε για ύπνο.
  • Περίπου το 63% αναγνωρίζουν μια μεγαλύτερη ανάγκη τους να μαθαίνουν πρώτοι ειδήσεις από τη διεθνή επικαιρότητα.
  • Οι συμμετέχοντες δήλωσαν σε ποσοστό 65% ότι έχουν μια πιο σφαιρική άποψη των πραγμάτων επειδή έχουν πρόσβαση σε πολλές και διαφορετικές πηγές πληροφόρησης και απόψεις.
  • Μάλιστα, το 72% των χρηστών νιώθουν περισσότερο ενημερωμένοι για το τι συμβαίνει στον κόσμο επειδή η πρόσβαση στις ειδήσεις είναι πιο εύκολη.
  • Η αμεσότητα της ενημέρωσης έχει οδηγήσει σε μείωση των online κοινοποιήσεων, με μόνο έναν στους οκτώ (13%) να μοιράζεται πλέον ειδησεογραφικά άρθρα μέσω των κοινωνικών δικτύων και μόλις 14% να κάνουν “like” σε αυτά. Μάλιστα, μοιραζόμαστε μέσω των κοινωνικών δικτύων πιο συχνά τοπικές ειδήσεις (30%), οι οποίες θεωρούνται πιο δυσεύρετες, παρά ειδήσεις από τον χώρο της υγείας (9%) ή ακόμα και ειδήσεις που αφορούν διασημότητες (4%) ?δύο κατηγορίες ειδήσεων στις οποίες η πρόσβαση θεωρείται πολύ πιο εύκολη.
Το μέλλον της ενημέρωσης

Με την κατανάλωση των πληροφοριών σε μικρές δόσεις βαθιά ριζωμένη πλέον στην καθημερινότητά μας, διαφοροποιούμε ολοένα και λιγότερο ένα παραδοσιακό ειδησεογραφικό άρθρο από μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.
Πιο αναλυτικά:

Δείτε Επίσης
Ποιοι είναι οι πιο

  • Το 55% δήλωσε ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για την ίδια την είδηση παρά για την πηγή της, ενώ σύμφωνα με την έρευνα,  το 50% των ατόμων ηλικίας άνω των 55 παραμένουν πιστοί στις παραδοσιακές ειδησεογραφικές πηγές, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις ηλικίες κάτω των 25 είναι μόλις 34%!
  • Σχεδόν ένας στους δύο (45%) ηλικίας κάτω των 25 δεν διαφοροποιούν τα ειδησεογραφικά άρθρα από τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Αυτή η απουσία διαφοροποίησης μεταξύ των πηγών μιας είδησης, σε συνδυασμό με τη διαρκή ανάγκη για ενημέρωση, έχει αρχίσει ήδη να επιδρά στον τρόπο που θα καταναλώνουμε ειδήσεις στο μέλλον. Θα πρέπει να είναι ακόμα πιο «κοινωνικές», προσαρμοσμένες στα προσωπικά μας ενδιαφέροντα και να συνοδεύονται από άλλο περιεχόμενο, όπως ενημερώσεις για τον καιρό, υπενθυμίσεις από το ημερολόγιό μας ή ενημερώσεις κατάστασης.

Τα λεγόμενα aggregators (υπηρεσίες που συγκεντρώνουν feeds ειδήσεων σε μία ενιαία πλατφόρμα), όπως το HTC BlinkFeed, η εφαρμογή Paper του Facebook, το Huffington Post και το Upworthy, θα δουν τη δημοτικότητά τους να αυξάνεται, όσο η επιθυμία για διαρκή ενημέρωση όλων των ειδών παραμένει.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.