Ποιοι είναι οι πιο “ζημιάρηδες” της Ευρώπης;

Ποιοι είναι οι πιο

Η σωστή απάντηση είναι… οι Έλληνες, μιλώντας βέβαια για τους κατόχους smartphones! Αυτό αποκαλύπτει η έρευνα της Square Trade που διενεργήθηκε πρόσφατα.

Η Square Trade, ηγέτιδα στην παροχή συμβολαίων  προστασίας  ηλεκτρονικών συσκευών, με περισσότερους από 10 εκατομμύρια πελάτες διεθνώς, ανακοίνωσε τα στοιχεία έρευνας, η οποία καταδεικνύει ότι την τελευταία διετία οι κάτοικοι των χωρών του μεσογειακού Νότου -με προεξάρχοντες τους Έλληνες- αναγκάστηκαν να αντικαταστήσουν ή να επισκευάσουν τα κατεστραμμένα τους smartphones, σε ποσοστό περίπου 40% των κατόχων!

Πρόκειται για μία online έρευνα, η οποία προσπάθησε να καταγράψει τι συμβαίνει με την επικράτηση των  smartphones, τα ατυχήματα που συνδέονται με αυτά αλλά και των συναφών δαπανών και η οποία  ολοκληρώθηκε τον  Αύγουστο του 2014 με την υποστήριξη δύο από τις παγκοσμίως κορυφαίες εταιρείες του είδους: της Qualtrics και της ResearchNow.

Η πανευρωπαϊκή έρευνα που διεξήγαγε επί δύο χρόνια η Square Trade, κατατάσσει στο βάθρο των πιο “ζημιάρηδων” τους Έλληνες (40%), τους Ιταλούς (39,8%) και οι Ισπανούς (38,9%). Ακολουθούν η Νορβηγία (37,8%), η Μ. Βρετανία (37,2%) και η Ιρλανδία (37%). Περίπου ο ένας στους τρεις παθόντες περίμενε τουλάχιστον επί 7 ημέρες για να επισκευαστεί η συσκευή του. Στον αντίποδα, οι πιο προσεκτικοί ανάμεσα στις 18 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, αναδεικνύονται οι Βέλγοι και οι Πολωνοί, με ποσοστά κάτω του 25% των κατόχων smartphones.

Δείτε Επίσης
ΑΤΜ για χρυσό, χαβιάρι και παπούτσια!

Ο Kevin Gillan, διευθύνων σύμβουλος της Square Trade στην Ευρώπη, δήλωσε: «Σε γενικές γραμμές, φαίνεται ότι οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου είναι λιγότερο προσεκτικοί, μεταξύ των κατόχων κινητών τηλεφώνων». Και πρόσθεσε: «Αν και το ποσοστό των smartphones που έχουν υποστεί βλάβες, ποικίλλει από χώρα σε χώρα, είναι σαφές ότι τελικά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν βιώσει ζημιές στο τηλέφωνό τους με κάποιο τρόπο. Το να μιλά και να βαδίζει κανείς είναι μεν ασφαλές, αλλά είναι πιθανό τα -ολοένα και εξυπνότερα- τηλέφωνά μας, να μας βάζουν σε κίνδυνο, αποσπώντας την προσοχή και τη ματιά μας από τον δρόμο».

Καθώς η έρευνα κατέγραψε ένα ποσοστό 53% περιστατικών πρόσκρουσης ανθρώπων πάνω σε άλλους, λόγω απόσπασης της προσοχής τους από τη χρήση του smartphone, ο Kevin Gillan σχολίασε: «Όλοι θα θέλαμε να παραμένουμε διαρκώς “συνδεδεμένοι”, αλλά υπάρχουν και στιγμές που θα χρειαστεί να “κατεβάσουμε διακόπτες”, όπως για παράδειγμα όταν περπατάμε στον δρόμο. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι όσο πιο έξυπνα γίνονται τα κινητά, τόσο πιο συχνά γίνονται τα ατυχήματα».

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.